Reklama

Reklama

Vesmírný lovec: Dobrodružství v Zakázané zóně

  • USA Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone (více)

VOD (1)

Odstartujte napínvé kosmické dobrodružství s Peterem Straussem jako galaktickým námezdným lovcem, kterého ohrožuje mechanický šílenec. Píše se rok 2136 a Wolff (Strauss), který zachytí nouzový signál souhlasí s tím, že zachrání tři překrásné mladé ženy z planety zachvácené morem. Když jsou ale ženy uneseny “pochopy“ zvrhlého Overdoga (Michael Ironside), napůl člověka a napůl stroje, který ovládá celou planetu, Wolff startuje a vydává se na divokou, urputnou honbu plnou nebezpečí a fantazie. Postaví se nejrůznějším monstrům a mutantů, a okolnosti ho nakonec svedou dohromady s Niki (Molly Ringwald), odvážnou tulačkou, která souhlasí s tím, že ho doprovodí do Overdogova království železného šrotu. Wolffovy hrdinské činy v Zakázané zóně jsou nabité nadpřirozenou napínavostí a takovými zvláštními efekty, které každého zaručeně oslní. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (45)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Brutálny brak v tom dobrom zmysle slova, ale niečo mu chýba. A to je podľa mňa absencia skutočne vtipných hlášok, ktoré by presne do takéhoto filmu a do Wolffových úst sadli. Film je zložený z menších akčných scén, kedy sa tu objavujú stále nové skupiny postáv, aby ich neskôr vystriedali zase ďalšie a my sa tak takýmto naťahovaním dostali konečne do finále, kde si to Spacehunter rozdá so záporákom číslo 1. Potešila záverečná variácia na gladiátorské zápasy ako v železiarstve po výbuchu, samozrejme sa rozum pozastavuje nad tým, kto by v tomto svete vyrábal tak komplikované zariadenia. Dnes už veľmi ťažko rozdýchateľná záležitosť a brutál béčko iste už aj v rokoch osemdesiatych. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nalakal na taku lacnejsiu a imbecilnejsiu variaciu Mad Maxa, ale vysledok je velka nuda. Akcnych scen je minimum a su strasne staticky natocene. Zapletka je fadna, postavy nezaujmave, takze jedine co zaujme a vdaka comu davam jednu hviezdicku je originalna vyprava. Vsetky tie divne vozidla pozvarane zo šrotoviska su celkom pôsobive. Skoda, ze neboli vyuzite v nejakom podstatne lepsom filme. 2/10. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby sa ma niekto spýtal, prečo mám rád béčka, asi by som mu odporučil tento film. Tento film je totiž priam výstavné béčko. Lacné, zle urobené, kopírujúce všetko okolo (už úvodná melódia vykráda Hviezdne vojny), tupé, vtipné, zábavné, úžasné. Už iba to, že Michael Ironside a Molly Ringwald hrajú spolu v jednom filme o niečom vypovedá. Celý čas čakáte, že tá absolútne konvenčná romantická zápletka vyústi do niečoho a ono nič. Celý čas čakáte na záverečný súboj a on nielen, že netrvá ani dve minúty, ale v podstate je úplne o ničom. Celý čas čakáte na aspoň jedinú vážnu scénu a nakoniec je to celé iba také malé papundeklové rodinné sci-fičko o týpkovi, ktorý rád mučí pozemšťanky. Z môjho pohľadu jediná výčitka patrí ratingu. To eRko sa samé ponúkalo. Guilty pleasure. Doomsday osemdesiatych rokov, akurát neporovnateľne zábavnejší, s nepopísateľnou výpravou. Hrozne hustá haluz. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zábavně výstižný průlet béčkovými scifárnami osmdesátých let, jehož trasu tvoří madmaxovsko-starwarsovský mix plný bizarních rekvizit, spoře oděných krasavic, skal a gumových masek. Nostalgie s přímým vstřikováním šlapala na plné obrátky, aby mě udržela ve vzpomínkovém rauši, ale když jsem ji občas vypnul, abych se podíval na co se vlastně dívám, kouzlo vyprchalo a zůstala jen ušmudlaná hloupost, která má hodnotu především jako úsměvná vzpomínka či žánrový muzeální exponát. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Sci-fi ze začátku osmdesátých let, které výpravou, kostýmy atd. připomíná Mad Maxe. Občasní chlupáči a gumáci zase připomínají Návrat jediho. Film to není uplně k zahození, hudba je výborná, na svou dobu slušnej rozpočet je na filmu vidět, ale dneska už je prostě starej. Ovšem kdybych to viděl v době, kdy to vysílala tv Nova (v roce 1995), tak bych k tomu asi měl trochu kladnější vztah. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama