Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

golfista 

všechny recenze uživatele

Korejský "Rain man" je dalším důkazem toho, že kinematografie téhle země zažívá vynikající období. Krásná muzika, skvělá kamera a vynikající výkon Seung-woo Cho (kterého bych si po jeho roli v Keulraesik jako autistu ani nedokázal představit :) ... Film se sportovní tématikou, u kterého je závěrečný sportovní výkon v podstatě nepodstatný ..... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a nevtíravě dojemný snímek, jenž se zčásti odehrává ve sportovním prostředí, ale není tak o sportu, jako o tom, že i autistický chlapec může s podporou blízkých lidí překonat hranice, pro většinu lidí nepřekonatelných. Opravdu krásný a silný film, který vás vtáhne do sebe a v několika momentech i okouzlí. Asi nejlepší kousek, co jsem kdy ve spojitosti se sportovním prostředím viděl. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Nádherný film podle skutečné události o autistickém chlapci z Koreje, jehož snem bylo zaběhnout marathon. Asi nikdy zdraví lidé nemohou plně pochopit co péče obnáší a určitě v porovnání s tímhle se naše starosti zase o kousek zmenší.Úžasný herecký výkon, skvělá kamera i hudba a já potřebovala kapesník. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vcítili ste sa do Cho-wonovej matky? Ja áno, a preto som jej úplne rozumela. Seung-woo Cho bol taký skvelý, že všetky hviezdy by som dala kľudne jemu. Až na konci som si vlastne uvedomila, že on toho autistu zahral tak, že som mu naletela a myslela si, že je to skutočnosť. Ale okrem neho si tie hviezdy zaslúži aj pekný príbeh a hudba. Odporúčam! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Takový korejský Rain man v sportovním obalu s kapkou humoru. Nádherný film ukazující velkou píli a nahlédnutí do světa autistického Cho-wona, který si "jde" za svým snem. Celý příběh nebo spíše děj, je fascinující po všech stránkách. Jednak již zmiňované nahlédnutí do světa autistického člověka, dále si zde můžeme povšimnout různých psychologických point a zápletek. A také jsem se v jistých scénách od srdce zasmál, v což jsem ani nedoufal a byl jsem velice překvapený a tudíž i nadmíru spokojený. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama