Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko říct, jak budou takovou epizodu vnímat lidé, kterých se týká. Možná jako plytkou kritiku pokroku. Já na sociálních sítích nejsem, takže tu absurditu v závěrečných titulcích vnímám ostřeji. A stejně tak nejsem smířený s faktem, že o nás Google shromažďuje dost informací na to, aby vytvořil náš profil, i mapu našeho pohybu a aktivit. Všichni to ví, ale málokomu to vadí. Pro mě to není příběh o tom, jak návykové sítě jsou, ale o tom, že se ta návykovost stala přijímanou součástí společnosti. Bez větších výhrad, i za cenu vedlejších škod. Andrew Scott byl jako vždy vynikající, čtvrtá hvězda jde za ním. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi napínavé se zaměřením na lidskou stránku příběhu, zatímco technologie jsou poměrně dost upozaděné (objevuje se tu snad jen kritika "pořád všichni čumíte do mobilů, protože jsou ty appky tak schválně udělané"). Líbilo se mi postupné odkrývání všech souvislostí, ale závěr nepovažuji za příliš uspokojující. Také si myslím, že zkrácení o čtvrthodinu by tomu jen prospělo. Tři a půl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měsíce vyčkává u stejné firmy. Londýnský taxikář chce vozit jen určité lidi. Teď má na zadním sedadle vyděšeného stážistu, okolo pole ho obkličuje několik policejních aut a on čeká na telefon od hlavouna společnosti provozující sociální síť. Spíš kriminální psychologické drama, než futuristický příběh. Reálný kus, solidně napínavý, ale zase s trochu přetaženou stopáží. Pointa nepřekvapí, tak nějak vše očekáváme. O závislosti na sociálních sítích známe lepší „příspěvky“. Zástupci rozmáchlého společenského webového systému jsou vždy o krok před policií, která mimochodem kupí chybu za chybou (komunikují před svědky, odstřelovači jsou dost mimo). Andew Scott každopádně sehrál svou roli parádně. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to čistých 70%, ale je to také zajímavá epizoda, která se soustředí spíše na několik aktuálních "palčivých" otázek než na nějaké upozornění na vývoj a směřování technologií. Chybí si nějaké extra vyústění něco šokujícího, ale některé dnešní záležitosti to ukáže v plné "kráse". Zase trošku jiný díl, ale slušný. Howgh! ()

stanyko odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhy prepadak v 5. serii az sa bojim pustist si dalsiu epizodu. Toto nudna nuda, ktora nam vysvetlila to co uz davno vieme, ze zavislost na mobiloch je zla.. Herecke vykony boli dost slabe, ale stupidita scenara nemala hranic. Jeden priklad za vsetky: chlapik sa zasekne s autom na poli, co je uplne otvoreny priestor. No odstrovac nemoze strielat lebo mu rukojemnik v aute zaclana a on ten odstrelovac asi nema nohy, aby sa posunul o par metrov tak aby mal krasny vyhlad na Scottovu hlavu :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená stránka mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Prosklená vila se nenachází poblíž Utahu a dokonce ani ve Spojených Státech, ale ve Španělsku v poušti Gorafe spadající do provincie Granada. A právě zde se nejen fanoušci seriálu mohou ubytovat za necelé 4 tisíce korun na noc. (Duoscop)

Reklama

Reklama