Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Smithereens (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Smithereens
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Londýnský řidič sdílené taxislužby unese zaměstnance společnosti provozující sociální média a vyvolá mezinárodní krizi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

SuzieS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nebyly tam vubec zadne nove technologie blizke budoucnosti. Kdyby to byl normani film, tak jeste budiz, ale jako soucast serialu Black Mirror to bylo uplne out of concept. Vyjednavani se tahlo, ale to myslim v pozitivnim smyslu. Meli jsme podobne emoce jako policisti. To diky dlouhe spotazi. Nechybelo napeti. Tudiz se nemohu rozhodnout, jestli to melo byt kratsi, ale asi stejne melo byt. Poselstvi chapu, ale na to nebylo treba tolik omacky predtim. Presto mi to vhrklo slzy do oci predevsim u toho rozuzleni pani, co hledala heslo od dcery. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl páté série naznačuje, že celá řada bude poněkud skromnější, co se týče ulítlých sci-fi nápadů. V druhém díle vlastně není už sci-fi skoro nic. O to může být pro někoho hrozivější situace, do které se postavy dostanou. Ano, je to v podstatě reálné, ale ne, není to tak podmanivé, jako bývá u Black Mirror zvykem. 7/10 ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No joo ta moderní generace ty furt koukaj jenom do mobilů co? No a tak nějak o tom je tahle epizoda, jako kdyby se o tom nemluvilo v každejch druhejch zprávách, mezi lidma středního věku a důchodcema, teď už to cpou i sem. Doslova téma, který je úplně všude. Mobil nemůže za to, že je někdo debil a kouká na něj při řízení, takže vlastně tahle celá epizoda ztrácí úplně poitnu. Chybí mi tady ta scifárna, tohle je prostě jako průměrnej film o únosu a na ten jsem se fakt kurva koukat nepřišla. Hodnocení: 5/10 ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A zase jsem v rozporu s těmi nevděčnými ohlasy o jakémsi propadu seriálu. Sice Smithereens nenabízí žádný konkrétní sci-fi prvek, ale více než futuristicky spíše až moc aktuálně nahlíží na další problém, který je tu s námi a bude dnes a denně. A ono poučení z “přemodernizovanosti” světa je největším tahounem celého Black Mirror již od National Anthem. Kdo jste taky čuměl s hubou dokořán na přeměnu Tophera Grace?! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa špičkové a strhujúce. A hoci ten dôvod toho celého nakoniec nebol až taký šokujúci a hoci v závere som rozmýšľal, či som tú pointu celkom chytil, tak táto zmes digitálnej diktatúry, ktorej sme sa dobrovoľne podrobili, a thrillerovej vložky vynikajúco zafungovala. Človek ako ustavičný čumil do svietiacej skrinky, čo má stále po ruke, to už vlastne ani žiadna apokalyptická vízia nie je, my tú dobu už žijeme. A niektorí aj do rokliny spadli za krásne selfíčko. Žiaľ, šlo už o predsmrtné foto vhodné nominácie na Darwinovu cenu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě se objevuje téma typické pro celý seriál, a tím je odvrácená stránka mobilních telefonů, na kterých vzniká závislost a mohou být zneužity proti nám. Podobným tématem se již zabývali epizody Pád střemhlav (2016) a Sklapni a tancuj (2016). (hansel97)
  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno