Reklama

Reklama

Petrohrad, 1860. Dôstojník vo výslužbe Jakovlev (Pjotr Fjodorov) je tajomný a neporaziteľný profesionálny duelant, ktorý za poplatok bojuje v zastúpení za tých, ktorí sú príliš slabí, netrénovaní alebo sa boja bojovať sami. Má však temné tajomstvo: mocný gróf Beklemišev (Vladimir Maškov) ho obvinil zo zločinu, ktorý nespáchal, odobral mu titul a poslal ho do vyhnanstva na smrť. Jakovlev však prežil. Vracia sa do Petrohradu pod novou identitou, aby sa pomstil. Zamiluje sa do mladej kňažnej Marfy (Julija Chlyninová). Aby zachránil túto lásku a pomstil sa, musí Jakovlev odhaliť svoju identitu a čeliť grófovi Beklemiševovi. (TV Markíza)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (32)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové se nepochybně zlepšují a především letos to jde vidět. Nejen, že si vybírají zajímavé projekty. Nedávný Viking je nejen vizuálně strhující, ale také se jedná o tématiku, která vychází jednou za 5 let a tenhle Duelista je také velmi originální žánrovkou, která nikde jinde není k pohledání. Dobová atmosféra je parádní,vizuál prvotřídní a jednotlivé duely mají šmrnc. Líbil se mi hlavní hrdina i záporák a byť se zde našlo pár hluchých pasáží občasná brutalita mi nedovolí jít pod 4*. Ivanové jen tak dál! 75% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Souboj o čest, souboj pro peníze nebo souboj pro peníze maskovaný jako souboj o čest? Anebo souboj o čest maskovaný jako souboj pro peníze? Hlavní hrdina Jakovlev klame tělem a i když si dá divák celkem brzy dvě a dvě dohromady, stále je celkem napínavé sledovat, kam se děj vyvine. Nejzajímavější na plátně je ovšem Vladimir Maškov, jehož záporácké charisma by mu mohli závidět leckteří padouši stříbrného plátna (a toho imaxového už vůbec). Místy se bohužel tvůrci až moc opájejí vizuálními hrátkami (podařenými) na úkor plynulosti děje, ale je to ve snesitelném množství. Znalci soubojových praktik začátku druhé poloviny 19. století musejí výskat blahem. P. S. Dodatečně dávám maximum, ta atmosféra za to stojí. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Celkově skvělé, interiéry, kostýmy, kněžna, která mi chvilkami připomínala moji oblíbenou Charlize, perfektně slizký můj oblíbenec Maškov a sakra moc pěkný Pjotr Fjodorov, no ne... každopádně film o cti, která je bičována do krajnosti, o kastování původu, bohatství, luxusu, ale též bídě a ponižování. A do toho přijde neznámý, jehož nervy jsou ocelové a ruka absolutně přesná. Scéna se zastřílením hřebíku do prkna neměla chybu. No a jen už si spoustu let lámu hlavu, proč si car k vybudování města vybral tak ukrutně nehostinnou lokalitu. Prší, bahno, pak komáři, ...shrnuto, moc se mi to líbilo. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film s mnoha tajemnými prvky a okouzlujícími hlavními hrdiny. Příběh o zázračném duelantovi, který v pravé ruské ruletě zabíjel všechny protivníky, se vám bude líbit. Vlastně hodnocení filmu změním, protože ponurost starého Petrohradu, mlha, déšť a bláto všude, kam se podíváš, si zaslouží maximum hvězd. Nehledě na tajuplné Jakuty, kteří naučili Jakovleva čarovat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Soubojová lahůdka z dob, kdy se ruská šlechta byla ochotná střílet za křivý pohled. Má to správnou dobovou atmosféru, duely jsou rozmanité a i když se leckdy jedná prakticky o jediný výstřel, mají větší koule než leckterá akčňárna a na úroveni jsou i herci, přičemž Maškov je padouch par excellence. Příběh sám o sobě je celkem průhledný, ale je ku prospěchu, že tvůrci se tím ani moc netají a navíc i po vcelku brzkém odhalení o co vlastně jde, divák pořád tápá, jak to celé dopadne, protože těch scénářů se nabízí hned několik. Výtka míří jen k několika málo hluchým místům a samozřejmě k tradičnímu ruskému rychlodabingu při německy mluvených pasážích. Na to si nikdy nezvyknu. Ale jinak je to další ruská pecka, která snese ty nejpřísnější měřítka. 85% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Pre film bol skonštruovaný bicykel bez reťaze podľa vzoru z roku 1849. Bol prerobený tak, aby sa na ňom dalo jazdiť po naklonenej rovine do kruhu (na originálnom bicykli sa dá ísť len po rovine). Vladimir Maškov sa pre túto scénu na bicykli pripravoval asi dva mesiace. (LUCVA)
  • Špeciálne pre natáčanie filmu našli a kúpili v Európe aj v Rusku naozajstné páry zbraní určené na duely z 19. storočia. Pištole boli opravené, aby sa dali používať. (LUCVA)
  • Niekoľko kočiarov priviezli z Nemecka, niekoľko špeciálne vyrobili pre natáčanie v Česku. (LUCVA)

Reklama

Reklama