Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečné události. Trevor, který je veteránem z Vietnamské války, je pronásledován nočními můrami z minulosti. Projíždí Texasem, aby našel své místo na zemi. Bohužel neví, že jeho největší noční můra ho teprve čeká. Jeho cesta je náhle přerušena. Setkává se tváři v tvář s psychopatickou rodinou, která žije na ranči Hill Country. Na ranči, který spoustu lidí navštívilo, avšak už ho nikdo nedokázal opustit. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (76)

drackula 

všechny recenze uživatele

Už ani pôvodný TCM74 nepovažujem za nejaké extra zaujímavé dielo a preto ma už len z princípu tento naivný plagiát nemohol zaujať. Od úvodu ma vytáčal rozprávač a jeho výklady a vízie, ktoré sa snažili zakryť neschopnosť vybudovať aspoň minimálnu atmosféru. Zopár zaujímavých nápadov sa síce vyskytlo, ale bez atmosféry, aspoň trošku zaujímavého príbehu a s priam nulovým tempom aj tieto nápady vyfučali do prázdna. 15 % ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že po dlouhé době uvidím dobrý vidlácký horror. Nevadilo mi ani hodnocení, protože si myslím, že filmy někdy chápu jinak než dost lidí okolo. Pravdou ale je, že ono hodnocení je možná trošku i nadsazené. Když nechám stranou dabing, který je především v mučících scénách opravdu tragický, má film řadu nedostatků, za které už dabing nemůže. V některých fázích mí připadalo, že by se mohlo jednat o studentský počin. Když se mučilo, tak to bylo víceméně trapné a spíš proto, aby si divák řekl: "ty vole, to byl hnus". Přitom zdůrazňuji - mučilo se, aby se neřeklo... Prostě jsem měl celou dobu pocit, že scény, které měly zvednout diváka ze židle, tam byly tak nějak načančané - aby to prostě vypadalo, že se přece jedná o horror. Přitom chtěl-li by režisér něco kvalitnějšího, aby to opravdu odpovídalo něčemu "podle skutečné události...", měl natočit thriller. Jenže to by musel vyměnit celý štáb včetně sebe. Jo, a ten hlavní hrdina, který prý měl zažít naprostou noční můru, tak ten tam jen tak seděl v koutě. Vlastně ne, jednou řekl: "nechte toho, co to s vámi lidi je?". No, burani nebyli ani tak ve filmu jako spíš ve štábu. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Klišé všech klišé snažící se napodobit Texaský masakr motorovou pilou. Leccos tomu chybí, například sympatické postavy, "charismatický" zabiják, pořádné gore a zejména originalita. Jakýkoliv pokus o ní zřejmě ani nebyl učiněn. A vypravěč? Na co podobný film potřebuje vypraveče? Je to snad poprvé, co se s něčím podobným v tomto žánru potkávám. Tuhle slátaninu jsme nebyla ani schopna dokoukat do konce. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy můžete prožívat pořád dokola a pořád budou bavit, některé už podruhé nudí. Tohle je kompilace takřka všeho buranského, co jste již mnohokrát viděli, v té nejsterilnější a nejinstantnější podobě, jaká vás může napadnout, které nepomůže ani vcelku zajímavé herecké obsazení (od bratra Tori Spelling, přes již tradičního Hopera a Madsena až k vždy úžasné Lin Shaye). Vcelku nuda bez jakéhokoliv pokusu o něco zajímavého, originálního a dosud neviděného. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na tých ,,hillbillies,, fakt niečo bude. Každý podobný snímok opierajúci sa o titulok ´´podľa skutočných udalostí´´ má za postavy týchto vidlákov Spojených štátov amerických. X-tá variácia na to isté, kde odporný šupáci terorizujú nevinných ( tentoraz, ale podobne odporných šupákov ). Postavy v podaní Madsena, Hoopera a Carradineho ( Roberta ) sú tu do počtu, vlastne sa o nich príbeh takmer vôbec neopiera a ide vlastne len o marketingový ťah. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Ve scrabblu se nachází i slovo "Redrum", pozpátku "Murder", v překladu "vražda", čímž film odkazuje na horor Osvícení (1980). (t.mon)

Reklama

Reklama