Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý experiment s rotoskopickou animáciou, ktorý sa pohráva s nejasným podaním jednoduchého, ale prostredníctvom postáv a ich vzájomných interakcií bravúrne nečitateľne posplietaného žánrového príbehu, ktorý paradoxne nie je ukotvený vo všadeprítomnej science fiction štruktúre a prvkoch, ale sondou do prostredia narkomanov a policajtov, absurdne mrazivo hyperbolizovanej paranoje a nedôvery v obkolesení veľkého brata a záhadných, podvratných tajných organizáciách, tvoriacich podivnú živú štruktúru jedného gigantického, všeovládajúceho labyrintu, v ktorom si nikto nemôže byť istý ničím a nikým. Na rozšifrovanie musí divák použiť všetky svoje zmysly. Film náročný ako pre samotných tvorcov, tak spätne v pamäti rekonštruujúc i pre diváka. A toto natočil Linklater po Before Sunset a divnej športovej komédii, ktorú som radšej nevidel. Ak hľadáte nevšedné, až postmoderné dielo na hlbšiu analýzu, práve sa naň pozeráte. Niekedy sa k tomuto kúsku, čiastočne vychádzajúcom z Dickovho života musím vrátiť. 85% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dick je v zanru sci-fi muj oblibenec a tenhle film se fakt povedl. Keanu Reeves tomu dodava naboj, jen bych si spis predstavoval film bez te graficke parady, moc mi k tomu nesedela. Naopak vyjadreni sveta, jak ho videl Dick je skvele, uz ted zijeme v dobe, kdy jsme sledovani vsude a ukazka drog, diky kterym muzeme zit pouze v iluzi je brilantni. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že BLADE RUNNERA a MINORITY REPORT považujem za vrchol SF, musím povedať, že Temný obraz je najlepšie spracovaná Dickovka. Možno film nie je tak úžasný ako jeho predchodcovia, ale má jedinečnú atmosféru Majstrovych poviedok. Spochybnenie vlastnej existencie, závislosť, paranoja - všetko sú to znaky Dickových textov. Výnimočný film, ktorý svojímy spletitými dialógmi "o ničom" pripomína skutočnosť, a pri tom vo vás vyvolá túžbu, aby predostretý svet bol len ilúziou. Ilúziou, ktorá tu však možno je... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

K adaptaci nejosobnějšího románu P. K. Dicka jsem byl velmi skeptický. Ano, zvolená metoda je zřejmě ta nejlepší, protože jako klasický hraný film by to nemělo šanci vůbec. Teď musím uznat, že to nedopadlo zase tak špatně, jak jsem se obával. Ale ta paranoidní atmosféra předlohy se na mne prostě z filmu nepřenesla, což je podle mne největší nedostatek tohoto filmu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Poté co Richard Linklater film dokončil, věnovaly mu dcery autora předlohy, Philipa K. Dicka, osobní kopii románu "Temný obraz", kterou vlastnil jejich otec. (3DD!3)
  • Každá minuta animace spolykala 350 hodin práce padesáti animátorů pracujících na plný úvazek a každý den. (PhillM.)

Reklama

Reklama