Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie, kterou si pamatuji před spoustou let hlavně jako hodně schodů, což zavdává důvod ke komičnu, a ztřeštěnou Jane Fonda. Nyní po novém shlédnutí oceňuji hlavně Roberta Redforda jako cynicky hláškujícího manžela a skvělého Charlese Boyera, který jak byl hnusný v Plynových lampách, zde byl k sežrání a zjišťuji, že mám tenhle film ráda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická dvojica Redford-Fonda to tu roztočili v plnej paráde. Bavilo ma pozerať na tie ich doťahovačky a slovné prestrelky, hlavne keď zistili, že v manželstve nie je nič také ako si predstavovali. Najmä J. Fonda bola perfektná, s tým jej prehnaným entuziazmom niekedy dokázala Redforda dostať do peknej manželskej vývrtky a poriadne mu vytočiť jeho naškrobený límec. Do toho keď sa primiešal pán Velasco tak o príjemnú a nenútenú zábavu bolo postarané. Kto hľadá niečo na oddych alebo niečo na pozretie vo dvojici tak toto je tá správna voľba. 75/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno to nie je bohvieako dejotvorné, ale tu ide predsa o hlášky (a že niektoré sú nesmrteľné) a o trefné životné a partnerské postrehy. Možno budete rozmýšlať, či by to ostalo iba pri obyčajnej chrípke, ak by na vás v noci padal sneh, alebo ak by ste zaspali ožratý v noci v parku. Ale vlastne je to v pohode, pretože bolo iba -5C. Redford s Fondovou tu predstavujú jeden z najpohladnejších párov aké v showbyznise kedy boli a keďže sa k sebe skvele hodia a parádne to medzi nimi iskrí, o to viac vyniknú tie bonmoty a vypointované dialógy. Trochu mi to štýlom humoru pripomenulo Nebožtíkov, čo prajú láske. Len je otázne, koľko chlapov by to s trochu prehnane hystericky napísanou postavou Fondovej vydržalo 6 dní v jednej hotelovej izbe. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tohle poslouchat nebudu!" - "Ale teď nemúžeš jít spát. Teď se hádame.“ Bosé nohy v parku som prvý raz videl v roku 2007 a potom až o 9 rokov neskôr... a stále to bola pecka. A možno ešte väčšia! Toto Redfordovi sadlo. Bodaj by nie, veď v tom hral ešte keď to bolo "len" divadelnou hrou. Famózna a neuveriteľná je však i Jane Fonda a chémia medzi nimi je blesková a geniálna. vydarili sa i nezabudnuteľné vedľajšie postavičky v čele s chudákom telefonistom, ktorý si fakt vytrpel. Scenár, hoci umiestnený len na pár nutných miest, je okrem pôvabných postáv a rozkošných situácií nabúchaný neskutočným množstvom hlášok ("Proč bych měl chodit já? byt je na mý jméno.") a dialógov ("Začínám pochybovat, že se vubec dokážeš bavit." - "Proč? Protože nosím v zimě rukavice?!"). ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a Jane Fonda jsou krásný pár, navíc nabitý nepředvídatelným temperamentem, který je dovede tu bosé do parku, tu na římsu jejich hnízdečka lásky – kam ovšem trochu táhne, sněží a sem tam se strhne i pořádná bouřka. Na(ne)štěstí je tu starostlivá matinka a divný soused… :) Úsměvná romantická klasika s živelnými hereckými výkony, která mezi řádky napovídá, že láska i patra přenáší. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V roku 2002 bol film na 96. mieste v rebríčku „100 najväčších melodrám všetkých čias“ Amerického filmového inštitútu. (Arsenal83)
  • Při scéně, když jde opilý Paul (Robert Redford) nahoru z parku domů a Corie (Jane Fonda) jde za ním, tak mu nese boty. Při další scéně však říká Paulovi, aby si sundal boty. (griph)

Reklama

Reklama