Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

genetique 

všechny recenze uživatele

Slušný prírastok k béčkovým filmom, i keď miestami to zaváňa prúserom, pretože lacné spracovanie je veľmi cítiť a herci dali tiež mimickým svalom dovolenku a nepríčetne tupo tvárili aj v pomerne tragických momentoch. Keďže som ale ako prvé videl pokračovanie tohto filmu, musím povedať, že predchodca je oveľa kvalitnejší po všetkých stránkach, najmä príbeh (aj napriek tomu, že je chatrný) má aspoň akú-takú súvislú líniu. 60%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Screamers - Hlasy z podzemí“ není skvělou adaptací, ale je docela dobrým filmem, od kterého nečekejte příliš akční scény, pokud, tak nejsou nijak skvělé, ale čekejte přece jen sci-fi, které má nějakou myšlenku, jež chce prezentovat. Není to myšlenka objevná a není podávána naprosto originálním způsobem, ale díky ní tohle sci-fi nevyznívá hloupě. A nějaký ten hororový moment zde taky najdete. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Pár vojakov ukrytých v bunkroch na nejakej planéte, okolo nich v zemi sa pohybujúci roboti a útočiaci na každého, kto nemá náramok. Na(ne)šťastie roboti sa dosť nudia a tak sa trošku zdokonaľujú a rozhodnú sa nenápadne navštíviť Zem. V dobe vzniku filmu som z toho bol dosť nadšený, námet: Philip K. Dick, réžia: Christian Duguai, herec: Peter Weller. Dnes: videofilm ako vyšitý, max. 5 ľudí pred kamerou, dosť nudný dej, no super zakončený, so slušnou atmosféra, tých 5 hercov má dostatočnú charizmu a ja proste mám slabosť pre sci-fi, robotov a aspoň slušne odrežírovaný film. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mi tenhle film mohl tak dlouho unikat. Okolo kazety s neatraktivním názvem jsem kdysi kroužil v místní videopůjčovně, ale Screamers jsem pořád jenom míjel. Moje chyba, protože je to opravdová paráda. Christian Duguay natočil postapokalyptické béčko jako z učebnice. Perfektní atmosféra, minimalismus, všeobecný úpadek a vyčerpání. Scénář se mohl opřít o silnou předlohu mého oblíbeného paranoika, a herci ze sebe dostali to nejlepší. Dojem kazí jenom postupně lehce klesající kvalita. Kdyby děj pokračoval v nastoleném trendu ze začátku, a stopáž zaplnila válka mezi Aliancí a NEB, s účastí třetí strany, tak bych se vůbec nezlobil. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nenápadné béčko ktoré ani nenadchne ale ani neurazí. Výborná atmosféra, skvelý námet, triky a kulisy tiež dobré na tú dobu, samozrejme nutnosť pozerať film v origináli, pretože pamätná veta "Can I go with you" sa musí počuť... Film som pozeral ako minimaratón aj s pokračovaním hneď za sebou 13. 02. 2009, ale aj keď obe snímky delí 14 rokov, musím skonštatovať, že Hlasy z podzemia sú lepšie aj po trikovej stránke, aj po stránke atmosféry a celkovo vidno, že sa nechali aspoň voľne inšpirovať Dick-ovou predlohou, čiže mali z čoho čerpať. Takže lepšie ***+. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Podivná šachovnice v úvodní scéně filmu je ze starověké mezopotámské hry Ur, která se dodnes na Blízkém východě hraje. (Caaslav)
  • V povídce Philipa K. Dicka „Second Variety“ („Druhá série“; 2002) se děj odehrává na Zemi a Měsíci. Vřískači jsou navrženi americkými vojáky, kteří se poté, co Sovětský svaz zničí Spojené státy americké, ukrývají právě na Měsíci. (Caaslav)
  • Oproti povídce, kde je vzájemné zabíjení se robotů mezi sebou vysvětleno odlišnými typy z odlišných továren, toto ve filmu vysvětleno není, protože v tom je jenom jedna továrna. (Nathaniell)

Reklama

Reklama