Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

choze 

všechny recenze uživatele

Námět měl potenciál, ale co nepohřbil blbý a předvídatelný scénář ulepený otravnou romantickou limonádou, to dorazila neinvenční režie, úsměvné triky a to, co měl Nick na hlavě. Po akční stránce to ale není špatné, úvodní honička v casinu i závěrečné masívní čištění přístaviště od teroristů bylo fajn a útěk z kopce před padajícím šrotem je jedna z nejhaluzovějších (rozuměj nádherně bizarních) akčních scén všech dob. Jeden by si po dokoukání filmu i běžel koupit to Nicovo kožené sako. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Stáva sa, že sa rozšíri správa o vraj výbornom filmu, no nakoniec sa musíte nepríjemne sklamať, a niekedy sa stáva, že správa o filmu neveští nič dobré, a máte strach, že premrháte desiatky minút svojho života. Tento druhý prípad máva lepší koniec, pretože môžete byť príjemne prekvapený. A aj keď to nebolo nič svetoborného, záhadnosť Cage-a (subjektívny faktor), a krása Jessici Biel mi úplne stačila na priemernú podívanú. Jedinečnosť však pridala za každým inak prevedené jasnovedectvo a záverečný zvrat Future in the eyes. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to dělám, dvě minuty dopředu sice nevidím, ale vždycky uhodnu film, který se mi bude líbit :-) Ok, kecám, vždycky ne, ale tady jsem se trefil! :-) Ale jinak by se mi ta schopnost s budoucností líbila, hned na začátku jsem přemýšlel nad balením ženských a zkouškách ve škole, zajímavé. __ Next je jednoduchou hollywoodskou podívanou, kterou musíte brát s nadhledem. Postrádá to logičnost, ve spoustě scénách jsem se zamýšlel nad těmi dvěmi minutami, někde to bylo uděláno úplně obráceně a někděúplně mimo. Například to, jak mu dává do džusu uspávací prášek, vždyť to byla úplná blbost. Postrádá to jakýkoliv movit. Co je to za teroristickou organizaci? Jak se oni dozvěděli o Crisovi? Proč chtějí odpálit tu raketu? Nevíme nic, můžeme dedukovat a tohle není zrovna ten nejlepší způsob jak trávit čas. ___ Ok, právě jsem celý film zkritizoval, ale přesto se mi líbil. Utekl jako proud vody při povodních, na Cageovy vlasy jsem si zvykl, Jessica Biel je opravdu božská, Peter Falk potěší, Jul Moore jako šéfka komanda plného mužů je vážně sexy a ten konec... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobne sľubným námetom by sa nemali nikdy dostať do rúk rutinérom ako je Tamahori. Nedá sa tu očakávať nejaká hlbšia pointa, či hodnotnejšia scéna. To bolo jasné dopredu. Tak ak sa nastavím pred filmom na úroveň levela súčasných 'seagaloviek', výsledok ma určite poteší. A aj ma potešil. Nebyť toho, že 'svět se točí, točí, točí a Cage padá, padá, padá' a že Julianne Moore by už mohol niekto dohovoriť, že v tých rolách drsnej agentky vyzerá naozaj smiešne. Aj keď snáď tými víziami dvojminútovej budúcnosti by sa dalo veľa krát polemizovať, potešujúci výsledok, podobne ako 'Shooter'. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Cris Johnson má vrodenú veľmi výnimočnú, zvláštnu schopnosť. Dokáže predvídať svoju vlastnú budúcnosť. Vie čo sa stane, skôr ako sa to stane. No vidí len udalosti, ktoré sa ho nejak bezprostredne týkajú a iba dve minúty dopredu. Moc zaujímavý námet na sci-fi snímok. Určite si skusím zohnať literárnu predlohu od P.K.Dicka. Tento film ma však nijak zvlášť neohúril. Dalo sa z toho vyždímať omnoho viacej ako len zopár nadupaných záberov. Scenár sa mi zdal akýsi nedotiahnutý, prázdny. Nicolas Cage odviedol očakávaný profesionálny výkon, Julianne Moore ako agentka FBI nič moc. Najviac ma potešila krásna Jessica Biel, ktorá svoju úlohu zvládla skvele. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Televizní moderátor Jeff Michael hraje sám sebe. (Terva)
  • Ruský preklad názvu filmu je "Veštec". (rador)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama