Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se charismatický kovboj Harlan Carruthers (Norton) setká se znuděnou neklidnou městskou puberťačkou, jejich životy se otočí naruby. Tobe představuje pro Harlana v současném Los Angeles jedinou čistotu a nevinnost. Harlan přitahuje Tobe svým šarmem a romantickou duší. Přes všechny své rozdíly prožívají vášnivou romanci, která trvá až do doby, kdy zjistí, že Tobe není na hloubku Harlanovi lásky připravena. Najednou se vše změní a Tobe přichází na to, že Harlan není takový, jaký se původně zdál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Toulající se cowboy Harlan si to nakráčí do L.A., kde se sice pohádkově zamiluje, ale hned poté přijdou trable. Harlan (hraje ho pokaždé dobrý Norton), totiž do moderního světa ani trochu nepatří, lidé se mu posmívají, divně po něm koukají, všude samá auta a vůbec žádná příroda. Natož nějaký pořádný ranch. Že je sympaťák a snaží se jednat čestně se mu samozřejmě vymstí, nejen mezi lidmi ale hlavně když se snaží zavděčit nevlastnímu otci své mladé přítelkyně a jejího mladšího bratra (otce hraje výborný David Morse) - ten má sám dost problémů najít si cestu k dětem, natož aby mu do toho někdo jako Harlan, který si jejich přízeň samozřejmě získá hned, kecal. Tak se situace vyhrotí, až čím dál více podivínskému Harlanovi přeskočí, respektive je nucený jednat po svém v úplně cizím prostředí. Tohle psychologické romantické drama má trochu problém s vyrovnaností, první polovinu je Harlan dobro samo a následně se z něj vyklube úplný cvok. Jinak moc zajímavý film, ať už při pohledu na charakter Eda Nortona (Harlan navíc jak se ukáže nepřijde do L.A. jen tak) nebo Davida Morseho. I've tried living down in the valley again, really tried this time... ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

Harlan nebyl vyšinutej.. Harlan měl jen svůj svět jinak vymyšlenej.. jiná pravidla, jiný žebříček hodnot, jiné vidění světa.. cizinec v našem světě.. "westernový" konec, který se k němu přesně hodil, takový konec, ke kterému se celý film ubírá a který (bohužel) dlouho dopředu tušíte i vy.. tři a půl:) ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho teda mnohem více (opět-chyba). Příběh o tom jak může dopadnout situace, při které se mladý pár miluje a otec dceři zakáže se stýkat s jejím partnerem, a tím ji vlastně od něj odradí, i když by to později udělala sama, takhle to vše padá na vrub jejímu otci a kovboj v podání Nortona má vlastně planou naději a představu být se svojí láskou.... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Na začátku to bylo slušné romantické drama, které se však v půlce filmu nějak vytratilo. Potom se tvůrci delší dobu zmítali v žánrové hluchotě, kterou nevyplnila ani pořádná hudba a závěr byl jakousi variací na western. Edward Norton a David Morse drží celou dobu film alespoň na té průměrné a koukatelné úrovni, kterou však nepochopitelně sráží dolů nedořešený a trochu odfláknutý závěr. Film bez atmosféry a bez jakékoliv větší snahy vtáhnout diváka do už tak nemastného a neslaného děje. Škoda, 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Edward Norton má už pěkně naducanou filmografii, ve které dokázal ztvárnit hodně zajímavou škálu často i více než mírně psychycky narušených postav. Vydechl jsem nadšením, když jsem zjistil že i v tomhle filmu jistý Harlan není tak úplně normální. Od toho okamžiku jsem dychtil po co největším prostoru pro Edího. Vynikající scéna, namířená hlaveň bouchačky přímo doprostřed čela od Davida Morse, který se již neovládl. Nemám problém si přiznat, že mě Cizinec bavil hlavně kvůli jednomu herci a že bych bez něj film poměrně solidně odpálil 50%. Takhle se mé hodnocení zvedá minimálně o dvacku. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Inspirací pro napsání filmového scénáře bylo pro režiséra Davida Jacobsona jeho vlastní dětství, které strávil v San Fernando Valley (Van Nuys). (HarrietBosse)
  • Celý rozpočet čítající 8 milionů amerických dolarů byl zaplacen producentem Samem Nazarianem. (slatkac)

Reklama

Reklama