Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

kuki164 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhliadnutí tohoto dielu som videl podobnosť s až nebezpečne veľkým množstvom mojich známych a dostal som chuť zrušiť si účet na každej sociálnej sieti kde som sa zaregistroval. Bohužiaľ je to smutná realita dnešnej doby. Black Mirror sa opäť vrátil v skvelej forme a chválim aj soundtrack k tomuto dielu, o ktorý sa postaral môj obľúbený Max Richter. A plus pridám aj za "Kutila Tima" :D :D ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejděsivější a zároveň nereálnější "hrozba". V Číně již realita a v EU tak do 20 pokud vydrží jako, že si to nemyslím. Sociální kredit co víc k tomu dodat, asi každý ví o co jde - dle lajků se odvíjí jestli jste poslušný občan a zasloužíte si privilegia nebo nikoliv. Já si nedělám iluze, že bych byl na konci toho spektra, takže bych žil někde v kanále a opékal krysy jako v Demolition man. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek spackanému záveru jedna z top epizód, čo sa týka myšlienky. Číňania sa už inšpirovali - veď tam je systém sociálnych kreditov úplne normálny. Už sa len dočkať toho, že sa inšpirujú aj súdruhovia z EÚ. Budeme sa hodnotiť, ale nie navzájom, radšej podľa toho, či sme zjedli veľa mäsa, alebo príliš málo hmyzu, pretože taká krava to je rúhanie proti uhlíkovej stope! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť skvelá epizóda. Tentokrát o dievčine vo svete, v ktorom sú ľudia hodnotený podobne ako aplikácie inými ľuďmi. Tvorcovia opäť nastavili laťku poriadne vysoko. Dočasný ban hlavnej postavy mi pripomenul moje bany od spoločnosti Malýmäkký a ich hernej konzoly Kiksboks jedna kvôli tomu, že človek povedal iným hráčom pravdu o tom, že táto neonacistická spoločnosť zvýhodňuje hráčov z bohatších krajín iba tak, lebo si myslia že sú nadradený iným národom. Skvelý rozhovor hlavnej protagonistky s vodičkou domiešavača a skvelý záverečný príhovor na svadbe najlepšej priateľky. Zase raz niet čo vytknúť. A čerešničkou na torte česky mluvíci auto... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli tematice epizody si herečky Bryce Dallas Howard (Lacie) a Alice Eve (Naomi) zkusily jízdu s Uberem s tím, jaké dostanou hodnocení od řidiče. Howard dostala 4.8 z 5 a Eve 4.4 z 5. (hansel97)
  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)

Reklama

Reklama