Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transexuál Bree (Felicity Hoffman) šetří každý dolar, aby mohl zaplatit za vytouženou operaci, která z něj konečně udělá ženu. Jednoho dne zvedne telefon a dozvídá se, že jeho syn Toby sedí ve vězení v New Yorku. Neochotně se tedy vydává no New Yorku dostat kluka z vězení. Syna mu předají beze slova vysvětlení a Toby považuje tu divnou ženskou za potrhlou misionářku. Bree nevidí důvod, proč něco vysvětlovat a Toby chce co nejdříve zmizet do Los Angeles. Rozhodnou se tedy, že pojedou spolu, přičemž Bree má v plánu vysadit Tobyho u pěstounů. Začíná trans-americká cesta, která oběma připraví nejedno překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (154)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Transamerica je spíše než sonda do transexuálovy duše road movie o pochopení a toleranci. Přestože transexualitu moc nechápu a nemyslím, že by se to v budoucnu nějak změnilo, nemám k tomu tématu nijak výrazně odmítavý postoj a udělat o tom film se mi zdá velice odvážné. Hlavní dvojka je výborná, je vidět, že nejen, že se dá z někoho ošklivého udělat člověk krásný, ale i naopak:) Felicity by zasloužila Oscara. Film funguje jako komedie i drama prostě výborně a já se ani jednou nemusela dívat na čas. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Road movie o pochopení lidské touhy a následování cesty svého vnitřního já? Určitě, avšak některé drobnosti nepadnou do oka každému divákovi tak, jak by si autoři přáli. Felicity Huffman předvádí "úžasný" výkon. Proč uvozovky? Protože poměrně hezká starší žena hraje ošklivého muže, co se stal(stává) ošklivou ženou. Trochu zvláštní a ještě k tomu přidejte její hlas plný zvláštních zvuků a hloubky máte Bree. Trochu mě zklamal scénář, který toho většinu filmu moc neřeší a jen nechává Bree s jeho/jejím synem putovat po Americe domů. Téma transexuálů nepatří mezi mé vyhledávané, ale už jen kvůli oscarové nominaci jsem shlédnutí tohoto snímku považoval za nutnost. ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, po přečtení anotace v tisku, trošku klame tělem - většina asi čeká něco dost jiného a poněkud víc "úchylného" než tenhle v podstatě jednoduchý příběh s jednoduchým poselstvím, že na tom, co kdo má nebo nemá v kalhotách nezáleží. Hlavní "hrdinka" byla tak skvěle zahraná, že jsem teprv z titulků zjistila, o koho kde - a to na Felicity už pár měsíců koukám skoro každý týden! Doporučuji!!! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byla zvědavá hlavně kvůli své oblíbené Zoufalé manželce Lynette - Felicity Huffman, která tady hrála hlavní roli a taky byla nominována na Oscara. Myslím, že by měla velkou šanci, pokud by tohle nebyl neznámý film a nevidělo ho jen pár lidí. Však ani neměl premiéru v českých kinech... Ale což, Felicity tu hrála roli myslím hodně náročnou a ještě víc mě utvrdila v tom, že je dobrá. Film se dotýká velice ožehavého tématu - transsexuality, což je třeba u mě plus. Je to něco nového a neobvyklého. Příběh se mi taky líbil, přinejmenším byl hodně zajímavý. Takže asi tak... Není to prostě nic komerčního a byla bych ráda, kdyby ho vidělo více lidí, určitě si to ten film zaslouží. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nebýt Felicity Huffman, kterou jsem si oblíbil díky seriálu "Zoufalé manželky", asi by mě ani nenapadlo se na tento film podívat. Herecké obsazení totiž dost ovlivňuje mé rozhodnutí film zhlédnout. Konstatuji tedy, že Felicity byla výborná, ale od samotného filmu jsem čekal něco víc. Film mi na road movie připadal krátký. Přestože postavy stihly být vyprofilovány. Co se týče osobních problémů obou hlavních hrdinů, mám na to svůj názor a ten by se jim moc nelíbil. Ikdyž na druhou stranu jejich potřeby toleruji. Stejně jako u homosexuálů, i u transsexuálů, jejich anomálii beru jako nemoc a z tohoto mého přesvědčení mě žádný vědec nevyvede. PS: Pokud je v popisu filmu "komedie", tak potom nevím, jestli jsem dostatečně vyspělý filmový divák, neboť po komedii jsem nevycítil ani stopy. Jinak herecké výkony všech účastněných byly zahrány velmi věrohodně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • První film produkovaný bratry Weinsteinovými po opuštění Miramaxu. (Matty)
  • Po podstoupení závěrečné operace má Bree (Felicity Huffman) stále nalakované nehty. Lak na nehty se však před operacemi, u kterých je na to čas, odstraňuje, aby si zdravotníci mohli všimnout změn v jejich barvě. Při nedostatku kyslíku pod nimi totiž kůže modrá. (hansel97)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama