Reklama

Reklama

VOD (1)

Na prašném úseku dálnice narazí turistka na muzeum, které vystavuje vzácné kriminální artefakty – a zneklidňující hlavní atrakci. (Netflix)

Recenze (89)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyť nepodareného konca tak jedna z najšpičkovejších častí seriálu vôbec. Ponúka veľa otázok a zaujímavých zvratov. Len taký malý postreh: odkúsili by ste z jablka po černochovi? A po osadníkovi? Malá rasistická vsuvka, ktorú som si uvedomil len ja, ale samotná epizóda sa otočí v pomerne nútený rasizmus, kde miešané páry sú úplnou samozrejmosťou, hoci tvoria v USA len 8,4% no pre Netflix bežná vec. V každom prípade skvelý dojem z hororových pasáží, s predstavou o duši vlastnej ženy vo svojom tele ako nezvládnuteľné bremeno. Mieša sa tu veľa žánrov v utešený celok. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom fajn epizódka. Ale zakladá sa v mnohom na už predchádzajúcich príbehoch, z ktorých si veľa berie a dosť to pripomína White Christmas. Čo myslím v dobrom. Zopár príbehov, ktorých spája jeden biely kretén, ktoré sa nakoniec spoja v jedno. Nemôžem si ale pomôcť, je vidieť, že to kúpil Netflix. Neporovnateľne väčší percentuálny podiel u úchylákov, hajzlov a sadistov je na strane belochov a naopak najviac obetí je na strane Afroameričanov. Netflix ako vyšitý. Škoda, že to Brooker predal tomuto pošahanému gigantu. Verím, že zrovna táto časť mohla byť za 5. Ale stále more skvelých nápadov, zaujímavý príbeh a zopár prekvapení na koniec. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele finale. Dufam, ze neslo o uplne poslednu cast serialu, aj ked mam pocit, ze nas tvorcovia pripravili aj na tuto variantu. Tie minipribehy boli super. Hlavne ten s doktorom. Ale cele to bolo velmi silne, kedze sme sa mohli stretnut s artefaktmi aj z inych casti. Zaver vyplynul celkom prirodzene, no nieco podobne som aj ocakaval. Cely serial je super napad a tato cast je len ceresnicka na torte. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři příběhy v jednom, aneb antologie v rámci antologie. Kurátor v muzeu kriminálních kuriozit (vystavené předměty jsou pomrknutím na některé předchozí epizody) provádí osamělou návštěvnici a vypráví příběhy spjaté s vystavenými předměty. Žánrový velemix, který kombinuje horor, komedii, smutné drama, revenge film, grotesku, romanťárnu a já nevím co ještě. Jako nebudu lhát, úplně soudržný dojem jsem z toho neměl. Jednotlivé příběhy jsou nicméně dobré, všechny drží nad vodou zajímavý nápad. Boužel je imho taky všechny spojuje to, že by byly ještě lepší, kdyby každému z nich byla vyhrazena plocha samostatné epizody. Takhle je to takové hrc prc, s postavami se nedá pořádně seznámit, což zabraňuje možnosti skutečného diváckého prožitku těch smutných / děsivých osudů. A minimálně při prvním a druhém příběhu mě ten odlehčený voiceover vypravěče vyloženě vytrhával z děje. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kedže čsfd výnimočne vložila obsah tak k tomuto filmy poviem iba toľko. Ak by ho nenatočili rasistická sviňa mohla mať vyššie hodnotenie,možno. Páchatelia belosi,obete černosi ( v celej serii je tomu tak) , IQ režiséra <40, vykradnuté Voskové múzeum spojené s viacerými predchádzajúcimi príbehmi v Black Mirror prinieslo sotva priemerný záver série. Opakovaný vtip už nie je vtip a ani opakovaný scénar s malou úpravou už neprekvapí... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (14)

  • V múzeu je možné krátko vidieť skutočný hrnček Jane Fondovej z jej zatknutia v roku 1970 počas protestu proti vojne vo Vietname. (Arsenal83)
  • Nish (Letitia Wright) odkazuje na epizódu Nenávist národa (2016) svojim citátom: „(...) práve sa posunuli k ďalšiemu vírusovému justičnému omylu, na ktorý môžu zavesiť hashtag.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama