Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

V prvním dílu devítidílného seriálu My holky z městečka se seznámíme s jeho třemi hrdinkami - Rendou, Jarkou a Luckou a jejich rodinami. Děvčatům se zdá, že je dospělí ve škole, v kroužku či doma neberou dost vážně a nedokážou je ocenit. Proč právě je přehlížejí, a třeba stejně staří kluci už si mohou dovolit mnohem víc? Na svá trápení si naše trio vymýšlí podivuhodné náplasti, kterými se obvykle ještě vše zkomplikuje. Asi jim nikdo nevysvětlí, že citové proměny patří k jejich věku. Nám divákům se nejspíš bude zdát, že si v Městečku někde na jižní Moravě užívají docela veselé a spokojené dětství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Ano, průměrný seriál pro děti (které už dnes ovšem začínají šedivět), nic moc. Ale jako šohaj z jihovýchodní Moravy oceňuji alespoň částečnou autentičnost v nářečí a celkovém koloritu - to nebývá zvykem. A potom: nedávno jsem náhodně zhlédl jeden díl (poprvé od dětství) - jak ta jedna stopne auto a on je to nějaký zloděj, co chce ujet do Rakouska. Proč to říkám? Protože v tomto díle je nejdelší akční automobilová honička, jakou jsem kdy viděl !!! ()

Elam 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to seriál pro děti, tak už jako dítě jsem se u toho těžce nudil. Ale více mně štvalo koukat se na to, jako na přiblblou reklamu na jižní Moravu, kde "všetci zpívajů, tancujů, (dokonce i na tržišti mezi zeleninou) a všetci sů zapálení vinaři." Jako zajímavost, jednu z dětských rolí ztvárnila Eva Henychová, dnes uznávaná písničkářka. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jarka, Renda, Lucka.. jak jsem na ně mohl zapomenout? Sympaticky naivní seriál, který prostě oplýval (ostatně jako celá řada jiných té doby) takovou příjemnou bezstarostnou atmosférou.. trio kamarádek, které dospělí neberou příliš vážně, nabídne hned několik slušných dílů.. a skvělé herce ve vedlejších rolích!! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Holky jsou děsně uječené a jejich "dobrodružství" velice nezajímavá, ale hezké prostředí jižní Moravy činí z tohoto seriálu "koukatelnou" oddychovku. Příjemné je také obsazení "dospěláckých" rolí. Poměrně povedená alternativa na spoustu chlapeckých seriálů. Trocha emancipace na na našich obrazovkách neuškodí :-) ()

Margot* 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě, jak mnozí seriál kritizují, přitom si pletou hlavní postavy a zapomínají na hlavní fakt - "jalovost" či "naivita" vyplývá z intencionality díla, tzn. že je určen zcela výhradně dětským divákům. Tak je k tomu třeba přistupovat. A nakonec nikdo Vás nenutí se na seriál dívat. Prostředí jižní Moravy a běžné starosti holek kolem 10.-12. roku mi nostalgicky připomínají dávno uplynulé dětství. Závratné filmařské umění v tom nehledám, ale jako oddechovka je seriál z moravského prostředí stále neodolatelný! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Mikulově a v Praze Dolních Chrabrech. (M.B)
  • Rodiče Rendy (Monika Flajšingerová) Carmen Mayerová a Petr Kostka jsou ve skutečnosti manželé. (M.B)

Reklama

Reklama