Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. Mladý muž snažící se zabít svou manželku. Ta bohužel po každém „úspěšném pokusu“ opět vylézá z hrobu upgradovaná o jinou bojovou schopnost a ubohému chudákovi namlátí.
2. Přehnaně sebevědomá kreativní ředitelka reklamní agentury, vymýšlející jednu nesmyslnou reklamu za druhou, s chorobnou závislostí na svém diktafonu.
3. Harmonická rodinka. Tatínek sehnal lístky na představení známého hypnotizéra. Ten jej v rámci své show přesvědčí, že je pták, bohužel už ale nemá možnost jej odhypnotizovat. Celá rodina si tak musí zvykat na to, že jejich otec kvoká a chce létat.
4. Tři zlodějíčci, z nichž dva odhalují city, které pro ně byly vždycky tabu.
5. Zabiják z Londýna, jehož nejdůležitějším posláním je zjistit vaši funkci v životě, a jeho překladatel. Potřebujete nechat zabít otravného hypnotizéra či svou manželku? Pak neváhejte a obraťte se na ně. Usmlouvaná cena vyhovuje každému.
A že to nedává smysl? Počkejte, až se všechny části příběhu propojí. (Natascha)

(více)

Recenze (180)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi přečíst si obsah a už z něho jsem byl velmi zvědavý, o jakou šílenost se jedná. Pět příběhů totálně na hlavu, které se ve svém závěru spojí dohromady. Zní to lákavě že? To samé audio-vizuál, který tyto bizarnosti naprosto skvěle spojuje a dotváří (asi jedinný hodnotný prvek na filmu). Na druhou stranu, nemůžu si pomoct, ale nějak jsem tomu nepřišel úplně na chuť nebo to nebylo poslepováno tak, aby mě to celou dobu dokázalo až do konce bavit. Spíš naopak, nebylo tu nic, co by mě nakoplo a uvedlo do stavu transu. Místama jsem se párkrát hezky zasmál, ale taky se vám občas stává, že celou dobu něco sledujete a v závěru vám naskočí jen strohé "hm"? Asi nemám takovou slabost pro Japonskou kinematografii nebo to prostě za moc nestálo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se, kurva, povedlo! Rozhodně jeden z těch nejlepších multižánrových kousků, co jsem za poslední roky viděl. Hororové prvky obsahuje překvapivě pouze povídka číslo jedna, všechny ostatní jsou víceméně třeskutou taškařicí. A to tak neuvěřitelně vtipně podanou a skvěle vypointovanou, až se tomu u Japonců nechce věřit. Nápaditý vizuál, místy až magické záběry, dokonalá hudba a především perfektní herecké výkony všech zůčastněných (nutno podotknout, že Vinnie Jones si zdejší roli nájemného zabijáka nesmírně užívá). Navíc s několika životními poučkami a hledáním jeho skutečného smyslu. Konec sice ztrácí tu enormně našláplou sílu a lehce zvážní, ale jako celek to funguje až geniálně. Dvě hodinky utečou jako voda a já po chvíli myslim na repete. Bravo! ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Proč se nesmířit s životem, který žiji a proč nehledat na něm to krásné a pozitivní? Protože násilné změny ne vždycky vedou ke kýženému cíli. O tom bych řekl, že je tento film nebo alespoň já ho takto pochopil. Některé hlášky jsou naprosto odzbrojující (obligátní "Já nejsem homosexuál, jsem GAY") jiné jsou pravdivě kruté ("Jaký je smysl tvého života" "Přivést ženu k orgasmu, ne, dělám si srandu, jsem hypnotizér" "Tak to jsi úplně zbytečná existence"). No a moc rád bych jednou bydlel v tak neskutečně kýčovitě přeplácaném domě v jakém bydlel Aman (Tadanobu Asano) a moc rád bych někdy potkal tak překrásnou, éterickou ženu jakou je Reika Hashimoto. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ten záver! Od scény s oknom; nič podobné som ešte nevidel. Keď sa to tak vezme, ani neviem, čo si o tom mám myslieť. Hodina a pol totálnej (a vtipnej) ujetosti, smerujúca k smutnému koncu? Smutnému dojemnému koncu, ktorý ma silu a dokáže vyvolať emócie (v závere sa dokonca dá hovoriť o katarzii)?Je obdivuhodné niečo také vôbec vymyslieť. Dostalo ma to, asi preto, že som čakal niečo úplne iné. Už len ten názov... a aj ten dáva zmysel. Divné, originálne a v určitých ohľadoch geniálne dielko, ktoré zákonite mohlo a muselo vzniknúť jedine v Ázii. Hodnotenie: 4+ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vykalkulované a prvoplánové do té nejvyšší míry jen aby to bylo co nejvíc cool. Což se teda docela daří, ale dost často si říkáte, kde je nějaká pointa, či alespoň příběh kterého byste se mohli chytit. O originalitu a absurditu tu nouze není jenže čeho je moc toho je příliš, kdyby nebylo velice pozitivního optimistického konce, který tomu guláši přece jenom dal nějaký smysl, musel bych to nemilosrdně setřít. Vizuální zpracování je bezchybné a herecké výkony jsou dobré, zaujala mě Reika Hashimoto jelikož je hrozně hezká, ale asi nikdo nezapře že filmu kraluje bezchybný a opět nehorázně drsný Vinnie Jones (kvůli kterému jsem se na to vlastně koukal). Režiséra tohohle filmu neznám, ale skoro bych vsadil varlata že je to videoklipař anebo reklamní režisér, protože kdyby tenhle film byl rozdělen dejme tomu na tříminutové shoty bylo by to bezchybné. 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Manželka hrdiny první povídky (Tadanobu Asano) je ve filmu zabita celkem 7krát. (cubajz)
  • Žena navracející se ze záhrobí za celý film neřekne ani jedno slovo. (cubajz)

Reklama

Reklama