Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slíbil jí, že z ní udělá hvězdu, jakou vždy chtěla být. Svůj slib splnil beze zbytku. Zaujala ho okamžitě, jakmile poprvé přišla do jeho ateliéru v bývalé továrně na klobouky. Díky své neobyčejné kráse a nepřehlédnutelnému charismatu, se mladá Edie Sedgwick stala takřka přes noc ikonou pro tisíce lidí. V polovině šedesátých let plnila titulní stránky prestižních módních časopisů, plátna kin a byla samozřejmě také ozdobou snad všech večírků. Konec její kariéry i života přišel ale stejně rychle a brzy, jako její závratný vstup do světel reflektorů. Ocitla se ve společnosti nejhorší spodiny. Věčně opilá, věčně zfetovaná, věčně bez peněz. Nedokázala se o sebe postarat a všichni se k ní obrátili zády. Přestože zemřela v pouhých 28ti letech, svět na ni nezapomněl. Nejméně dvě písně Boba Dylana jsou prý právě o ní, skupina The Cult pro ni také složila píseň a ve videoklipu dokonce použili originální Ediiny fotografie...

George Hickenlooper si vybral do hlavní role nádhernou Siennu Miller (Po krk v extázi/Layer Cake, Casanova). Světoznámého Andyho Warhola zde ztvárnil vynikající Guy Pearce (Memento, Proposition) a v postavě Ediiny velké lásky poznáme mladého Haydena Christensena (Star Wars II, III). Film se před příchodem do kin potýkal se spoustou problémů. Například Bob Dylan chtěl zabránit promítání tohoto snímku. Film podle něho prý naznačuje, že múza Andyho Warhola zemřela právě kvůli němu... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

edie sedgwic

edie sedgwic (hodnocení, recenze)

Tento film bol presne taky, aky aj mal byt: skutocny, o zivote, bohemsky, nahliadol pod pozlatku vtedajsej umeleckej smotanky. Sienna hra vyborne a aj vykon Guya Percea v ulohe Andyho Warhola je jeden z tych lepsich. Hickenlooperovi sa podarilo divaka vtiahnut do sveta, ktory vacsina z nas nikdy nezazije. Osobne povazujem Ediin zivot za zaujimavejsi ako zivot Andyho Warhola, ktoreho umelecky neuznavam a jeho excentrickost povazujem skor za dusevnu poruchu. Svetlym bodom je aj scena s jeho matkou, ktora nas Slovanov jednoznacne pobavi. Film zrejme nie je blockbusterom, ale pre mna ma osobitny vyznam ako takmer vsetky zivotopisne filmy.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

infidele

infidele (hodnocení, recenze)

nevíte někdo, jestli to je aspoň z trochy pravda? co se táče vztahů, které mezi sebou Edie a Andy měli..a taky jestli je možné, že ny jí ani pořádně neplatil...to mi přijde divné

Luckafilm

Luckafilm (hodnocení, recenze)

Nic jsem od filmu nečekala, ale můj pocit po jeho zhlédnutí je celkem pozitivní. Český dabing mě opravdu potěšil. Řekla bych, že to vyzdvihlo zejména Haydena, který už nepůsobí díky hlubšímu hlasu tak zženštile. Sienna Miller nezklamala a předvedla dobrý výkon. Takže celkem zajímavá podívaná...

nany

nany (hodnocení, recenze)

Začátek docela nezáživný, děj krácený, sekaný... ale konec dokonalost sama o sobě. Rozuzlení všeho a dramatičnost postavy, smutek, samota, splín... ach jak podobné mé přítelkyni která je Warholce strašně podobná, proto jsem se vcítila do filmu :( Mischel forever!!!!!

tucnak

tucnak (hodnocení, recenze)

S tím, že je Guy Pearce lepší Warhol než Bowie rozhodně nesouhlasím. Pearcovi se ho prostě nevěřila. Často bylo poznat, jak moc se soustředí na typické Warholovské pohyby, které díky tomu působily jen jako karikatura. Oproti tomu Bowie BYL Warholem. A samozřejmě hlavní věc- Bowie se s Warholem znal. Pearce si mohl Warhola studovat horem dolem, ale osobní kontakt je prostě osobní kontakt.

Cookiee

Cookiee (hodnocení, recenze)

Myslím, že distributoři zvolili ten název trefně. A v širším měřítku řekne lidem více než Factory girl. Guy Pearce je dle mého názoru lepší Andy než David Bowie. Hayden je herecky nevyzrálý a přesně tak působí jeho Dylan. Všichni ,co tak velkomyslně tlachají, že film postrádá autorskou stopu, by měli vědět, že Hickenlooper je dokumentarista, takže proto je z filmu cítit ten chladný odstup. Film odkrýval informace o postavách v náznacích, ale dozvěděla jsem se, co jsem měla a to mi bohatě stačilo. Je to více než průmerný film.

StClara

StClara (hodnocení, recenze)

Factory Girl je vazne dobrej film. Sienna je uzasna - krasna... sexy... divoka... sjeta... zoufala... proste vazne dobre zahrala - tleskam! A Hayden jako Dylan - jak SEXY! Jsem moc potesena timhle filmem!

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Až to uvidí někdo, kdo si o Andym přečetl víc než jen pár vět z textu disributora...dejte vědět. Eodeon: Jj, jako sušenka. :)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

ninon: a neni to zas tak blbý, i když mi to zní jak název sušenky..

Jillen

Jillen (hodnocení, recenze)

Pearce se možná na Andyho nehodí, ale z tarileru na mě zapůsobil strašně zvláštně, že ho chci (jako Eodeon) vidět víc! Jsem zvědav na Haydena...a Millerová je holka k sežrání, do role Eddie se myslím hodí :) ... u nás bych řekl, že to vyjde jen na DVD :( ...pro českou distribuci se asi nevyplatí film o americkém "umělci"...

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Na svým profilu jsem uvedla, že tam Andy v podání Pearce vypadá jako ten bystrozrakej mutant z X-mena. V traileru vypadá fakt šíleně... umělě. :( Jako nepovedená vosková figurína. Dobrá, je to film o Edie. Sienna Miller jí je fakt podobná a i kdyby nebyla, tak tam tu podobu maskéři stejně vykouzlí. Kouzlit to oni umí, ale tohle si Andy nezasloužil! To se jim fakt nepovedlo. Každopádně od shlédnutí mě to stejně neodradí. Na to jsem příliš zvědavá jak moc to podělali. ;)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

ninon: Hm, taky se mi zdá, ale přitom bych pořád z jeho pojetí té role viděl víc.

ninon

ninon (hodnocení, recenze)

Trailer možná vypadá dobře. Co vím už teď je - Guy Pearce je úděsnej Andy!

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama