Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je naprosto skvostná sonda do života zaměstnance, kterou lze shrnout jako: "Protagonista je slabý a snaží se utíkat před svými problémy". V další části filmu je protagonista zhypnotizován, načež své problémy přestane řešit vůbec a nějakým způsobem mu vše jde na ruku. Poslední část filmu je zmatený spletenec o krádeži firemních peněz a romance s Jennifer Aniston, která tu je úplně nepodstatná. Mohl to být zajímavý film pro velkou většinu lidské populace, ale ve výsledku je to jen další lživý americký film, který si jen zoufá a mluví o povrchních ne-řešeních (kdyby to nebyla hypnóza, tak by si dal antidepresiva, to vyjde nastejno). Ale asi nikdo nechce vidět film o tom, kde protagonista pracuje sám na sobě a čelí svým problémům. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem strávil v open space, poté jsem odešel protože jsem měl pocit že mě jednotvárná práce ubíjí a kdysi jsem se pokoušel sbalit servírku. Do nitra hlavního hrdiny se tedy dokážu vžít dostatečně. Ale ani tak mě tahle komedie nepobavila. Možná ani neměla, protože skutečných prvoplánových vtipů je v ní jen minimum. Scénář jde cestou sarkastického nadhledu a absurdních situací prožívaných s vážnou tváří, což není nutně špatná cesta, jenže konkrétně tady často vede do ztracena. Office Space (český překlad názvu je vážně zlo) postupem času získal kultovní statut a nedivím se, protože některé (asi tři) hlášky jsou nezapomenutelné. Zbytek mi z hlavy vymizel po pár minutách. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, pohodová... a místy opravdu vtipná komedie. Tak třeba scéna s rozbíjením tiskárny je úplně dokonalá (představila jsem si, že taky vezmu basebalku a rozmlátim tu svojí zku****ou věčně nefungují a zasekávající se bednu s nápisem HP. Já ti dám, že se zaseknul papír!!!! Křach!!! A máš to...). Potom mě opravdu pobavil Gary Cole. "Mohl bys zařídit, abys tu byl v sobotu asi tak v 9?" Neustále držíc hrnek s logem firmy (btw i v té snové sexuální scéně). No a Peterovi opravdu tlustý stěny v bytě a jeho naprosto úchylně vypadající soused. No našlo by se toho rozhodně víc... "Ale aspoň sem nespal s Lumberghem!!" :D 65 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Než tato romanticko-profesní komedie nabrala jakous takous "zlodějskou" zápletku, parodicky zveličená bezvýznamnost úmorné programátorské nádeničiny v korporátním kanclu, absurdnost jeho byrokratického prostředí či svéráznost figurek v kolektivu připomínaly vzhledem i suchým humorem jakoby adaptaci série animovaných stripů (jak tomu také vzdáleně bylo). Odkoukanost ze života a její trefná satiričnost zaručily příjemnou přízemní pohodovost, ale na vyšší mety nedosáhly (a jen doufám, že konec - návrat k manuální práci?!? - nemyslela vážně). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)

Reklama

Reklama