Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sue Charltonová je ambiciózní reportérka pracující v New Yorku pro Newsday. Letí do Austrálie, aby mohla udělat reportáž o Mickovi Dundeem alias krokodýlu Dundeem, který přežil útok velkého krokodýla. Za poplatek ji Mick vezme na místo, kde se s predátorem střetl. Sue přiletí do Walkabout Creeku, kde ji přivítá Mickův partner Walter, s nímž Mick vlastní malou cestovní kancelář. S Mickem se Sue setká až v místní hospodě, kde zjistí, že to není žádný gentleman. Přesto ji dokáže uchvátit tím, jak umí uspat býka, zabít hada nebo zahnat opilé muže střílející v džungli klokany… Mick vezme Sue do džungle. Putují spolu přírodou a Mick si ze Sue neustále utahuje, proto se rozhodne jít dál sama. Když si Sue napouští vodu do lahve, napadne ji krokodýl. Mick ji naštěstí celou dobu sleduje a predátora zneškodní. Sue je Mickovi vděčná a sblíží se spolu. Po výpravě v džungli ho Sue vezme do New Yorku, aby mu ukázala jiný svět... Mickovi se New York velmi líbí – hlavně proto, že zde žije tolik přátelských lidí pohromadě. Zdraví všechny kolemjdoucí, ptá se, z jakého jsou kmene, spí pouze na zemi a neustále má za opaskem svůj velký nůž. Richard, přítel Sue, si z Micka u večeře utahuje tak, že se Mick neudrží a praští ho. Pak jede do baru, kde se báječně baví. Potká tu prostitutky, kterým lichotí, a poté řídí auto opilého taxikáře, avšak na druhé straně silnice, než je v New Yorku zvykem. Další den stráví ve společnosti Sue, která ho začíná víc než obdivovat. Fascinuje ji, že se ničeho nebojí a dokáže ji ochránit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (354)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ drsňáků, kteří s vtipem sobě vlastním převezou i zubatou, má v mém srdci zvláštní místo. Pokud nějakou náhodou nevíte jak zjistit čas podle slunce, tohle je film pro vás. Naučíte se to a ještě se u toho zasmějete. A pokud už to umíte, potěšte svoje oko pohledem na krásy australské přírody a Lindy Kozlowské. Opravdu je o co stát. Dobrodružná romantická komedie by měla vypadat přesně takhle. 80% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Keď zmiešate dobrú komédiu s akciou a veľmi sympatickú hlavnú postavu, dostanete filmový hit. Nikdy som nestretol nikoho, komu by sa tento film nepáčil, aj keď sa vždy nájdu odporcovia akéhokoľvek filmu a ani jeden film nie je dokonalý. Toto však bola mimoriadne zábavná záležitosť, ktorá z Austrálčana Paula Hogana urobila medzinárodnú hviezdu. Koniec filmu má veľmi potešil, film má perfektný koniec. 7/10 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To si takhle jednou jeden australský herec řekl, že natočí komedii o sympatickém lovci krokodýlů. Zajel si při tom do New Yorku, sbalil super kost a vytvořil ve své době jednu z nejoblíbenějších komedií, z níž s manželkou těžili ještě leta letoucí. Tomu se říká australský sen. To spojení humoru, dvou kontrastních způsobů života, uctivého pojetí původních obyvatel a ještě milejší, protože funkční, romantiky z toho dělá mnohem víc, než jen další tuctovou romantickou komedii. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Divácky známá komedie z plodného, ale také poměrně značně naivního období 80 let, je proslulá svojí atraktivní originalitou. Ne atraktivností celku, nýbrž hlavní postavy, kterou je trochu svérázný zálesák z australské buše Mike Dundee v dokonalém podání Paula Hogana. Americká novinářka chce o něm napsat reportáž a vydá se pro ní do zcela neznámého prostředí kontinentu na konci světa. Následná konfrontace Dundeeho s velkým městem, jakým je New York, je pro něj zkušeností, ve které proti měšťáckým figurkám použije svůj lišácký "fištron", ačkoliv na většinu z nich působí jako neotesaný a necivilizovaný zálesák. A atraktivní reportérka postupně podlehne jeho kouzlu. Film je natočený průměrně, ale Mike Dundee je velký tahoun filmu, který se nebere příliš vážně a divák si s ním užije legraci, ale zase nic třeskutého to není. Komedie zapadající svým pojetím přesně do osmé dekády minulého století prezentující Big Apple ještě s neskutečným ikonickým rozměrem, který už v současných filmech nenaleznete. 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jeden z tátových oblíbených filmů. Vyhýbala jsem se mu obloukem, nikdy mě příliš tahle série Krokodýla Dundeeho nelákala. Nyní ho mám ve filmové výzvě od kamarádky, takže nastal čas, abych se na něj také podívala. Paul Hogan je velmi přesvědčivý, hezký postarší drsňák. Linda Kozlowski byla nádherná ženská, zatraceně po ní bych šla i já a navíc umí hrát. Její zamilované pohledy na Dundeeho byli upřímné (i když možná to nebylo jen hraní, že?). Bohužel příběh mi ale nepřišel tolik zajímavý a vtipný, abych dala více hvězdiček. Přistihla jsem se, že při sledování najednou myslím na něco jiného a nesoustředím se na film, což beru jako velké mínus. Mike Dundee mi navíc přišel až příliš naivní v New Yorku, každý normální člověk, by se zadaptoval po pár dnech a došlo by mu, co dělají lehce oblečené holky na ulici. No mám to za sebou, takže za mě lehký průměr. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (39)

  • Australské exteriéry se točily v Národním parku Kakadoo v Severním teritoriu. Po uvedení filmu do distribuce se návštěvnost parku zdvojnásobila. (Trainspotter)
  • Natáčení trvalo 7 týdnů v Austrálii a 6 týdnů v USA. (Trainspotter)
  • Paul Hogan (Mick Dundee) účinkoval i v několika reklamách zaměřených na obyvatele USA, v nichž propagoval Austrálii. Spíše než o lásku k vlasti ale šlo o vypočítavý marketingový tah k budoucímu filmu. Stejně tak účinkoval v Británii v reklamě na australské pivo. (Trainspotter)

Související novinky

První ročník festivalu Aussie Film Fest

První ročník festivalu Aussie Film Fest

27.11.2014

Austrálie exotická a atraktivní: to je Australský filmový festival „Aussie Film Fest". Zahajující 1. ročník proběhne v Praze v Kině Lucerna jako dvoudenní přehlídka 28. – 29. listopadu. Praha má v… (více)

Reklama

Reklama