Reklama

Reklama

S vyznamenáním

Trailer

Obsahy(1)

Montymu Kesslerovi (Brendan Fraser) sa pokazil počítač a tak uteká nechať si okopírovať jediný exemplár napísanej diplomovky. No pošmykne sa na snehu a vzácny náklad mu okienkom spadne priamo do pivnice univerzitnej knižnice. Premrznutý bezdomovec Simon (Joe Pesci) privíta ďalší materiál na podpal a začne diplomovku list po liste prihadzovať do pece. Zúfalý Monty sľúbi Simonovi čokoľvek, len aby výsledky ročnej práce dostal späť. To znamená ubytovanie, stravu a všetko potrebné k tomu. Simon samozrejme nehodlá vrátiť prácu po týždni pohodlia. Za každý deň - jedna stránka... (Rex Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

italka63 

všechny recenze uživatele

Takový pohodový film typu neurazí - nenadchne, se svými slabšími i silnějšími chvilkami.Joe Pesci v roli bezdomovce byl určitě koukatelný, Brendan Fraser taky a záchvatům smíchu mě zcela mimo děj přiváděl Patrick Dempsey, na kterého normálně koukám v Greys Anatomy....jak se všichni měníme:-)) Takže film s mírným morálním ponaučením hodnotím za tři hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ale hej, celkom pekný príbeh o študentovi Harvardu, ktorý proti svojej vôli skamaráti s bezdomovcom a ich kamarátstvo ovplyvní pohľad na život obidvoch. Niečo ako Vôňa ženy, na ktorú sa to síce absolútne nechytá, ale za jedno pozretie to stojí. Okrem ústrednej dvojky mladučký Fraser a pohodový Pesci zaujme aj pár ďalších hviezdičiek vo vedľajších úlohách. A predvídateľný dojímavý záver na mňa znova fungoval, takže som spokojný. Za jedno pozretie to stálo. 5/10. ()

Reklama

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy z 90. let mají zajímavou atmosféru, které novějším filmům chybí. I když to není úplně nějaké závratné dílo, herci hrají celkem slušně a musím přiznat, že Brendna jsem v podobné roli ještě neviděl a zahrál to skvěle. Plus je taky, že tu uvidím i další z hereckého obsazení jako například Moiru Kelly, kterou moc nevídám. Celý film jede v pohodovém duchu, kdy se začne hlavní postava Monty sbližovat s bezdomovcem Simonem, ze kterého se vyklube celkem chytrý a charizmatický chlápek. Ale pak to bohužel, alespoň pro mě poté sklouzne do dramatičtější roviny, kterou jsem mohl očekávat, ale i tak jsem byl do jisté míry zaskočen. I tak si film drží kvalitu, bohužel mě zas tak Simon neokouzlil svou výřečností jako ostatní, tak musím jít s hodnocením trochu níže. Pozitiva: Rád se dívám na studentský život na Harvardu. Negativa: Menší citové vydíraní na konci. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Lahke, americke, vesele, trochu aj na zamyslenie. Zbytocne sprasena atmosfera vyjavmi, ako ze Moira Kelly beha s prezervativom a vyklada o stale o sexe; naco, vobec to tam nepasovalo - a dali jej debilny uces a hrala taku akoze-pretahovacku; po "Ostri na lede" to bolo asi 5 tried horsie. No a cele dost americke. Ale na pohodickovy vecer to vytiahli, takze 3*. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná pohodovka o moudrém a sečtělém bezdomovci, skrze něhož dojde napravení několik sebevědomých vysokoškoláků. Fraser kulí oči, Pescimu se nedá upřít svérázné kouzlo a Moira Kelly je kouzelná. Celé je to spíš úsměvné než vtipné, spíš příjemné než zábavné a nechybí tomu pravidelná dávka pozitivní inspirace s několika životními moudry. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy jde Monty (Brendan Fraser) se Simonem (Joe Pesci) po ulici poté, co si u řeky hrají se sněhem, má sádru na opačné noze, než kterou si zranil a na které má sádru celý film, tedy na levé. V dalším záběru, kdy Monty nese Simonovi jídlo k autu, má již sádru opět na správné noze, a sice na pravé. (SFalconJ)
  • Konkurzu na jednu z rolí se zůčastnil Edward Norton, ale neuspěl. (ČSFD)
  • Claudia Haro a Joe Pesci byly v době natáčení snímku manželé. (ČSFD)

Reklama

Reklama