Julian NottHrají:
John Sparkes (vypravěč), Lily Snowden-Fine, Cecily Bloom, Harley Bird, Morwenna Banks, Richard Ridings, Brian Blessed, David Rintoul, Andy Hamilton (více)VOD (5)
Série(7) / Epizody(378)
Vaše kamarádka Peppa je malé roztomilé prasátko v červené sukni. Ráda se baví s přáteli, je zvědavá, má ráda čokoládové zákusky a narozeninové oslavy i výlety, na kterých se něco dobrého jí. Nejvíc ale miluje, když je pořádné bláto. Protože, co může být na světě lepší zábava, než je skákání v blátivých kalužích? (oficiální text distributora)
Jistěže z pohledu dospělého jde o prostoduchou hloupost, ale nutno podotknout, že jde o seriál pro velmi malé děti, zhruba 2-3leté, a pro ně je naprosto ideální ono jednoduché zpracování, nekomplikovaná dějová linka, prosté, lehce humorné příběhy s výchovným nebo poučným závěrem... Moje dvouletá dcera Peppu miluje, byla by schopná u ní sedět hodiny. A protože v češtině už ji zná zpaměti, začala jsem jí Peppu pouštět na YouTube v angličtině; anglický originál je velmi pěkně namluven, anglická Peppa (Lily Snowden-Fine a Cecily Bloom) je mnohem roztomilejší než ta česká a angličtina zde je navíc velmi jednoduchá a srozumitelná, takže malé dítě může začít s "učením" :-) ()
Další útok na dětské mozky, který tentokrát ovšem není tak intenzivní jako v případě "Teletubbies". Nepočítáme-li šílené zpracování, mám namysli zejména animace, zbývá ke kritizování snad jen strašný scénář a dívka jména Pepa s bratříčkem, jejichž vzájemné pouto se blíží psychické tyranii. No dobrá trochu přeháním a možná kritizuji něco co mi rozhodně není určeno, ale ani moje pětiletá setřenka se u téhle hovadiny nebavila. Btw rozhodně to není roztomilé, ať žije Bořek. 10% ()
Když jsem před mnoha lety někde poprvé zahlédl tenhle seriál, vyhodnotil jsem si jej jako šílenou hloupost, navíc výtvarně zcela tragicky pojatou. Pak se nám narodily děti a někde ve školce nebo na nějaké prázdninové akci se do Peppy zamilovaly. Od té doby jej čas od času sledujeme a já se tvůrcům v duchu poněkud omlouvám. Ono je to totiž nejen milé a pozitivní, ale navíc i velmi didaktické... Celkový dojem: 75% ()
Jako je to pro hodně malé děti, neříkám, že ne ;-) Ale skvělý. Nejdřív to vypadá jako že blbina a ještě divně namalovaná, ale je to promakaný. Děti to mají rády a kdykoliv na to chvilku kouknu, tak se musím taky pousmát, protože jsou tam zajímavé narážky a ty děti se chovají skutečně tak jako ve skutečnosti (Pepina je trochu starší holčička, Tomík malej kluk (ehm, prasátko), co ještě pořádně nemluví, tedy shodné jako zrovna u nás). Asi to chce ty malé děti, aby to člověk zaprve ocenil a zadruhé aby trochu zblbnul. ()
Když dávali tento seriál pro nejmenší poprvé, říkal jsem si: "Ty vole, co je to za fény?" Nešlo mi do hlavy, proč tvoří pohádky o fénech. Skutečnost byla ale mnohem děsivější, nejednalo se o fény, ale o prasátka, býky, antilopy, psy a další známá zvířátka. Seriál se brzy stal favoritem mé tříleté dcery a mně nezbylo, než si některé díly vychutnávat neustále dokolečka. Nakonec mohu říct, že: "je to strašná prdel, ty vole." Je to bezelstné, miloučké, bez násilí a "zla", nepoučuje tou vlezlou formou, ale spíše jednoduše vysvětluje, a hlavně baví. Dovede spolehlivě rozesmát malé i velké. Ano, a je triviální. Zápletky jak z nosu. Tatínek nemůže najít brýle a tak je Pepina s bratrem Tomem hledají a nakonec se zjistí, že na nich tatínek celou dobu seděl. Hihihihihihi. Pepiny rodina nakonec sebou třískne o zem a strašně se tomu hihňá. Je to blbé až je to dobré. No, a mě teď čeká jen namalovat ty fény po celém dětském pokojíčku. ()
Galerie (1 398)
Photo © Allspark
- Seriál se objevil přibližně ve 180 zemích světa. (Pierre)
- Diel, v ktorom Peppa ukazuje, že sa deti nemusia báť pavúkov, bol v Austrálii zakázaný, keďže v Austrálii žije veľké množstvo jedovatých pavúkov. (JADIM)
- V prvních dvou sériích nebyly postavy v autech připoutány bezpečnostními pásy. Poté, co kvůli tomu obdržel seriál několik stížností, tvůrci do epizod bezpečnostní pásy přidali a upravili i ty epizody, ve kterých nebyly. (Pierre)