Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ne tak hezký animák, ale o to originálnější a vtipnější. A samozřejmě nechybí morální poučení, kterak se král v lamu proměnil a naučil se myslet i na ostatní. Líbily se mi náznaky sarkasmu, jako například vztah mezi přestárlou čarodějnicí a přihlouplým svalovcem Kronkem a další narážky, které pochopí dospělí a dětská mysl zůstane čistá. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Film známy najmä svojou prekliatou produkciou zachytenou v dokumente Sweatbox. Disney tak intenzívne osekával dejové línie, až neostalo takmer nič. Výsledok je výdatne zábavná a vizuálne skvelá disneyovka s množstvom vizuálnych gagov i vtipov a akási predzvesť neskorších hektických animákov pre najmenších ako napr. Despicable Me. Ale príbeh a konanie postáv tu absolútne nefungujú. Načo potom bolo to osekávanie dejových línií a splošťovanie príbehu? ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Občas nerozumiem tomu kto a ako rozhoduje či daný film pôjde, alebo nepôjde do kina. Ak sa nemýlim Emperos's New Groove frčal rovno na DVD. Čo je podľa mňa veľká škoda. Nevyhnem sa porovnaniu s filmom Madagaskar, ktorý som videl tesne pred týmto. Príbeh. To je ten dvojhviezdičkový rozdiel v prospech cisára. On má totiž hlavu a pätu a aj keď zaváňa moralizovaním typickým pre Disneyho filmy vo výsledku je na tom 100x lepšie, ako Alex a jeho parta. Cisár vyzerá ako film pre deti, ale pobavia sa hlavne dospelí. Ako opoveď na nápor digitálnych animákov nepoznám lepší spôsob. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Hodně originální, svižná a vtipná disneyovka, v rámci novější produkce jedna z nejlepších. Je super jak pro děti, pro které je tam nejedno mravní ponaučení podané chytrou formou, tak i pro dospělé díky spoustě skrytých narážek a vtípků. No a jako bonus krásná, pro Disneyho filmy typická, kreslená animace Hodně silné 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po anglicku Císařovy nové šaty, po německu Království za lamu a po našem Není král jako král - v tomto případě se páni distributoři hodně vydováděli. Nyní ale k filmu! Rozhodně jde o netradičně pojatý a originálně vyprávěný kousek z dílny Walta Disneyho, který zaujme diváka svižným tempem, skvadrou rozličných postaviček a nejedním humorným nápadem. Příběhově nenabízí film sice žádný hlubší dějový zvrat a celé se to veze čistě na oné vtipně didaktické notě, nicméně je to ve výsledku podáno nadmíru sympatickým způsobem, že člověk odpustí onen plošší děj a nechá se unášet na vlně plné humoru, akce a ponaučení. Sedmdesát minut nenásilné zábavy zaručeno! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama