Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žít naplno, jenom tady a teď. Filmové zpracování slavného muzikálu ověnčeného Pulitzerovou cenou... Muzikál Rent měl premiéru v roce 1996 na Broadwayi a zaznamenal fenomenální divácký úspěch. Jedná se o netradiční rockový muzikál Jonathana Larsona, který volně vypráví příběh klasické Pucciniho opery Bohéma. Na broadwayských jevištích vydržel dlouhých dvanáct let a jako jeden z prvních představil na scéně homosexuální a bisexuální postavy. Mírně upravený děj představil v roce 2005 stejnojmenný film v režii Chrise Columbuse. Ten zachycuje život skupiny mladých kontroverzních umělců během jednoho roku v bohémské newyorské čtvrti East Village. Mladí vyděděnci se snaží přežívat ve zrádném světě peněz, drog a AIDS. V hlavních rolích se představila většina členů původního broadwayského obsazení, výjimku představují pouze Rosario Dawsonová a Tracie Thomsová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové zdlouhavé a nudné. Místy jsem vůbec nevnímal a ted, po půl hodině už ani nevím o čem to bylo. Písničky vcelku dobré, ale že bych z toho byl ňák moc na větvi, to ne. Asi jsem kvůli dobrému hodnocení a hezky vypadajícímů obalu čekal příliš. 135 minut je na takový film moc dlouho. Zkrátil bych ho o dobrou polovinu. ()

Wendy 

všechny recenze uživatele

Vidím to, slyším to, a všechno, co po těch dvou týdnech vím je, že poslouchám soundtrack od Jonathana Larsona pořád dokola v čele se Santa Fe, La Vie Boheme a Light My Candle. Vidím to podruhé, potřetí, a všechny nedostatky filmu nahrazuje hudba. Dříve neoblíbeného herce si zamilovávám, pak zase jiného, a nakonec mi přirostou k srdci všichni. Zjišťuju, že existuje původní muzikál na Broadwayi (poslední představení 7. září 2008!), kde hráli všichni herci z filmu až na Rosariu Dawson a Tracii Thoms. Poslouchám původní nahrávku z divadla, obsahující asi patnáct písní navíc (více Santa Fe motivů!), a to mi musí stačit. Na závěr trocha nejsubjektivnějšího hodnocení: zbožňuju to. Kvůli tématu, kvůli hudbě a vůbec. A ty filmové 4* jsou za to, že toho tolik vynechali a změnili... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný muzikál aneb I´m a New Yorker. Fear´s my life. 1) Co muzikál ztratil na divadelní bezprostřednosti a autenticitě, to získal na filmovém rozměru, chtělo by se napsat. Ale nezískal. Emoce se vytratily a zůstalo jen pásmo písničkových klipů. Není to špatné, ale na dechberoucí broadwayský muzikál to prostě nemá. 2) Jistě byste mi neodpustili, kdybych nedodal, že 34letý Anthony Rapp (obrýlený Mark) je na chlapy. To faggots, lezzies, dykes, cross-dressers too... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak... vopred hlásim silnú subjektivitu! Táto verzia postráda pár zásadných vecí: najmä choreografiu, spád a hereckú vyspelosť (porovnávam s broadwayským predstavením - zhliadnutým iba pár krát), je to americky lacné... Ale keď tá hudba je tak neodolateľná... PS: Ponúkam ako reklamu na ostatné verzie "zapál mi svícu", lebo tu hádam každý musí uznať, že v porovnaní s filmom nemôže byť o čom... http://www.youtube.com/watch?v=UlXuznxlcm8 Herecky, hudobne a, esteticky a... a to myslím aj stačí... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Neznášam, keď si američania myslia, že sú bohovia každého žánru, a všetko sa im zmení v zlato pod rukami, ajkeď je to slabé. Jediné, čo do mňa nalialo trocha života počas celého filmu, bolo úvodné spievanie v jednej rade + ten šialený výstup mliekochlastajúcej divošky :) Ostatné? Nuda, predvídateľnosť, ohranosť. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (20)

  • Taye Diggs (Benny), Wilson Jermaine Heredia (Angel), Jesse L. Martin (Collins), Idina Menzel (Maureen), Adam Pascal (Roger) a Anthony Rapp (Mark) – ti všichni hráli i v původním broadwayském muzikálu, který měl premiéru v roce 1996. Ve filmu mají stejné role. (Matty)
  • Všechny scény se zhruba od poloviny filmu natáčely během jara a léta v New Yorku a San Francisku. Veškerý dech (kromě písně "I’ll Cover You") vycházející z úst herců byl přidán digitálně v postprodukci. (Matty)
  • O roli Joanne se ucházela Jennifer Hudson, ale postavu nakonec ztvárnila Tracie Thoms. Hudson tak byla nakonec obsazena do role Effie White ve filmu Dreamgirls (2006), za kterou získala Oscara. (jajush)

Související novinky

Další biografie na obzoru

Další biografie na obzoru

13.08.2008

Amerika posledních pár měsíců žije volbami a tím, že je tu dost reálná možnost, že se prezidentem momentálně asi nejmocnějšího státu na světě stane Afroameričan. Politika zkrátka hýbe celým USA a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno