Reklama

Reklama

Bytost

  • USA The Entity (více)
Trailer

Obsahy(1)

Carla Morenová je ve svém pokoji kýmsi surově napadena a znásilněna. Nikdo, včetně manžela, jí ale nevěří, že útoky záhadné bytosti se opakují, ačkoli má tělo samou modřinu. Když se Carle nepochopitelným způsobem porouchá auto a ona se málem zabije, poslechne svou přítelkyni Cindy a vyhledá pomoc psychologa doktora Sneidermana. Ten s ní probírá její dětství a mládí a společně skládají mozaiku událostí, které by mohly nynější útoky vysvětlovat. Doktor Sneiderman usoudí, že útoky jsou jen Carliny představy, s jejichž pomocí se snaží vyrovnat s rozličnými životními traumaty. Carla s jeho závěry nesouhlasí a když ji chce doktor hospitalizovat, odmítne a rozhodne se čelit útokům dál sama a zůstat se svými dětmi. Nedlouho nato se Carla seznámí se dvěma parapsychology z místní univerzity, kteří ji vyslechnou a rozhodnou se věci přijít na kloub. K pokusu se dostaví i doktor Sneidrman, který parapsychologii nevěří a chce Carlu za každou cenu chránit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

juta 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý horor, který mohl být klidně o třičtvrtě hodiny kratší. Nadržený duch, který si vybral Carlu jako svoji sexuální otrokyni se jen tak snadno odbít nenechá, takže má Carla co dělat, aby se ho zbavila. Hudba při těchto hrátkách nebyla úplně to pravé, ale jak se neustále opakovala při střetnutích, tak si na to člověk musí nějak zvyknout. Mám z toho rozporuplné dojmy. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Duchařina trochu jinak, podle skutečné události (prý). Mladá matka tří dětí a jí začne pronásledovat jakýsi duch či síla, která jí znásilňuje a jinak obtěžuje. Naštěstí to vidí i děti či přesněji zažijí. Přesto jde na psychárnu ,ale kdo by jí to věřil že. Naštěstí se to stane i u kamarádky a ta to vidí a snaží se jí pomoc. Pak se obrátí na parapsychologii. A pozve je domů kupodivu se hned onen duch ukáže. A tak se snaží jí nák pomoc. Pouze cvokař tomu stále nevěří a je docela dotěrný. Ale i on to posléze uvidí, když se ho snaží ostatní chytit. Určitě stojí za zmíňku scéna kdy jí osahává duch. Celé to skončí vlastně bez konce. Na dvě hodiny délky je toho až moc, ale přesto to chtělo víc vyšperkovat. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tady se asi shodnu s většinou, když řeknu, že první polovina je velice příjemně mrazivá a ta druhá prostě o něco málo slabší. Tenhle neprávem opomíjený mysteriózní thriller s prvky sci-fi by si rozhodně zasloužil mnohem víc pozornosti, neboť se jedná o velmi povedený film. Dobře natočené scény, úžasná prsa hlavní hrdinky, parádní herecké výkony, výborný scénář a postavy jsou podané tak, že jim prostě věříte všechno, co řeknou a to se mi na tom líbilo, hlavně u charakteru skeptického dr. Sneidermana, který je zároveň asi nejlepší postavou. Ještě musím zmínit hudbu - na takovýto typ filmu je sice netypická, ale mě se strašně líbila a neuvěřitelně mi tam pasovala. A finále se povedlo a ta neopakovatelná atmosféra osmdesátek tam je taky, takže za mě velká spokojenost. Hororem bych to nenazval, ale dílo je to v mnoha směrech famózní. Za mě 82%, nechápu, proč je to tady tak podhodnoceno. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nymfomanky by mali radosť. Ale vážne. Nechať sa dennodenne ( bez súhlasu ) preťahovať nejakým sparchantelým paranormálnym nadržancom, na to treba odvahu ( a kondičku ). Film nestavia na triky ( aj keď je ich tu akurát ) a masky, ale dáva prednosť atmosfére, ktorá je viac než obstojná a robí z filmu nadpriemerný kúsok v žánri. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Kdysi můj velmi oblíbený horor tenkrát na VHS.Prý podle skutečné události, čemuž ani trochu nevěřím. Po včerejším uvedení v tv musím konstantovat, že se mi to stále ještě líbí. Film má atmosféru a dovede vyvolat pěkné mrazení i bez kapky krve, což třeba o takovém Paranormal aktivity tvrdit nemůžu. Hodnocení na tehdejší dobu, kdybych to viděl dnes poprvé, tak asi 40%. První a jedinná duchařina, která se mi líbí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Martin Scorsese umístil film na jedenáctou příčku seznamu nejděsivějších filmů všech dob. (Terva)
  • Syn skutečné Carly Moran popisoval, jak byla jeho matka při jednom z útoků odhozena a uhodila se do hlavy. Když se pokusil zakročit, byl taktéž odhozen a zlomil si ruku. Během natáčení této scény si David Labiosa hrající Billyho přivodil stejné zranění. (HellFire)
  • Carla Moran se po událostech ztvárněných ve filmu celkem pětkrát stěhovala, ale útoky nepřestaly. Po přestěhování do Texasu náhle útoky ustaly, a to po dvou letech. (HellFire)

Reklama

Reklama