Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dickovina a pre potreby publika notne zbastardená. Tamahori si proste natočil ďalšieho sci-fi Bonda minimálne čo do veľkosti potenciálnej hrozby a neváhal pritom (okrem spomínanej mutácie predlohy) nasadiť Cagovi Hanksov tragický preliv z Da Vinciho Kódu. Škoda absentujúceho anithrdinu, škoda otravne poetických dialógov, škoda tej horúcej ihly. Potenciál na seriózne akčné sci-fi tu bol, len škoda, že film vo výsledku divákovi nedá ani o kúsok viac, ako dal trajler. 50% škoda. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to poměrně dobře. NEXT sice postrádá jakékoliv napětí (tady alespoň já ho v něm neviděl), má dost rozporuplné triky a Nicolas Cage má hrozný účes (ale zvyknete si:). Hodně velká podpásovka je ale konec, který sice na jedné straně bude těžko někdo očekávat (to je ta dobrá stránka), ale na té druhé je značně divácky neuspokojující. Tamahori by se měl vrátit z přetechnizovaných šíleností zpět ke kořenům ala NA OSTŘÍ NOŽE, protože mu to v přírodě prostě jde líp. Ale co, dívat se na to v pohodě dá, Cage je tu celkem sympaťák (až si zvyknete na ty vlasy) a Jessica Biel je tady kočka jako vždycky. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná by to nemuselo být zase tak špatné, nebýt špatného Tamahoriho. Tenhle chlapík totiž patří skutečně k těm nejlepším výkvětům na režisérské stoličce. A koho o tom nepřesvědčilo Next, tak XXX už muselo. Neuvěřitelně špatnými vizuálními efekty počínaje, naprosto dementním závěrečným dějovým zvratem konče. Chyb je v jeho nejnovějším kousku věru nezpočet a ono zmiňované finále dává filmu pomyslnou korunu hlouposti, protože si naprosto protiřečí s celým vyzněním a charakterizací hlavního hrdiny a jeho napřirozené schopnosti. Stejně tak interesantně je podán charakter Jessicy Biel, které stačí dvě minuty v restauraci a hned je to láska na celý život. Zkrátka diváka po celý čas čekají samé kvalitní věci. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No tak, kluci, už neblbněte. Nicku, ty koukej vratit ty vlasy Tomovi "Langdonu" Hanksovi, bude je v ´Andělech a démonech´ potřebovat. A ty, Lee, koukej si hezky rychle vzpomenout, jak skvělý osobitý film si u protinožců ve svých počátcích natočil a takovouhle rutinu přenech "dělníkům" filmového pásu. Jedno je jisté - Philip K.Dick byl bezpochyby génius, ale v případě ´Next´ by mě upřímně zajímalo, zdali závěrečný dějový zvrat, který celkový divácky dojem posunul z "Určitě nelituju." na "Jednou to stačilo.", byl skutečně z jeho pera, či jen uměleckou licencí pánů scenáristů. Jak znám tvorbu "Pana Depresária" P.K. Dicka, spíš bych sázel na to druhé a o to by byl výsledek smutnější. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pro mne je film Next slušně natočenou kombinací sci-fi a thrilleru, méně už akčním filmem. Možná není tak vymakaný, jako nejlepší filmy s obdobným námětem - třeba Déja Vu od Tonyho Scotta a Minority Report od Stevena Spielberga, ale pořád je to dobrá zábava minimálně na jedno shlédnutí. Konec zůstává zatraceně hodně otevřený - že by tu byl prostor pro další pokračování - Next 2? Minimálně Nicolas Cage už má jasno. Trailer: http://www.csfd.cz/film/215209-next/videa/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Jedna z ďalších adaptácií predlôh Philipa K. Dicka, ktorú mal na starosti scenárista Gary Goldman. Aj tentoraz sa predlohou iba inšpiroval a z poviedky využil len schopnosť hlavnej postavy vidieť do budúcnosti. (Greenpeacak)
  • Časti filmu sa nakrúcali v San Bernardinu, v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Povídka "Zlatý muž" Philipa K. Dicka, na které je film volně založen, vypráví o mutantovi, který má zlatavou srst a dokáže předvídat nejbližší budoucnost. Je na útěku, protože tito mutanti jsou určeni k likvidaci. Nicolas Cage (Cris Johnson) sice není ve filmu mutantem se zlatým porostem, ale nosí po většinu času matně zlatou koženou bundu. (Bertramm)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama