Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bubeník Marty, kytaristé Radek a Tom a zpěvák Luki sice mají zkušebnu v opuštěné kladenské vodárně, ale chybějí jim pořádné nástroje i peníze. Získají sice možnost předvést se vlivnému Djangovi, přehrávka však skončí fiaskem, když jim technika selže po prvních tónech. Jenže Radek byl právě vyhozen z tiskárny, Tom prodává kytky s přítelkyní Šárkou, Marty je sice synem starosty, myslí však pouze na holky, a tak je brzy z každého místa vyhozen. Stejně dopadne i Luki, jenž dostane padáka po maléru, který způsobil v domě milionáře Salingera. Napadne ho unést Salingerovi milovaného psa Johnyho a chtít za něj výkupné. Marty se dostane do Salingerova domu a uspí psa prášky, takže ho vystrašený milionář zaveze k veterináři, odkud ho mladíci ukradnou. Zavolají Salingerovi, domluví předání výkupného a další den mají v rukou kufřík s penězi. Jenže pak se vše zhatí. Kufřík i se Šárčiným autem exploduje a jen náhodou se nikomu nic nestane. Pes Salingerovi uteče a vrátí se k nim. A to je malér, protože boháč poslal drsného pobočníka Igora, aby zvíře našel a přivedl zpět. S pomocí kriminálníka Chřestýše vymyslí nový plán, ale než ho stačí realizovat, pes zemře. Teď už se zuřící Salinger nezastaví, dokud je nedostane. Podle Chřestýše zbývá jediná možnost - musí ho předejít a dostat do kriminálu. A tak se zrodí další plán. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přepadnout veterinu byla asi pěkná kravina, ale dali jsme předtím tři špeky, tak nám to přišlo geniální." Unášet mafiánovi oblíbeného čoklíka je skvělý nápad. Tedy pokud člověk potřebuje ke štěstí nějaký ten výbuch, terminátora v patách, ožralého starostu v klimatizaci a jedinečného gaunera Chřestýše s plány A až Z. Tahle krimi je zkrátka celkem pitomá, ale jako komedie to chvílemi funguje. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Souhrou několika náhod a nehod viděno znovu po letech a nutno dodat, že je to pořád dechberoucí sračka. Spousta cool průpovídek, který vůbec nejsou cool. Spousta cool postav, který vůbec nejsou cool. Tenhle film se vlastně všeobecně snaží bejt strašně cool a ve výsledku je cool především díky tomu, jak monstrózně debilní je. Nafetovaný duo kameraman&střihač (nepříliš dobře schovaný za cool filtrama) veškerej zmar umocňuje. Ale jinak jsou podvraťáci docela roztomilí. Třeba tím, jak jsou všechny jejich eskapády hrůzostrašně předvídatelný (to, co se stane, víte skoro vždycky už několik minut předtím, než se to stane). Nebo tím, jak totálně selhávají ve všech polohách - když maj bejt cool, jsou trapní a když maj bejt vtipní, jsou taky trapní, jen o trochu míň. Třešinkou na dortíku budiž koncertní scény, kdy rokáci drhnou nástroje a paří jak o život, zatímco hrajou neuvěřitelně unylý poprockový hovadiny, za který by se styděla i Evropa 2 dopoledne. Jedna hvězda za odvahu, že se pod to někdo podepsal. Nedík. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem byl příjemně překvapen! Je to zábavný film, který je na českou tvorbu originální, jinak jde ovšem o naprostou kopii Ritchieho gangsterek! Je to hezky natočeno a vyskytuje se i několik hlasitě vtipných vtipů! A mírnější úsměv jsem měl na ksichte pořád! Hlavní čtveřice je celkem příjemná, největší prostor, nejzajímavější postavu a i nejlepší výkon má Mádl, který je podle mě uplně jinde, než většina českých současných mladých herců a všude, kde jsem ho zatím viděl působil skutečně uvolněně a uvěřitelně! Podle mě má slušnej talent i budoucnost! A některé další vedlejší postavy jsou taky velmi příjemně šťavnaté, například ochlastaný starosta a velká zhulená máma Škorpión! 7/10 ()

prome odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvazoval jak tenhle film ohodnotit. Koukal jsem na to, a nedokoukal(a ani mi to nevadi), ve filmu se mi nelibilo nic, reziserovi se nepodarilo nic o co se pokousel a toci porad to same(film obsahuje sproste slova,holky,sex,alkohol atd), protoze na to ceske decka s radosti chodi do kina. Kotka nemusim, Madl ma urcite nejaky talent(ale zatim ho ani nejak moc neprojevil a tady urcite ne), Beran se po vynikajicich peliskach uz jen veze a Pisarika ani neznam. Je to film ktery by do kin ani nemeli poustet a mozna rovnou na dvd... ale jen mozna... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Aura komerčního spasitele české filmové scény se hlasitě trhá na kusy. Karel Janák odkormidloval z vyhřátého žánru teenagerských komedií, pokusil se o něco komplexnějšího a selhal na všech frontách. Mizerný a místy až naivní scénář, unylá stylizace, která často spadne do sebeparodie, to všechno jsou důkazy toho, že český Podfu(c)k je pouhým zbožným přáním. A pokud ho někdo někdy naplní, rozhodně to nebude Janák. Na to mu chybí odvaha experimentovat, režisérský talent na akčnější scény a především asi tak miliarda scenáristických buněk. Nic proti Snowboarďákům a Rafťákům, je to velmi stravitelný žánrový průměr, který české scéně rozhodně prospěl. Ro(c)k podvraťáků je ale krokem zpět a návratem do zástupu nevýrazných titulů, po kterých pár kilometrů za Cínovcem něštěkne ani pes. (50%) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Radek (Martin Písařík) v jedné scéně říká, že dávka, kterou hodlají dát Salingerovu (Václav Postránecký) psu Johnovi, je tak silná, že by uspala i berana. Poté je krátký záběr na Kytku, jehož představitel se jmenuje Michal Beran. (Terez_Vv)
  • K filmu vznikla i stejnojmenná počítačová hra a knížka. (HappySmile)
  • Karel Janák přiznal, že se při psaní scénáře nechal inspirovat klasikou od Guye Ritchieho Podfu(c)k (2000). Jeden z odkazů nalezneme už v samotném názvu v podobě písmena C v závorkách. Postava zabijáka Igora (Pavel Rímský) také ve filmu používá stejnou zbraň jako zabiják z filmu Podfu(c)k ztvárněný Vinnie Jonesem, a to Desert Eagle .50. (LucasAbelle)

Související novinky

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama