Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí začne nejeden frustrát významně mrkat na mamku, podstrkovat jí seznamy jmen sousedů, nadřízených či oblastních ouřadů - a očekávat od ní trvalé řešení. A tak to má být, kurde, když mě sem vyprskla, tak ať mi trošku umete cestičku, že. Film v ničem nevadí, jen těžko nadchne, na postkoitální zívanou ideální. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Grace je roztomilá stará dáma s milým úsměvem na rtech. Je ochotná udělat cokoliv, aby rodina, do jejíž služeb nastoupila jako hospodyně, měla vše, co potřebuje. Grace také dokáže údery různými tupými předměty ukončit obtěžování rodiny ze strany přítulného pejska, nerudného souseda, nevhodného milence nebo předsedkyně okrasného květinového výboru. Obzvláště nebezpečné zelenomodré řasy brzy asi nebudou tím největším problémem, který leží na dně vikářova jezírka. Vikář mezitím vykládá vtipy v kostele a je spokojen s tím, že jsou všichni šťastni. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když jsem slyšel že v tom hraje Atkinson a jak se to jmenuje, tak jsem si myslel ze to bude strašná kravina, ale nakonec to tak hrozný nebylo. První překvapení bylo, že to je vcelku normální film a žádná střeštěná komedie, hned vzápjetí mě překvapilo, že Rowan Atkinson neni retardovanej, ani si nepamatuju, kdy naposled měl Atkinson normální roli, jestli teda vůbec nějaká taková byla. Ve své roli je kupodivu dobrý, ale nějaké výraznější stopy ve filmu nezanechal. Všichni ostatní, včetně úchylnýho Patricka Swayzeho jsou na stejné úrovni a nikdo z nich moc nevybočuje, snad jen Maggie Smith je o trošku lepší.. Co se týče děje, tak ten nenadchne ani neurazí, stejně jako celý film neni moc výrazný a komediální orgie se také nekonají, tudíž jsem se ani moc nenasmál, ale ty 4* si to nakonec zaslouží ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama