Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli jste měli doposud jakékoli předpokládané předsudky vůči golfu, pusťte si tenhle film. Jestli chcete skvělými netradičními záběry překypující zážitek, pusťte si tenhle film. “Největší zápas, který se kdy hrál” vzbudí totiž i v tom nejzarytějším konzervativci zalíbení tímto sportem a v posledních minutách snímku nebude ani dutat. Od teď vnímám golf úplně jinak. [viděno na Disney+ 17.9.2022] ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Golf není úplně mým nejoblíbenějším sportem, přesto mě filmy o něm baví. Příběh tohohle filmu je z roku 1913, ale vůbec na mě nepůsobí staře. Ba naopak, barvy a prostředí působí tak světle a svěže. Navíc mě velice bavily ty vychytávky kamery, kdy jsme sledovali letící míček nebo přistávající berušku. K tomu se dá ještě připočíst dokonalá postava malého caddyho Eddieho. Závěrečný souboj je i velice emotivní a vypjatý, což jsou další body navíc. Takže nakonec tomu vlastně nemám co vytknout, stejně jako u Legendy o slavném návratu. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, které je radost sledovat. Nebudu teď uvažovat o fanoušcích golfu, protože pro ty je povinnost tento kus vidět, ale i pokud nejste zarytým příznivcem této hry, tak si snímek perfektně vychutnáte. Shia LaBeouf ze sebe vydává maximum a na výsledném dojmu je to znát. Hlavnímu hrdinovi snad ani nejde nefandit a to i díky hudebnímu podkresu a množství vhodně zakomponovaných speciálních efektů, které ještě víc umocňují celkový zážitek. Jedním slovem nádhera. 90 % Oblíbená část- silný moment v tlačenici po odehrání závěrečné jamky ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, místy až trochu legračně artistní kamera ozvláštňuje příběh, který jsme už viděli stokrát. V tomhle případě vychází ze skutečnosti, to ale nic nemění na tom, že je prostě provařený - i když je mi to líto, protože F. Quiment si obdiv určitě zaslouží, narozdíl od všech schématických a fiktivních ousiderů z nesčetných filmů o amerických snech. Hodnotím ale film, nikoliv osobnost a historické události. /4. 2. 12./ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sakra, Shio, dej se dohromady, chlape!:) Ať se Shia chová jakkoliv výstředně a mnozí ho považují za sebestředného "douchebaga", jeho herecký talent, temperament a charisma jsou nesporné. Než se z něj stala hvězda díky Transformers a Hollywoodský tlak ze všech stran z něj skoro vymáčkl duši a vzal mu pevnou půdu pod nohama, fenomenálně ztvárnil skutečnou postavu Francise Quimeta. Amatérský golfista, který to všem pořádně natřel a dokázal zvítězit na US Open. Snímek má výborně vystavěný příběh a krásnou hudbu. Perfektní obsazení všech rolí, vévodí zejména malý nosič, rozumbrada Eddie a Harry Vardon, ten chlap je fakt charakter:) Snímek pod taktovkou Disneyho a v režii Billa Paxtona dokázal přinést příběh plný emocí a úžasných scén. And... Oh my God! Shiovy oči, to je neskutečný, co s nimi dokáže... Golf pro mě vždycky byl jen nudná, snobská hra, ale můžu říct, že žádný golf mě nebavil tolik jako tato The Greatest Game Ever Played. "Ještě jsem tě při golfu neviděl kouřit." - "Měl jsem začít o čtyři jamky dřív." :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama