Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduché :) Podle mě přesná vize cca roku 1999, kdy všichni sedí jen ve svých kukaních, s nikým nekomunikují a všichni svoji práci nesnáší :) Je to skvělý film :) Takový lehký, ale přitom pojednává o tom, co všechno se změní, když člověk změní pohled na svět, aniž by o tom sám věděl :) Jen by mě zajímalo, co se stane ve chvíli, když potká někoho, kdo luskne? ;) Nejvíc mě bavil prudérní šéf, který si to vše skvěle užíval a Stephen Root v roli Miltona byl bombastickej :) Koupila bych mu k narozeninám stovku červených sešívaček :) ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Kdo nezazil, nepochopi. Satira, a to husta, na tema "kancelarska prace ve velke firme". Neuveritelne trefne postrehy (problemy s tiskarnou, staticka elektrina). Myslim ze tuhle zalezitost nemuze plne docenit publikum, ktere tohle prostredi nezna. Jinak ve skratce: herci naprosto perfektni a dobre obsazeni, dobrej soundtrack. ps: Office Space NENI rodinna komedie (ackoli k tomu naprosto nevhodny cesky nazev svadi). ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mike Judge, americký animátor, scénárista a režisér (mimo jiné autor oblíbených nekorektních kreslených postaviček Beavise a Butt-heada) natočil tento snímek na základě vlastní série animovaných kraťasů (český překlad titulu je jak jinak dílem "génia") a zahrál si v něm i roli otravného managera restaurace, posedlého oznáčky. Zatím co hlavním tahounem kraťasů je ultra podivínský Milton, zde je tato postava v epizodním ústraní. Při jeho krátkopásmém výskytu by se samotné Miltonovo setrvání na place dalo do určité míry považovat až za maskotní záležitost, jeho přítomnost však nakonec nemá nedůležitou úlohu (právě naopak) a v bezchybném blekotavém podání Stephena Roota navíc patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí. Film jako celek je ale zbytečně uhlazený, satira plouživě nečitelná a vyústění až příliš jednoduché a přímé. Chybí více scén jako je ta, kdy rozzuření ajťáci, směřující svůj vztek k poruchové kopírce a tuto i obřadně rozmašírují (scéna vypadá jako úryvek z videoklipu Beastie Boys a do konceptu kancelářské satirizace se bezvadně hodí). II Scénář: Mike Judge. 60% ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a vtipná komédia so sympaticky si počínajúcim hlavným hrdinom, s ktorého myšlienkovými pochodmi a každodennými náladami sa asi stotožnia milióny pracujúcich ľudí z celého sveta, vrátane mňa samozrejme. Menším problémom Office Space je snáď len to, že najlepšie veci sa tu udejú už v prvej polovici filmu, potom tomu celému tak nejak dôjde šťava a príbeh nevygraduje možno až tak veľkolepo, ako by asi väčšina divákov očakávala. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama