Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Že jsou oba Deníky naivní a hloupé by asi moc nevadilo, kdyby obsahovaly alespoň špetku lepšího děje. V první díle se nedočkáme prakticky ničeho, druhý díl nám konečně nastavuje alespoň zdánlivého soupeře, který se ale nezmůže než na kecy v bulváru a ohrožení princezny při její jízdě na konci. Přitom všichni od počátku tuší, koho že si Mia vezme. A máme tu velmi podobné trapasy, které jsme už jednou viděli. Anne Hathaway se místy alespoň pokouší hrát pouze mimikou či gesty, ale při absenci zábavnějších zápletek a scén nemá moc šancí. Tvůrcům se ani na podruhé nepodařilo najít větší komediální rovinu, kterou ale slibují. Jako pohádka pro puberťačky však film funguje. Kdyby to šlo, přidal bych půl hvězdy, protože dvojka je přeci jen kapánek lepší, ovšem jen o malinko. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nedávam filmom slabé hodnotenie len preto, že "to nie je môj obľúbený žáner". Denník princeznej je jednoduchý, ničím nevýrazný filmík určený pre oddych. Ľahký, romantický, klasický, normálny, s dobrým koncom. Priemer. Nie je úplne trápny, hoci by v tomto žánri mohol byť. Príbeh určený nielen pre vianočný čas, ale aj na nedeľné popoludnie alebo obdobie domáceho liečenia, samozrejme hlavne pre ženy a dievčatá :) V dvojke mi však všetky tie intrigy a neprajnosť začali liezť na nervy po 5 minútach. ()

Reklama

Judy24 

všechny recenze uživatele

Lhát se nemá. Klidně mě za to proto kamenujte, ale mně se prostě druhý deník princezny líbil a to dokonce i o fous víc, než ten první. Líbilo se mi, že Mia už nebyla "tak strašně střeštěná" a nebyla teenagerem. Mám ráda svět mladých elegantních slečen a hledání prince z katalogu mi nepřipadalo ani moc nudné. Bylo tam pochopitelně několik (OK - většina) šablonových charakterů, jenže ve chvíli, kdy vypadají jako Chris Pine, začíná mi to být tak trochu jedno. Deník princezny 2 je zábavná oddechovka pro naivní holky a narozdíl od prvního dílu navíc ve většině případů bez vřeštění a opakování "OMG OMG!". Mia sice pořád zakopává a neúmyslně padá do kašen, ale už je to mladá dáma a na to se kouká o poznání lépe, než na její mladší podobu. ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem asi jednou pozbyl veškerých smyslů, pustil jsem si tohle velekurvadílo. Co jsem asi tak čekal? Už jednička byla něco otřesného, takže pokračování muselo nepochybně klesnout ještě o level níž. No, nakonec jsem to přežil bez trvalých následků (snad) a při sledování jsem si říkal, že na smrtelné posteli budu litovat každé vteřiny strávené touhle píčovinou. 5% ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Ne každé pokračování když se natočí dosahuje úspěchu prvního dílu. Tady jsme se doma všichni shodli na tom, že by nebylo na škodu, kdyby se natočil i třetí díl, aby jsme viděli jak si královna Mia vede ve své nové funkci. je to komedie u které posedíme opravdu všichni od 9ti do 70 let. Nikoho mladšího ani staršího v rodině nemáme a všem se nám líbí. Pokud se chcete pobavit u kouzelné romantické komedie v kruhu rodinném, tak vám tento snímeček vřele doporučuji i díky opravdu hvězdnému hereckému obsazení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Během scény surfování na matraci, kterou mimochodem Julie Andrews (Clarisse Renaldi), ročník 1935, zvládla bez kaskadéra, praví Clarisse Mie (Anne Hathaway), že za svých mladých let často létala. Je to zřejmě odkaz na její nejslavnější roli, ve filmu Mary Poppins (1964), za kterou dostala Oscara. (imro)
  • Na začátku filmu Mia (Anne Hathaway) vysvětluje, co se stalo od prvního dílu a říká, že Michael odešel na turné své skupiny. Robert Schwartzman, který ztvárnil Michaela, odmítl hrát v tomto pokračování, protože se současně s natáčením konalo i turné jeho skupiny Rooney. (imro)

Reklama

Reklama