Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 5/10/// +hodně dobrý hudební doprovod, zpracování -přesto tyhle filmy nejsou moje krevní skupina/// Tak nebylo to zas tak strašný. Solidně mrazivá atmosféra, pár vyvražďovaček, překvapivě zajímavý příběh. Obsazení slušné, jen ty herecké výkony na mě neudělali moc dojem a nutno příznat, že hlavně poslední tředina je dost fantasmagorická (slušně řečeno)./// Celkem 54%/// ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, je to kravina, ale docela mě bavilo na to koukat, hlavně díky ucházející režii a pár mrazivým místům. Kde je zakopán onen pověstný pes? Samozřejmě to svedu na hlavního představitele. Sice se snaží, ale vůbec neděsí a chemie mezi ním a Jennifer Esposito skoro vůbec nefunguje (možná by to chtěla víc společných scén). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raději mám černé (gotické) romány přenesené na filmové plátno odehrávající se v 19. století. Z Draculy 2000, na jehož produkci se podílel W. Craven, naštěstí nečiší jen moderní současnost. Van Helsingův dům dýchá gotikou, kterou podtrhuje podzemí s kryptou - nechybí lebky s upířími zuby ani důmyslné pasti. Další efektní scéna dělající radost žánru se odehrává na hřbitově - plíživá mlha, temnota narušovaná jen slabým chladným přísvitem, hroby a hrobky, útěk a zuřící upír! Omračujícího gore se sice člověk nedočká, ale několika rudých šplíchanců, naražení a létajících hlav ano. Solidní vizuál doplňuje příznačná hudba. Postavy jsou vesměs sympatické, vede charismatický matador Ch. Plummer. Ženy půvabné, velmi potěšila Sedmá z devíti. Zapojení Jidáše do příběhu je nečekané, ale proč ne? Byť jsem přesvědčen, že ve skutečnosti to s ním bylo zcela jinak. Původní hodnocení jsem po letech zdvihl o dvě hvězdy, jelikož od té doby vzniklo tolik mizerných snímků, že tenhle se mi ve srovnání s nimi líbí - a uteče jako stříkající krev z proříznuté tepny. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Totálně zbytečný film. To se jako mělo jednat o pokračování Coppolova Draculy? Nebo něco podobného? Důvod proč byl natočen tento film pod názvem Dracula mi totiž uniká. Je to moderní slátanina, která mě zaujala hlavně výběrem velice velice kvalitní muziky (Slayer - Bloodline, Linkin Park - One Step Closer, Marilyn Manson - Break You Down). Tím by výčet pozitiv měl skončit, protože jako horor film nepůsobí a nemůžu zde pochválit ani Gerarda Burlera, Patrick Lussier je tvůrce hororových teenage filmů a to mu asi zůstane. V menší roli se mihne Nathan Fillion. ()

estee 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako dracula 3000, ale stále dosť pod priemerom. Na G. Butlera sa mi síce bude pozerať vždy dobre, ale on samotný na filmový zážitok nestačí. J.L.Millera nemusím vôbec a čo sa nesympatií týka, mal vážnu konkurenciu v J. Waddell. Totálne ma však zabil asi najškaredší obraz Ježiša Krista aký som kedy videla. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Doktor, se kterým se Dracula střetně na policejní stanici, se jmenuje Dr. Seward. Další reference na knihu. (liquido26)
  • Van Helsingova kancelář má být v Londýně, ale ve skutečnosti se jedná o B.C.E Building v Torontu. (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)

Reklama

Reklama