foto

Sprague Grayden

  • nar. 21.7.1980 (40 let)
    Manchester, Massachusetts, USA

Biografie

Narodila se 21. července 1980 v Manchester-by-the-Sea, Massachusetts. Dostala jméno podle matky, Sprague bylo totiž její dívčí jméno. Měla mladšího bratra Benjamina, ale ten v roce 1999 zemřel. Jejich otec vlastní restauraci a pojmenoval jí podle dětí, restaurace nese jméno Ben Sprague´s. Sprague má už dlouho zálibu ve sbírání PEZ zásobníků.

Svou hereckou kariéru začala už v roce 1989 ve snímku TÁTA, kde hrála malou dcerku hlavního hrdiny. V roce 2002 získala vedlejší roli v seriálu JOHN DOE. V roce 2005 měla větší roli v seriálu SIX FEET UNDER, kde hrála Anitu Miller a objevila se ve čtvrté a páté sérii.

Začala se pravidelně objevovat v televizních seriálech. Zahrála si v ANATOMIE LŽI, TRÁVA, DRZÁ JORDAN, ONE TREE HILL, PRIVATE PRACTICE, KRIMINÁLKA MIAMI i NEW YORK nebo DR. HOUSE. Hraje i v New Yorském divadle.

Její zatím největší role přišla v postapokaliptickém seriálu JERICHO, kde hrála učitelku Heather Lisinski. Objevila se i v sedmé řadě seriálu 24 HODIN, kde hraje dceru Olivie Taylor. Naposledy byla k vidění v pokračování hororu PARANORMAL ACTIVITY.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2020 Gossamer Folds
2019 Samir
2018 Sedation
2017 Jamie
2012 Paranormal Activity 4 - a.z.
2011 Paranormal Activity 3
2010 Paranormal Activity 2
2009 Probuzení
2008 Poslední ukolébavka
2006 Úkladná vražda
2005 Six Months Later
2003 Sixteen to Life (TV film)
2002 John Doe (TV film)
2001 Biohazardous
1989 Táta

TV seriály

2020 A Million Little Things (TV seriál)
Mothers and Daughters (S02E18)
Change of Plans (S02E16)
Špinavej John (TV seriál)
Skutečné je to, co cítíme (S02E08)
Hůl do ruky (S02E07)
Není cesty zpátky (S02E06)
2019 The Fix (TV seriál)
Making a Murderer (E10)
Jeopardy! (E09)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Falešná vlajka (S10E24)
Strážce (S10E23)
2018 Station 19 (TV seriál)
Weather the Storm (S02E07)
Špinavej John (TV seriál)
Jedna bota (S01E06)
Pamatuj si, že jsem to byl já (S01E03)
Poslední loď (TV seriál)
My jsme krev (S05E07)
Výsadek (S05E06)
2016 Křižovatka smrti (TV seriál)
Prisoner of Love (E09)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Novej parťák (S01E01)
Code Black (TV seriál)
Love Hurts (S01E17)
Vražedné Miami (TV seriál)
Paralýza a priority (S01E11)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Podezíravá mysl (S03E02)
Prolhané krásky (TV seriál)
Exes and OMGs (S07E08)
2015 Vražedné Miami (TV seriál)
Srdeční vada a umění (S01E10)
Temný případ (TV seriál)
Kostel v troskách (S02E06)
2014 Stoupenci zla (TV seriál)
Ticho (S02E14)
Sklizeň (S02E13)
Zrada (S02E12)
další epizody (8)
2013 Low Winter Sun (TV seriál)
Surrender (E10)
Ann Arbor (E09)
Revelations (E08)
další epizody (10)
Ve službách FBI (TV seriál)
Starý zločin (S04E16)
Rodinná záležitost (S04E11)
2012 Closer: Nové případy (TV seriál)
Podvádět se nevyplácí (S01E09)
Ve službách FBI (TV seriál)
Natvrdo (S04E09)
2011 Prime Suspect (TV seriál)
A Gorgeous Mosaic (E10)
Chirurgové (TV seriál)
Nezletilá bez doprovodu (S07E22)
Dr. House (TV seriál)
V nadživotní velikosti (S07E09)
2010 Transplantační jednotka (TV seriál)
Every Breath You Take (E11)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Veřejný nepřítel (S05E15)
2009 Kriminálka Miami (TV seriál)
Vedlejší ztráty (S07E23)
24 hodin (TV seriál)
Day 7: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S07E24)
Day 7: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S07E23)
Day 7: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S07E22)
další epizody (14)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Liberties (S10E21)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
Lepší polovička (S01E10)
další epizody (8)
Jericho (TV seriál)
Patriots and Tyrants (S02E07)
Sedition (S02E06)
Termination for Cause (S02E05)
další epizody (6)
2007 Private Practice (TV seriál)
In Which Sam Gets Taken for a Ride (S01E07)
Jericho (TV seriál)
Why We Fight (S01E22)
Black Jack (S01E13)
Tráva (TV seriál)
Protection (S03E14)
Risk (S03E13)
The Dark Time (S03E12)
2006 Jericho (TV seriál)
Crossroads (S01E09)
Rogue River (S01E08)
Long Live the Mayor (S01E07)
další epizody (9)
Kriminálka New York (TV seriál)
Jen hra (S02E15)
2005 Tam někde (TV seriál)
Follow the Money (E13)
Orphans (E11)
Suicide Rain (E10)
další epizody (12)
One Tree Hill (TV seriál)
The Lonesome Road (S02E18)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Píseň našeho života (S05E08)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (11)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
2002 John Doe (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Popular (S03E16)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)

Host

TV pořady

2019 What Just Happened??! (TV pořad)

Fanoušci tvůrce