Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

petero 

všechny recenze uživatele

Pár vojakov ukrytých v bunkroch na nejakej planéte, okolo nich v zemi sa pohybujúci roboti a útočiaci na každého, kto nemá náramok. Na(ne)šťastie roboti sa dosť nudia a tak sa trošku zdokonaľujú a rozhodnú sa nenápadne navštíviť Zem. V dobe vzniku filmu som z toho bol dosť nadšený, námet: Philip K. Dick, réžia: Christian Duguai, herec: Peter Weller. Dnes: videofilm ako vyšitý, max. 5 ľudí pred kamerou, dosť nudný dej, no super zakončený, so slušnou atmosféra, tých 5 hercov má dostatočnú charizmu a ja proste mám slabosť pre sci-fi, robotov a aspoň slušne odrežírovaný film. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet ( poviedka P.K. Dicka) a slušný scenár od autora Votrelca inšpirovaný Votrelcami zabíja malý rozpočet. Na začiatku je všetko ako má byť ale postupne vystupuje na povrch obrovská B- čkovosť a posledná tretina inak napínavého a funkčného sci - fi sa zmení už len na čakanie na koniec. 5/10 a chcem remake, kľudne aj s rovnakým štábom ale päťnásobným rozpočtom. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Bacha, béčko! Pôvodne som na to zízal asi z kilometra, tak som to nevedel s istotou posúdiť, no akonáhle som sa dotrepal k tomu o kúsok bližšie, zistil som, že je to lacný béčkový sci-fi film motivovaný perom Phila K. Dicka. Aj keď nikto z partie okolo tohto filmu neprekročil svoj vlastný tieň, dielko neurazí a aký-taký zážitok prinesie hlavne neznalcom predlohy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Nie celkom béčkový sci-fi-horor s charizmatickým Wellerom, ktorý svojím zasadením a kvalitnými efektami pookreje dušu vedeckofantastického fanúšika. Až sa človek diví, že niečo takéto vyšlo ešte v roku 95. Je trocha na škodu, že ostatní herci sú skôr do počtu, dej je mierne predvídateľný a nevyhneme sa ani pár logickým lapsusom. Inak komfortný snímok, ktorý by si zaslúžil pokračovanie. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě bych rád poukázal na to, že původní povídku od Phillpa K. Dicka s názvem Druhá série (Second Variety) jsem několikrát četl, znám ji velice dobře a mám ji skutečně rád. Její zfilmování bylo dlouhou dobu mým snem, který nejprve zanikl v amatérském počátku, aby byl později znovu oživen nástupem na filmovou školu. Když jsem tedy zjistil, že už mě někdo předběhnul, byl jsem velice nakrknut a dlouho jsem otálel, než jsem si film nakonec pustil... A kajícně musím přiznat, že z toho nejsem zas až tak nešťastný, jak jsem čekal, že budu. Tvůrci se totiž drželi původní předlohy až překvapivě věrně (samozřejmě v rámci možností, například konflikt mezi USA a SSSR nahrazený občanskou válkou je ale vzhledem k době vzniku povídky i filmu logický a nepředstavuje pro mě žádný problém). Atmosféra funguje a místy poněkud béčkovější efekty nijak nevadí, Screamers mi v tomto směru velmi připomínali Černočernou tmu. Je to velmi ucházející popcorn vytvořený s poněkud béčkovějším rozpočtem. Jediné, co tedy tvůrcům nemohu (odmítám) za boha odustit, je naprosto ZMRVENÉ finále. Tam, kde povídka graduje a napíná až do posledního odstavce (doslova), tam si tvůrci přimysleli několik zbytečných komplikací, přidali trochu Asimova a cyberpunku (japonský vliv v případě tohoto filmu zjevně nebyl úplně ku prospěchu věci) a natáhli jej úplně... do prčic... Škoda. Kdyby se drželi geniální předlohy opravdu zuby nehty, mohlo to být více než dobré. Takhle je to jen ucházející béčkovina se zmatlaným koncem... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme sa objavilo celkovo 5 verzií robotov zvaných Screamers (základná "piesočná" verzia, prvá variácia "dvojnohá", druhá variácia "bear", tretia variácia "dieťa" a štvrtá variácia "človek"). (fefee)
  • V povídce Philipa K. Dicka „Second Variety“ („Druhá série“; 2002) se děj odehrává na Zemi a Měsíci. Vřískači jsou navrženi americkými vojáky, kteří se poté, co Sovětský svaz zničí Spojené státy americké, ukrývají právě na Měsíci. (Caaslav)
  • Natočeno na motivy povídky P.K. Dicka Druhá série (kukentipla)

Reklama

Reklama