Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

dopita 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom stylový sci-fi. Příběh nijak objevnej není a na dobrý triky nebyly peníze, přesto mě film zaujal a bavil od začátku až do konce. Kupodivu mě ani nevadil Charlie Sheen, kterej se asi poprvé s úspěchem pokouší o hereckej výkon. Rozhodně lepší film než Zemeckisův Kontakt, kterej je na podobný téma, je výrazně abicióznější, ale ty ambice se mu nepodařilo naplnit. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá docela nadějně a zajímavě, tak trochu ve stylu Kontaktu, ale postupem času, poté, co Charlie odcestuje do Mexika a na scéně se objeví první mimozemšťané to začíná působit spíše úsměvně (a to ne v dobrém slova smyslu). No a ten konec už je totálně tragickej. Přesto všechno to ale není úplně nuda, takže i těch 115 minut se dá s menším sebezapřením absolvovat. A na to, že Sheen v druhé polovině devadesátých let točil totální sračky, tak tohle je ještě v pohodě. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proč by si tohle slušné scífko zasloužilo čtvrtou hvězdu? Protože ani nevypadá na to, že je 20 let staré. A protože obsahuje pár dobrých scén a zajímavých nápadů (prolamování nohou, "čistící" koule, scéna se štíry... vlastně celá mexická pasáž je dobrá). Proč mu ale po dlouhém rozvažování nakonec čtvrtou nedám? Protože Estevezův/Sheenův herecký výkon je tragicky špatný a spočívá vlastně jen v poulení očí. Protože mi lezl na nervy malý černoušek. Protože asi žádný heterosexuální bílý Američan by si domů jen tak z plezíru nenalifroval cizího černého pubertálního spratka, kterého chvíli předtím načapal, jak mu leze střechou do baráku. Protože vyspělá civilizace, která je schopna mezihvězdných letů a kompletní tělesné transformace svých jedinců, by stěží komunikovala kravsky obrovskými anténami vysílajícími primitivní rádiové signály. Protože na štíří bodnutí by zdravá mladá žena neumřela, leda by jich bylo několik. Protože nám režie neukázala, kolik vlastně bylo těch štířích bodnutí. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Zane (dobry Charile Sheen) objevi se svym kolegou podezrele radiove signaly a kdyz to oznami svemu nadrizenemu, je vyhozen. Nasledne se vydava na samostatne badani za pravdou. Skoda nedostatku financi pro moznost vetsich vizualnich orgii. Jinak prumerna sci-fi, kterych se v te dobe vyskytovalo vice. 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako guilty pleasure celkem fajn zábava, ale slovo "inteligentní" bych se v souvislosti s tímto filmem opravdu bál použít. The Arrival má solidní seriózní sci-fi námět, ale zpracování je vyloženě béčkové, dialogy katastrofa, místy vyloženě WTF. Až příště budu někoho chtít nenápadně zabít, nechám na něj skrz podlahu spadnout vanu. To je skvělej nápad. A celé to podtrhuje totálně mimózní Charlie Sheen, který tu ani nevypadá jako Charlie Sheen. Vlastně ani moc nevím, jak to teď hodnotit, dvoječka by šla, čtverka taky. Asi ale nechám za tři. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)
  • Blu-ray verze filmu byl uvedena v dubnu 2009. Neobsahuje dokument o natáčení ani alternativní konec, který vyšel na DVD. (Terva)

Reklama

Reklama