Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Film, který sám Sellers toužil natočit byl nakonec, byl nakonec tou nejkrásnější tečkou za jeho kariérou. Jeho mentálně zaostalý zahradník Garenier je krásně dojemný a neuvěřitelně komický - ať už mluví či mlčí - což nastává daleko častěji;-) Jedna z mých nejoblíbenějších komedií a pomník, navždy připomínající Sellersův komediální génius. 90% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

peter sellers mal dostať oscara! hal ashby tiež! tento chlapík sa po zhliadnutí dvoch jeho filmov zapísal medzi mojich obľúbencov a má tam neotrasiteľné miesto. tento film je lahôdka, je to mrazivý, no pritom vtipný, geniálny a pri tom jednoduchý príklad dokonalého filmového podobenstva. veľmi veľmi odporúčam! chcelo by to napísať viac, určite si to pozriem ešte raz a vyjadrím sa s odstupom, teraz, čerstvo rozrušený výnimočnosťou tohto dielka by som sa nezmohol na viac, ako senilný výpočet superlatív na adresu hercov, scenáristu (a predlohy) a režiséra . . . ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat, co už zde napsali jiní, Peter Sellers je GÉNIUS a jeho (vlastně nejen jeho) herecký výkon dělá z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek, ale to není vše. Celý film je opravdu krásně natočen a má dobrý scénář. Ovšem nečejte (jako já) něco třeskutě vtipného, jako je Růžový panter, je to spíš takový tichý pomalý, ale o to krásnější film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers jak jej neznáte. Film je neskutečná satira, kdy jsem čekal kam až daleko se zahradník Chaucey Gardiner vyšplhá na pomysleném politickém žebříčku. Krásná ukázka toho jak se smazávají rozdíly mezi genialitou a hloupostí, záleží pouze na tom čemu věříme. Určitě se nejedná o film, který bych nutně musel vidět každý měsíc a nemohl se jej dosytosti nabažit. Tempo vyprávění je pomalé až plouživé stejně jako myšlenkové pochody hlavního hrdiny. 75% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Klidnej milej film, kterej na svou dýlku i vcelku rychle uteče. Co mi na něm vadilo? Proč tomu nedám plnej počet?... Nevim, prostě to nebyl film, kterej by mě přímo dostal a občas sem si řikal, že těch náhod je tam až moc. Balancoval sem mezi 3 a 4, ale poslední scéna (stejně jako u spousty dalších lidí) udělala svoje. Těch pár sekund je dokonalejch. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Hal Ashby si ve filmu zahrál malé cameo muže u pořadače dokumentů. (Terva)
  • Peter Sellers (Chance) byl za svou roli nominován na Oscara. Mnoho lidí tvrdilo, že Sellers prohrál kvůli scéně, která je ukázána při závěrečných titulcích. Sám Sellers k ní řekl, že „přerušila kouzlo celého filmu“. Navzdory opakovaným Sellersovým žádostem producenti scénu z finální verze filmu neodstranili. (HellFire)

Reklama

Reklama