Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, není to to ohromující Black Mirror, jako tomu bylo doposud. To vážně čekáte, že si to tu základní atmosféru udrží až do páté série? Ale no tak. Pořád to stojí za zhlédnutí a vzhledem k tomu, že jsou jen tři díly si ani moc nestěžuji. První má zajímavou myšlenku, druhý skvělého Andrew Scotta a poslední je spíš sranda. To nejlepší jsme stejně pravděpodobně už dostali, tak proč se trápit. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Nejde o nejlepší řadu, ale pořád tu máme příběhy, které jsou setsakra zajímavé k prozkoumání a palec hore tvůrcům za jejich odvyprávění. Striking Vipers imo nejlepší - velmi zajímavá zápletka podtržena ještě zajímavějším rozuzlením a solidním hereckým základem. Hráči budou nadšení. U Smithereens vidím problém v poslední třetině, která zbortí veškerá očekávání, která jsou napříč celou epizodou šponována do maxima. Andew Scott si ale uhrál parádní koncert. Závěrečný příběh byl ze scénáristického hlediska nejslabší. Naivita postav a jejich činů moc nešla dohromady s poměrně slušnou, až deprimující atmosférou a tématem spoutaného dospívání. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker se svým skvostem vrací již v páté řadě, přičemž tentokrát poněkud uskromněný, protože se divák dočká pouze tří epizod. Tentokrát se nesnaží diváky nějak přespříliš šokovat, s humorem ale od minulé série také poněkud polevil. Je to spíše taková depkařina, stále ale dostatečně podmanivá a koukatelná. 1. epizoda (Striking Vipers) byla pro mě, tedy pro člověka, který býval závislý na počítačových hrách, velice poutavou a podmanivou, protože jsem často hlavního hrdinu chápal. Návaly dopaminu z paření a sexuálních choutek jsou prostě obrovitánské, přičemž opravdu mohou negativně ovlivnit daného člověka a jeho okolí. 2. epizoda (Smithereens) je bezpochyby nejlepší z celé série. Sympaťákovi Andrew Scottovi krapet rupnou nervy v podobném stylu M. Douglase ve Volném pádu, s čímž souvisí i zcela jasná pointa příběhu, založená na našemu věčnému čumění do mobilů. Napínavé, dobře napsané a herecky brilantní. 3. epizoda (Rachel, Jack and Ashley Too) mi potvrdila, že bych se do té Superstar fakt neměl hlásit (byť jsem jednu dobu opravdu chtěl, protože jsem po slávě toužící parchant), ten svět showbusinessu je prostě nechutnej. Epizoda ale poněkud uspěchaná a ne příliš zajímavá. Zábavné to bylo, ale ze všech BM epizod patří mezi jedny z nejslabších. Celkově ale slušná série, byť předchozí dvě byly lepší. Jen se trošku bojím, že seriálu už může dojít dech. Brooker je ale furt neuvěřitelně schopný scénárista, tak uvidíme. Průměrné 4* ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série - (6,5/10). Tato série se nesla ve znamení malého počtu epizod a také ne až moc podobným konceptem jako tomu bylo u předchozích sérií. Starým Black Mirror bych nazval pouze 2. epizodu. Měla atmosféru , kterou od Black Mirror očekávám. I tak to nebyla žádná hitparáda. U zbylých dvou jsem to trochu postrádal. Ale rozhodně nebyla tato série propadák. Bohužel musím říct, že se jedná asi o nejslabší sérii. Nejlepší epizoda: Smithereens (S05E02) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna ukazuje, že jsou zde pořád témata, která je možné probírat, že pořád jsou zde nápady, které nám ukáží, jak jsou pro nás technologie, nebezpečné stejně jako ale mohou být přínosné, pokud je budeme používat vhodně. Je to na nás. Ale rozhodně si na ně musíme dát pozor. Nebo spíš hlavně na sebe, protože je dokážeme využívat tak, že nás mohou klidně zničit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Podobný styl domů a oblečení naznačuje, že se epizoda odehrává na stejném místě a ve stejném čase jako epizoda Pád střemhlav (2016). (hansel97)
  • V této epizodě se opět objevují malá kulatá zařízení, která si postavy umísťují na spánky, aby vstoupili do virtuální reality. Podobná technologie byla použita již v epizodách USS Callister (2017), Černé muzeum (2017) a Krokodýl (2017) například ke hraní her, svědecké výpovědi či extrakci vzpomínek. (hansel97)
  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená stránka mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)

Reklama

Reklama