Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

venison 

všechny recenze uživatele

A máme tu další zvířátkovskou Disneyovku tentokrát zase skvěle kýčovitě perfektní :-) Krásný mladík Paul Walker se smutnýma modrýma očima se snaží zachránit své tažné psí spřežení ze spárů Antarktidy, která si na ně vymyslí nejhorší počásko za posledních 25 let. Perfektně mu sekunduje Bruce Greenwood jako mecenášský vědec a Jason Biggs jako kamarád, který se bojí psíků :-) Nádherné scenérie jako vystřižené z National Geographic.. Naznačená love story.. A hlavně perfektní, inteligentní husky a malamuti, který na nás kulí smutná očka a skvěle hrají stýskání po páníčkovi.. Jediné vadítko, které bych na tom celém viděla je opravdu, ale opravdu špatně vyvedený tuleň leopardí, ze kterého 3D produkce udělala pomalu lochneskou příšeru :-))) Bezva rodinné pokoukání :-D ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc podbízivý příběh a tlupě Huskey, kteří přežívají v ledové pustině. Obsazení Walkera kvituji a role mu sedí na míru. Proti scénám skvěle vycvičených psů nic nemám, klobouk dolů, ale nemohu tvůrcům odpustit digitální peklo tuleně jako z monster hororu a přílišnou snahu vyvolat umělé emoce. Všechny postavy s ideály Mirka Dušína tlačí ke konci na pilu a filmu to v zásadě ubírá. Vše moc růžovoučké na to, aby to fungovalo jako v dramatu Medvědi.......5/10 ()

Reklama

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Ledovce, sníh, všude bílá plocha a krásné záběry toho všeho. Nejlepší částí filmu jsou scény se skvěle vycvičenými psi, kteří by za svoje role zasloužili oskara:-) Jejich příběh je smutný, zajímavý a táhne celé dílo. Kdo má doma psa, hodněkrát ho film chytne za srdce. Na druhou stranu část filmu kde hrají lidé je místy nezáživná, zbytečně protahovaná a závěrečnému setkání se psy mi chyběl větší náboj a trošku víc reality v chování psů. Ale jinak je to solidní film, který bych nenazval ztrátou času pro ty, kteří mají tato stvoření rádi. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry (Paul Walker) se se svojí expedicí na základně v Antarktidě mimo výzkumu také provázením ostatních (podobně šílených) vědců po ledové krajině se svými tažnými psy - například s Dr.McClarenem po bádání po zapadlém meteoritu. Při výpravě se Dr.McClarenovi stane nehoda, a jen díky tažným psům se ho Jerrymu podaří zachránit před blížící se bouří. Tato bouře ale způsobí, že osazenstvo základny musí před bouří uprchnout (uletět). Pro psy se sice mají vrátit, ale bouře je příliš silná, takže musejí nechat psy svému osudu. Po několika měsících Jerry sežene peníze, aby se vrátil zpátky na základnu, s nadějí, že snad alespoň nekterý ze psů bouři přežil ... I když z výše popsaného film může působit, že jde jen o Jerryho a jeho záchranu psů - opak je pravdou. Dobrá polovina filmu je věnována právě oněm pejskům, a jejich úprku před bouřkou, kdy jsou nuceni spolupracovat aby si zajistili jídlo či obranu před agresivním mrožem. Jinak jde o typickou Disneyovku, kde se Frank Marshall vrátil zpět ke svému oblíbenému tématu o přežití (tentokrát s pejskama). Z lidských "přicmrndávačů" lze snad jen zmínit Jassona Biggse, jako hlavního rozesmívače (i když, jak kdy...) a Paula Walkera, který ukazuje že hrát umí... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Eight Below Overture ,2. The Journey Begins/The Crevasse ,3. Storm Coming ,4. The Search ,5. The Rescue ,6. Pulling Through ,7. Fifteen Days ,8. Bird Doggin' ,9. Southern Lights ,10. The Dogs Who Saved My Daddy ,11. Leopard Seal ,12. Ice Bound ,13. The Lamborghini Of Snow Cats ,14. Black Ice ,15. Almost Perfect ,16. My Best Girl ,17. Eight Below End Credits, ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení bylo na place celou dobu několik tuctů psů, přičemž někteří hráli i více "rolí". (hippyman)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)
  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)

Reklama

Reklama