Reklama

Reklama

Mini (Nikki Reed) rozhodně není žádný andílek, spíš nezávislý ďáblík. Její matka Diane (Carrie-Anne Moss) je na práškách a úplně neschopná, ale i tak by ji přece šlo alespoň respektovat. Mini však její eliminaci vezme od lesa a svede svého fešného nevlastního otce Martina (Alec Baldwin) a společně se rozhodnout ušít na Diane boudu. Aby se mohli nerušeně muchlovat a u bazénu velikosti tenisového kurtu popíjet drinky s deštníčky, nechají ji prohlásit za šílenou. Aby toho nebylo málo, dojde i k vraždě. Sexuální idyla natož vzájemná náklonnost nemůže trvat věčně a tak se v době, kdy do případu začne šťourat detektiv Garson (Luke Wilson), jeden obrátí proti druhému. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

kingik 

všechny recenze uživatele

Úkladná vražda je pro mě v mnoha ohledech podařený thriller a slovo thriller se zde zdráhám použít protože pod pojmem thriller si představuji film plný napětí, brutality a krve. Ani jedním však tento snímek nedisponuje a přesto mě zaujal. Více pojednává o nesourodé milenecké dvojici, která spáchá zločin a myslí si že na to nikdy nikdo nepřijde. To by tu ovšem nesměl být neuvěřitelně otravný vyšetřovatel, v neodolatelném podání Luka Wilsona, který vypečené dvojici ani trochu nevěří a tuší že se nejednalo o sebevraždu ale o vraždu. I další herci jsou neméně skvělí. Neskutečně namyšlená, sebevědomá Nikki Reedová je ta správná mrcha, které se dá věřit, že dokáže zničit každého muže, který padne do jejích osidel a Alec Baldwin snad nebyl nikdy přesvědčivější a nakonec na svou důvěřivost doplatí. Pro mě zajímavý skoro thriller, který mě svým pojetím překvapil. ()

dokec 

všechny recenze uživatele

Rád bych začal tím, že ani po tomto filmu nevím co si mám myslet o A.Baldwinovi. Jestli je herec dobrý, nebo jestli neumí hrát vůbec. Schválně jsem se na něj zaměřil a prostě opět jsem na hranici :D třeba až konečně mrknu na Shadow, tak se rozhodnu. Moss, Wilson, Goldblum - dobré herecké výkony, Jeff a jeho giga uši :D Poslední si nechám na paškál hlavní postavu mladé nevlastní dcery, která je opravdu "zákeřná sviňe", nicméně herečka sice dobrý výkon, ale jinak už jen díky vzhledu a čemusi co dokážu popsat asi až po druhém shlédnutí (což se bohužel nestane) bych NIKDY kvůli takové young rašpli svou manželku nezabil. Dabing opět zabil, některé dialogy se cítí člověk fakt trapně :) No myslím, že na večerní kouknutí v pohodě, zlatý průměr 50/100 PS.: opět abnormálně dementní překlad názvu filmu, ale asi sme si už zvykli viďte :D celkem mazec hodit úkladná vražda ,když ten detektiv začne čenichat ihned a nakonec se ukáže ,že to celý posrali tu vraždu ,kdyz zapli motor a hned ji tam dali do toho auta (nedokázala by to ,když byla v bezvědomí určitou dobu). Nevím, jak je těžké napsat scénář a dohledávat potom logické chyby ,ale toto mě u filmu,kde hrají tak znamí herci a tváří se jako vážné drama/thriller vyloženě vytáčí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Relativně slušné obsazení (Jeff Goldblum i Alec Baldwin jsou i v pokročilém věku sekáči) vévodí téhle báchorce o zhýralé morálce zazobaných, ve kterém růžky vystrkuje ďábelsky andělská Mini, předčasně vyspělá a emotivně chladná dcerka bohatých rodičů, jejichž náplní dnů i nocí je kariéra (nevlastní otec) a alkoholo-drogové tripy (matka). A tak se začne rozmazlená lolitka nudit, okořeňovat si život a zaplétat se s nesprávnými muži. První desítky minut jsem si říkal, že tohle půjde odnikud nikam. Jenže jakmile scénu „nedobrovolně“ opustí otravně přehrávající Carrie-Anne Moss, začnou se dít příjemně mrazivé věci. Řeknu to asi takhle.. nenudil jsem se, ba naopak jsem byl několikrát mile překvapen, ale dospívající dračici a spoluscénáristce z Třináctky Nikki Reed chyběla po herecké stránce větší dravost i drzost (omezila se jen na to, co ji dovolil scénář), čímž by pomohla celému tomu umělému oparu, který se nad snímkem debutujícího režiséra vznášel!! Ale jinak docela spokojenost.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +příběh, kvalitní herecké výkony, Nikki Reed, pěkně se na to (na ni) kouká, závěr -je to možná zbyčečně krátké, závěr není špatný, ale je trošičku urychlený, vadila mi Carrie-Anne Moss, přišlo mi, že přehrává/// Film sice stojí na známé zápletnce, ale tentokrát je zpracovaná kvlitně a s nadhledem. Film mě hodně bavil. To co se v něm odehrávalo se mi hodně líbilo. Největší dík patří hercům. (Alec Baldwin, Luke Wilson). Nechybý tady napětí, mrazení, očekávání jak to dopadne. Přitom děj slušně odsýpá, nějaká nuda se tu ani nevyskytuje. Tenhle film jsem si užil a řekl bych, že Nikki Reed se na thle roli pěkné mrchy dost dobře hodí. Rozhodně jim budete fandit./// Celkem 79%/// ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Hloupý, neoriginální a nevýrazný film. Baldwin to sice v některých chvílích zachraňuje hereckým uměním, ale to zkrátka nevylepší už tak debilní scénář ve spojení s hrůzostrašnou nesympatickou obludou v roli jeho nevlastní dcery, která se někde na začátku stane jeho milenkou. Dva další potenciálně zajímaví herci jen štěkají zpovzdálí a z Mossové je jen nasáklá fetka. Inu, zklamání a nechuť. 35% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 2006 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Natáčelo se od 11. října do 19. listopadu 2004 v Calabasas (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama