Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tohle je příběh ambiciozního televizního moderátora, který se stal díky svému cyklickému pořadu velmi známým a uznávaným člověkem. Do svého talk–show OPRAVDU? zve přední osobnosti, včetně uznávaných politiků. Protože se na tyto rozhovory velmi pečlivě připravuje a jeho otázky neznají téměř žádná tabu, má jeho pořad velkou sledovanost, a Petr sám, značný morální kredit (ovšem i díky své bezúhonné minulosti). Obrat v Petrově životě nastává ve chvíli, kdy usvědčí ze lži vysoce postaveného politika, jemuž připomene určité pochybení z mládí. Od této chvíle, a ještě více po neočekávaném gestu usvědčeného politika, nastává pro hrdinu zkouška jeho vlastních mravních i charakterových zásad. Petr se rozhodne jít se svou kůží na trh a usednout sám do horkého křesla. Kdo bude mít sílu a odvahu hledat slabé místo tohoto muže? Je to bývalá válečná zpravodajka Karla Konečná, která jak se zdá, vyznává stejné morální principy jako Petr. Ale pár vteřin může všechno změnit… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

crozet 

všechny recenze uživatele

Nápadité, chvílemi až strhující. Jiří Bartoška je provždy obdivuhodný, Ivana Chýlková výjimečně docela pěkná díky nalíčeným rtům. Škoda jen, že scénárista, na výraz flexibility a životnosti svého zaměstnavatele ve stylu "České dráhy" - tedy veřejnoprávní České televize, pravděpodobně ve 4 hodiny odpoledne při práci na příběhu filmu (poté, co asi zazvonila "padla"), zavřel sešit a odešel se síťovkou na nákup a pak domů. Ten film nemá konec - je to jako když někdo ukončí skladbu, linoucí se s gramofonu urváním přenosky... Škoda. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celý film je od počátku zajímavý svým tématem. V Česku by se reálně ale takový pořad nikdy neuchytil, protože by do něj žádný politik nešel. Jde u veřejných osobností opravdu o pravdu? Film ale trpí předvídatelností. Už když se objeví Ivana Chýlková je jasné, že ji chce Bartoška přefiknout. Ty pohledy...rozhodně o tom přemýšlí. A válečná zpravodajka taky od počátku nevypadá, že by se tomu bránila. Ovšem jí jde o něco jiného. Chce Petra dostat. A taky to jejich sexuálním románkem skončí. Pak následuje vcelku dobrá zpověď v pořadu. Ale ten konec. Opravdu by si tak zkušená reportérka nepohlídala, že pustí správnou nahrávku? Konec je pak opravdu špatný. Petr se po jednom sexu zamiloval jako puberťák, buší na dveře Karle a sousedka hned volá bulvár. Jak se celý filmsnažil jít kupředu krůček po krůčku, závěr je zběsile nesmyslný. A ty příšerně zmalované obličeje jak Chýlkové tak Bartošky jsou také šílené. Na tvářích mají obří vrstvy make-upu. ()

Reklama

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Slabota. Nejvíc mě pobavilo, jak byla manželka hlavního hrdiny zklamaná, že se manžel předčasně vrátil z chaty, kam ho na noc poslala, aby tam s dopisovatelkou pilovali připravovaný pořad. A uslzený hlavní hrdina, vyjevující svůj poklesek před celou shromážděnou rodinou - to taky nemělo chybu. Ale na okraj: kdyby se byla Chýlková narodila v Americe, byla by z ní hvězda prvního formátu. Ale to je stejné jako třeba v případě Radima Hladíka, Honzy Hrubého a jiných. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moralita, která své slušné hodnocení odvíjí od provokativního tématu, jenže námět není všechno a autor scénáře i režisér opoměli své hře dát odpovídající hodnověrný rámec. Spousta věcí zde skřípe, psal o tom ostatně už Radek99 ve svém komentáři. I přes relativně krátkou stopáž je to takové televizně rozbředlé, bez důrazu na detail. I když pominu nedotaženost scénáře, pak takový námět může uspět spíš v angloamerickém prostředí, které dává důraz na klasické rodinné hodnoty u společensky angažovaných osob a nevěru veřejně známých osobností neodpouští. V našem pragmaticky českém prostředí je nevěra vnímaná jako věc osobního života, jak o tom konec konců svědčí reakce na nevěry našich předních politiků. Celkový dojem: 40 %. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Námět měl určitě velký potenciál, ale zpracování je poněkud tristní. Nechci vyjmenovávat úplně všechno, co mi vadilo, ale bylo toho poměrně dost. Od příšerného hudebního podkresu až po nevěrohodnost v jednání hlavních postav a ještě jsem se stihla při té nedlouhé stopáži nudit. Snad jen po herecké stránce nemám výhrady. (45%) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu byly použity tyto písničky Evy Olmerové: „Počítám hodiny“, „Smíš“, „Černá kára“, „Těžký vzdech“. (Faustka)

Reklama

Reklama