Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná červená knihovna o lásce prince a dívky z lidu. Po troubovitém scénáři jedničky přišel neméně troubovitý scénář dvojky. Tvůrci vyměnili většinu klíčových herců (z louže pod okap), nasadili neuvěřitelné scénáristické fígle (řešení, kterého se nedoberou královští právníci, najdou studenti práv během 14 hodin), natáčení přenesli kompletně na Dobříš, do Hořovic a do Příbrami a vytvořili klasickou trapku, po které ani pes neštěkne. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Tak o dvě hvězdičky horší než první část, docela ubohost a navíc nemám rád herečku Kam Heskin. V ČR je tentokrát natočen film úplně celý. Jako perličku bych uvedl, že jsou do něj zakomponovány tytéž záběry, co byly již použity v prvním díle, konkrétně dav lidí mávajících vlaječkami s Lenkou Termerovou mezi komparsisty, což už samo o sobě něco o kvalitě filmu vypovídá. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců vytřískat z úspěchu prvního dílu další doláče. No budiž, ale takto to odfláknout... Změna hlavní představitelky a jiných vedlejších rolí bylo k horšímu. Autoři nebyli ani schopní zajet si do Kodaně a udělat pár exteriérových záběrů královského zámku jako v prvnim díle. A pro Čecha jsou do očí bijící pražské lokace, které se ani nesnažili 'maskovat'. Toho si však americké publikum zřejmě nevšimne. ()

Lynnet 

všechny recenze uživatele

Tak opět jedna trapně nastavovaná kaše. Jednička nebyla nic moc ale Julia Stiles jste studentku medicíny alespoň věřili a naštěstí projevila dost soudnosti že do dvojky nešla. Navíc do rolí sokyň byly obsazené typově dost podobné herečky z nichž bych nevsadila ani na jednu. K tomu unylý princ z jedničky a nudní rodiče. Vrchol drzosti režiséra je ukazovat v jednom záběru dánskou vlajku do které se mi v úvodní sekvenci ještě dostala česká a potom detailní záběr na českou spz. Colin Firth by měl poradit bráškovi s výběrem rolí ve správných filmech,jeho Soren je sice dostatečně uhlazený a loajální (sice v nepadnoucím obleku) ale tuhle kostýmovou břečku nezachrání. Mimochodem svatební obřad královského nástupce si tvůrci představují téměř jako vesnickou veselku...škoda mluvit,radši ani nevidět. ()

tomtomtoma odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu nejdříve nějakým pozitivem. Je přece skvělé, že američtí farmáři z Wisconsinu mohou na otázku "Co dělá vaše dcerka?" odpovědět: je dánskou královnou. Kdo z nás to může říci? Kdo z nás to má? A navíc, v kolika filmech americké produkce je tolik míst z Prahy a z Dobříše a z jiných částí Čech? Sakra, jak se to mohlo dostat do mé filmotéky? V porovnání s tímto výtvorem, se první díl jeví jako špičkový film. Ale to stejně nemůže nic změnit na mém zcela subjektivním hodnocení. Sladkost zmizela, vtip je ve stálé křeči srážen na zem v epileptickém záchvatu, o ději je lépe se nezmiňovat, vlastně to všechno hodně bolí! Snad ne náhodou zůstal z původního obsazení pouze princ, i když teď už je to plnohodnotný král. A číst ve zdejších komentářích tvrzení, že jde o "Sociální drama z nejvyšších kruhů evropské aristokracie, věrohodně zobrazuje zákulisní boj o moc", přivodí záchvat smíchu, který u sledování filmu chyběl. Alespoň nějaký názor! Všechny Popelky, Sněhurky, Nastěnky a ostatní, zde Paige Morgan (Kam Heskin), to mají v každé pohádce chvíli těžké. Odměnou je jim ale vždy krásný a ušlechtilý mladík urozeného původu, zde dánský král Edvard (Luke Mably). Sice se zlé baby Jagy a čarodějnice, zde norský princ Albert (Jim Holt) se svojí dcerkou Kirsten (Clemency Burton-Hill), snaží ze všech sil, ale mohou mít vůbec šanci? Navíc od toho je v pohádkách kouzelný dědeček, zde Paigenin spolužák Jake (Daniel Cerny), aby našel cestu, kterak smazat špatné kouzlo, prokletí a začarování. A aby byl výčet úplnější, nesmí se zapomenout na věrného sluhu Sorena (Jonathan Firth) a královské rodiče (Maryam d'Abo a David Fellowes). A pohádky, zvláště ty americké, mívají dobrý konec. A všichni modráskové z celé Evropy mohou nadšeně obletovat nejkrásnější novomanželský pár. Proč někdo natáčí něco takového? Proč je někdo ochotný dávat na to peníze? Zřejmě se to vyplatí. Já to nechápu.... Ne, nevzdám se pro tebe trůnu! Vzít na ni hůl a hnát jí zpátky mezi brav přes tu velkou slanou louži. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)
  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)
  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno