Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V politickém thrilleru Národní hymna řeší fiktivní předseda britské vlády Michael Callow obrovské dilema. Princezna Susannah, největší miláček z královské rodiny, byla unesena! Aby se mohla bezpečně vrátit domů, musí si to předseda vlády rozdat s prasetem před kamerou národní televizní stanice. Callow tento požadavek samozřejmě okamžitě odmítne a snaží se únosce chytit na vlastní pěst. Nakonec požádá, aby perverzní video nebylo zveřejněno, ovšem nakonec se vše dostane na YouTube a přesto, že bylo k dispozici pouhých devět minut, vidělo ho nepředstavitelné množství lidí. Britská média se rozhodnou, že příběh nebudou zveřejňovat, ovšem pikantní zpráva mezitím prosákne do zahraničí a zanedlouho o únosu a podivné formě výkupného ví celý svět... (HBO Europe)

(více)

Recenze (151)

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror mi byl doporučen, že to stojí za to, ale ať se nenechám odradit prvními díly, že to má vzestupnou tendenci. Pokud to po tomhle psycho začátku bude ještě lepší a lepší, nemá to chybu. Nemám ve zvyku hodnotit díly seriálů, upřímně mi to přijde hloupé. Ale v tomto případě udělám výjimku. Každý díl jiný, jinde, o něčem jiném ... díly spolu nesouvisí... Sám jsem zvědavý, jaké mi vyjde finální hodnocení celého seriálu. Zatím paráda! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absurdní myšlenka dotažená do ještě absurdnějšího konce. Díkybohu, že na tohle přišel Charlie Brooker a nikoli extrémisté a upřímně doufám, že co není, nemusí být. Každopádně výborně vymyšlený i zahraný první díl britské minisérie, kterému musím rovnou napálit 5 z 5. Jen mě překvapuje, že ostatní komentující shledali epizodu více či méně zábavnou. Mně přišla spíše tragická a to, co mě na ní oslovilo nejvíc, rozhodně není humor, ale dilema a kontroverze. ()

Reklama

Baldrick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale no tak, to snad nemyslíte vážně. Absurdně diletantsky zpracovaná agitka, která rádoby absurdním námětem nastavuje zrcadlo tak leda sama sobě (no, pravda, a pár čumilům i odsud). Veřejnost (absolutní, komplet) jako totální žumpa a nebohý předseda vlády přinášející oběť nejobětovatější, princezna půl hodiny plandá po vydezinfikovaném bulváru, bláboly saniťáků o manifestu dogma 95, mávání jakýmsi jakožeprstíkem, kterej dojme miliardy, atd., atd. ()

4x8x16x23x42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Surově reálný až místy velmi nepříjemný zážitek pro otrlé, kteří se nebojí přemýšlet a hoví si v metaforách a jiných připodobněních. V tomto případě, kritikou společnosti. Chytne vás a nepustí až do konce, když už si přejete ať to máte za sebou a ono to tak nějak dopadne ... Nenechte se odradit, píšu bezprostředně po zkouknutí. Určitě stojí za zhlédnutí, jen není pro každého. DÁVÁM 5 HVĚZDIČEK. ()

Sebule 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedené. Od první minuty mě to vtáhlo a nepustilo až do konce. Výborně napsaný scénář, který je sice nechutný, ale za to poukazuje na spoustu problémů dnešní doby, manipulace, veřejné mínění, lidskost atd. Opravdu dobré herecké výkony společně s hudbou. Hodnocení: 9/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Táto epizóda sa stala predmetom diskusie, keď sa v septembri 2015 v neutorizovanej biografii Davida Camerona objavila informácia, že vtedajší britský predseda vlády údajne vložil svoj penis do tlamy mŕtveho prasaťa v rámci univerzitného iniciačného rituálu. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že pri rozhodovaní, s akým zvieraťom Callow (Rory Kinnear) bude mať sex, bola celá škála možností, ktorá nakoniec neprešla. Najprv sa uvažovalo len o bloku syra. Do úvahy prichádzala aj kačica, kura (boli odmietnuté, pretože pre ich malú veľkosť by situácia bola príliš absurdná), kôň alebo somár (boli odmietnutí, pretože sa považovalo za ťažké s nimi natáčať). Nakoniec bolo vybrané prasa, pretože sa považovalo za niečo, čo je „na hranici medzi komickým a strašným“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama