Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti novinářky, která se stala terčem útoků v sociálních médiích, začnou zkušená detektivka a její technologicky zdatná pomocnice odhalovat krutou pravdu. (Netflix)

Recenze (108)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přej a bude ti přáno...a to i když půjde třeba o smrt. Nebýt té celovečerní stopáže, mohla to být moc pěkná epizoda nových Akt X. Pokud by někoho konečně napadlo, je natočit. Vcelku pozvolna vyprávěná kriminálka s prvky sci-fi, fajn postavami a uspokojivým závěrem, do puntíku zapadá do Black Mirror choreografie. Poukazování na negativní vliv technologií může znít poněkud zpátečnicky, jenže když ony skýtají tak obrovský prostor pro zneužití. Tato epizoda má ledasco společného s tou třetí (Sklapni a tancuj). Že by měli dostat pedofilové, nebo hateři za vyučenou, o tom žádná. Ale i tentokrát je to dost tvrdé. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky jste tam cítili ten feeling Akt X? Super znepokojivý nápad a velmi aktuální téma sociálních sítí jako semeniště zloby (ale to platí u každého Black Mirror, které je nerelevantních témat tradičně prosté). Za speciální vyzdvihnutí zde stojí hudba, nebo alespoň ten hlavní hudební motiv, který, když se rozezní, vyvolává až apokalyptickou atmosféru. Plusko taky za občasný humor ("Vy jste Batman" :D). Bohužel se mi nezdál úplně uspokojivý závěr, místo patřičné gradace epizoda tak nějak vyšuměla, přestože vzhledem k událostem, ke kterým v ní na konci dojde, mohlo být zaděláno na extrémně silné ukončení série. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stane se vražda, sympatická Skotka se znatelným přízvukem a její asistentka to jde prověřit. Základní a strohý náčrt toho, co se v této kriminálce (!!) děje. Následně to ale začne krásně gradovat, vzrůstat, bobnat až to pod náporem dramatu bouchne a z vaší fasády se stane nevěřícně hledící cosi. Dramatickou náturu a kapku tajemna posílí výrazná hudba, která mi v několik částech připomněla stylem American Horror Story. Vynikající zakončení série. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se stopáží se nešetřilo a asi se to o pár procent projevilo na hodnocení. Scény na začátku se v klidu mohly přeskočit a kdyby nás režisér hodil přímo do vyšetřování, asi bysme se nezlobili. Jinak průběh téměř bez výtek a závěr nás svou tenmostí samozřejmě nezklamal. Nedávno jsem dosledoval Boardwalk Empire a nechutná skotština z úst Kelly Macdonald mi vůbec nechyběla. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobre detektivky mam rad a toto sledovat bol celkom zazitok. Myslim si, ze ide o vhodny zaver celej serie. Bolo to sice trochu feministicke, ale namet bol skvely a realizacia tiez. Dokazat take nieco tak polka zapadneho sveta by si vyskrabala dieru do hlavy. Trochu ma vsak mrzi ten uplny zaver. Zbytocne to tam tlacili do "akcie". Otvorenejsie konce su krajsie pre nasu fantaziu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (14)

  • Charlie Brooker uviedol, že niektoré postavy z tohto príbehu by sa v budúcnosti mohli vrátiť, takže ide o prvý diel série, ktorý mohol potencionálne vytvoriť pokračovanie. (Arsenal83)
  • Epizoda Zkušební verze (2016) je zmíněna skrze novinkovou lištu na televizi, která informuje, že Shou Saito (Ken Jamamura) oznamuje spuštění nového herního systému, který byl v epizodě testován. Znovu se pak v liště objevuje zmínka této postavy ve spojitosti s vypuštěním hry s názvem „Harlech Shadow VI“. Tato hra je pak i mezi hashtagovými trendy na Twitteru. (hansel97)

Reklama

Reklama