Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Moc nadějí jsem do toho nevkládal, ale nakonec mě to příjemně překvapilo. Celkem slušná béčková scifárna se zajímavým dějem a sympatickými postavami (akorát moje nejoblíbenější zase zemřela, na kterou se dost dobře dívá a i přes trochu zbytečnou délku dvou hodin to utíká svižně a dokonce to ani nenudí. I ten svět to má překvapivě propracovaný. Fakt, moc příjemná scifárna, na kterou bych klidně koukl znova. 4* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už při začínajících titulkách,kdy vypravěč mluví o těžbě vzácného nerostu,který bohužel rozdělil svět na dvě poloviny a způsobil jadernou válku a dál popisoval nekončící bitvu na jedné zničené planetě...jsem měl dobrý pocit z nachystané atmosféry,která se i v následujících minutách vyvíjela dobře.Velitel jednotky,hláškující,sympatický drsňák s věčným retkem u huby Peter Weller,tomu taky dost přidal.Když poslíček doručující poselství o míru,umíra rozsekán na kousky,načež se vydávají dva vojáci na cestu,máte furt naději že vás čeká poctivé,postapokalyptické sci-fi béčko.Ovšem během několika dalších minut tempo těžce upadá,akce,efekty a atmosféra nulová,potenciál a možnosti využity tak na 10% procent.Z ošívání v křesle,(kdy se jedním okem koukáte na stopáž kdy už to skončí a tím druhým po prázdné láhvi piva na stole) vás nevytrhne ani nástup mého oblíbence Roy Dupuiase,který zde má opět mile zvrácenou roli :-) Bohužel jsem čekal nějaká monumentální futuristická města či stanice a dostalo se mi nudného běhání v jakém si podzemí,s příšernou muzikou a malinkými dětmi s plyšovým medvídkem v ruce,jenž měli představovat hrozivou zbraň ničení světa ....ufff...k finyši jedna mizerná střílečka a k úplnému naprosto ´´nepředvídatelnému´´ :-) konci jedna slušná bitka dvou koček.Je to škoda,tahle Dickova povídka je dost dobrá,jen by to chtělo rozpočet dvěstě míčů a né dvacet no :-) Na sci-fi já sem přísnej... :-D hold nudil sem se.... 40%. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení z oblasti "postapokalyptických dramat" ... Moc tyhle filmy nemusím, ale tohle mne bavilo od začátku do konce. Akční drama z ne příliš optimistické budoucnosti, které si v klidu ubíhá svým tempem, ale stále něčím baví a má čím zaujmout. Myšlenkou to sice není kdo ví co, ale prostě mne to bavilo a byl mi sympatický hlavní hrdina, právě protože jsem mu hodně dlouho vůbec nevěřil, že to jen ten největší klaďas ... ()

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Nejvěrnější přímá adaptace P. K. Dicka, kterou jsem kdy viděl. V ambivalenci kdo je a kdo není replikant jsou Screamers dokonce lepší než Blade Runner. Jasně, film je ryzí béčko, s kyberpunkovou opojností Scottova filmu ani s vymazleným hračičkářstvím Spielbergova pokusu se to nedá srovnat (Verheovena s Tottal Recall nechávám stranou). Ovšem narozdíl od zmiňovaných filmů mají Screamers v náladě smutek a temnou fatalitu, která je pro Dicka myslím hodně typická. Zkrátka se tam postupně začně drolit před očima celý svět, skoro jako v Ubikovi, ale jinak. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mi tenhle film mohl tak dlouho unikat. Okolo kazety s neatraktivním názvem jsem kdysi kroužil v místní videopůjčovně, ale Screamers jsem pořád jenom míjel. Moje chyba, protože je to opravdová paráda. Christian Duguay natočil postapokalyptické béčko jako z učebnice. Perfektní atmosféra, minimalismus, všeobecný úpadek a vyčerpání. Scénář se mohl opřít o silnou předlohu mého oblíbeného paranoika, a herci ze sebe dostali to nejlepší. Dojem kazí jenom postupně lehce klesající kvalita. Kdyby děj pokračoval v nastoleném trendu ze začátku, a stopáž zaplnila válka mezi Aliancí a NEB, s účastí třetí strany, tak bych se vůbec nezlobil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Natočeno na motivy povídky P.K. Dicka Druhá série (kukentipla)
  • V povídce Philipa K. Dicka „Second Variety“ („Druhá série“; 2002) se děj odehrává na Zemi a Měsíci. Vřískači jsou navrženi americkými vojáky, kteří se poté, co Sovětský svaz zničí Spojené státy americké, ukrývají právě na Měsíci. (Caaslav)
  • Vo filme sa objavilo celkovo 5 verzií robotov zvaných Screamers (základná "piesočná" verzia, prvá variácia "dvojnohá", druhá variácia "bear", tretia variácia "dieťa" a štvrtá variácia "človek"). (fefee)

Reklama

Reklama