Reklama

Reklama

VOD (1)

Do nemocnice se vpotácí Brenda Martinová s pořezanýma rukama. Žena je v těžkém šoku, po několika minutách se detektiv Lorenzo Council od ní dozví, že byla přepadena neznámým mužem, který jí ukradl auto. Na zadním sedadle spal její čtyřletý syn Cody. Policie rozjede pátrací akci, do terénu se vydávají desítky dobrovolníků. Ve čtvrti obývané především černošským obyvatelstvem roste napětí. Lorenzo zaveze Brendu domů, má však pocit, že mu neřekla všechno. Snaží se přimět ji, aby promluvila, ona ale stále jen opakuje, že Cody je smyslem jejího života a nikdy by neudělala nic, co by mu uškodilo. Druhý den je zatčen muž odpovídající popisu, na policejní stanici je brutálně zmlácen. Znechucený Lorenzo zjistí, že případ má být předán federálům, a snaží se parťáka přesvědčit, aby FBI zastavil a získal pro něj aspoň jeden den. Svolá dobrovolníky a nasměruje je do Freedomlandu, odlehlého místa s několika opuštěnými ruinami. Také tam odveze Brendu, přesvědčen, že z ní dostane pravdu díky psychologickému dopadu ponurého místa. Krátce po jejich rozhovoru čeká Lorenza šokující odhalení děsivého tajemství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Falko 

všechny recenze uživatele

Jedine, co v tomto filme musim pochvalit su herecke talenty Julianne Moore a Samuela L. Jacksona. Pribeh sa vlacil, chvilami som nevedel, ci sa jedna iba o demonstracie ludi, alebo o unos syna, pricom z toho vzislo uplne nieco ine. Proste nefungovalo to ako dobra zaujimava drama, co je skoda pre tak dobrych hercov na takyto film, na ktory o par hodin zabudnete, ze ste ho videli... 04.08.2008 ______ Samuel L. Jackson - (Lorenzo Council) +++ Julianne Moore - (Brenda Martin) +++ Edie Falco - (Karen Collucci) +++ Ron Eldard - (Danny Martin) +++ William Forsythe - (Boyle) +++ Clarke Peters - (reverend Longway) +++ Dorian Missick - (Jason Council) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

pirate 

všechny recenze uživatele

Strhující akční scény? To ani náhodou. Na konci ani ne moc velké překvapení. Herci často přehrávali, obvzláště Julianne Moore jsem očekával úplně jinou a hlavně normální, (tedy Jackson byl naštěstí v pořádku) děj byl takový zbytečně zdlouhavý a téměř celý film nudný. Je to takové nudné a silné drama (vlastně je svým způsobem dost dobré, ale je tolik nesrovnatelně lepších a záživnějších dramat, že tento film je vážně spíše o ničem a jsem si jist, že někdo se mnou souhlasí). Nic víc. Doposud asi nejhorší film Samuela L. Jacksona. Jedna a půl hvězdy a 30%. ()

Reklama

Ajvngou 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá slibně, ale postupem času se začne děj natahovat a natahovat a když konečně zjistíme pravdu, tak místo "rychlého" závěru musíme ještě vytrpět dalších 20 minut o ničem... Dialogům jsem chvílema nerozuměl tak, jak si asi přál scénárista a myslím, že špatným překladem to nebylo. Zvláště scéna v nemocnici, kdy se Jackson a Moorová poprvé setkají. Bída... nuda... ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Moje představa o tom, že jsi půjčím skvělý film s Julianne Moore a Samuelem L. Jacksonem se rozplynula už v prvních minutách tohohle filmu. Takové herecké hvězdy a stejně nejsou zárukou dobré podívané. Mnoho ukřičených scén, zbytečných dějových výkyvů a hlavně předvídatelný konec to je to, co se mi na tomhle filmu nelíbilo. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

SLJ v typickej charakterovej roly, ktorá mu sedí a zvláda ňou utiahnuť film. Lorenzo je spojenie medzi zvláštnymi svetmi. Bielym a čiernym, ktorý je badateľný len a len v "najväčšej demokracii" . Haha. Netušia prečo je taký pogrom zrazu a netuší to ani divák. Lebo vovedenie do deja nie je len zmätočné, ale aj ťažké a náhodné. Príliš hektické a pomalé vyšetrovanie, ktoré vlastne nikdy sa nevyvinie v klasické postupy, a v momente vstupu Julianne do toho. Myslím si, že otravnejší, hysterickejší, nechutný, odporný psychický výkon ženskej herečky som nevidel. Aby sa rozumelo, herecká stránka je úžasná a presná. No mal som problém pri jej výlevoch so sebaovládaním. Lorenzo to riešil Bohom a dobre robil. Celý snímok je tak miesto akčnosti, thrillerovosti skôr sociálnou drámou s náboženským podtextom. Preto to je z každého rožka troška a z ničoho nič. Hudobná stránka, kamera to všetko je fajn, môže strhnúť, ale v konečnom dôsledku hlavne vzbury, nenávisť pôsobia umelo. Belošskí policajti trochu stranou. Schizofrenický film, ale bavil ma. (videné 10.02.2020, HDrip) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Julianne Moore v zemi svobody

Julianne Moore v zemi svobody

31.12.2005

Herečka Julianne Moore si ve filmu Freedomland zahraje ženu, jenž první den ve svém novém bydlišti ponechá svého malého syna v autě, které jí následně ukradne neznámý muž. Vyšetřování případu se ujme… (více)

Reklama

Reklama