Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Grace je roztomilá stará dáma s milým úsměvem na rtech. Je ochotná udělat cokoliv, aby rodina, do jejíž služeb nastoupila jako hospodyně, měla vše, co potřebuje. Grace také dokáže údery různými tupými předměty ukončit obtěžování rodiny ze strany přítulného pejska, nerudného souseda, nevhodného milence nebo předsedkyně okrasného květinového výboru. Obzvláště nebezpečné zelenomodré řasy brzy asi nebudou tím největším problémem, který leží na dně vikářova jezírka. Vikář mezitím vykládá vtipy v kostele a je spokojen s tím, že jsou všichni šťastni. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na 3* to , vytáhli především herecké výkony ani tak ne Rowana Atkinsona, který se, ale vypořádal ze škatulkou Mr.Bean docela dobře, ale především Kristin Scott Thomas perfektní výkon. Bohužel slovo perfektní nemůžu říci k tomuto snímku, vtip a černé grády začal mít film totiž, až něco 20min. před koncem a i když závěrečná cca čtrvthodina je solidní zábava do černa, nemůže napravit ten univezálně uklizený humor z předešlých minut . ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Musím pochváliť distribútorov za slovenský názov filmu, naposledy sa tak trafili pri filme Amores Peros – Láska je kurva. Jemný anglický humor, Atkinson a jeho rozhovor s Bohom v kostole pomocou vypínania mikrofónu, alebo Patrick „Dirty Dancer“ Swayze ako golfový zvodca (hlavne keď sa predvedie v tangáčoch) sú super. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V některých momentech jsem se bavil báječně, většinou jen velmi dobře, ale celkově musím říct, že s pěti hvězdičkami nemám nejmenší problém, protože tenhle film je natočený stylem, který je mi blízký, plný humoru, který je mi vlastní, a s profesionalitou, kterou nemůžu neocenit. Typicky britský suchý humor, dvojsmyslné dialogy, ironie, černý až morbidní komediální styl. Parodie na klasické britské detektivky a britský životní styl. Rowan Atkinson se tady ukáznil a poněkud upozadil, takže na pana Beana můžete s klidem zapomenout. Filmu vévodí Maggie Smith v roli hospodyně, která svůj úklid bere skutečně vážně. Maggie by mohla z fleku kandidovat na nejsympatičtější sériovou vražedkyni britské kinematografie. Celkový dojem: 90 %. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to neni zrovna ten typ komedie, že bych se u toho válel smíchy, ale uteklo to jako voda a docela mě to pobavilo. Anglickej černej humor mam prostě rád. I když po úvodní scéně jsem očekával, že ten humor bude černější. Jinak Rowan Atkinson mě rozesmívá, i kdyby jen seděl a mlčel a scény s nim byly asi nejlepší. Jenom škoda, že nedostal trochu víc prostoru. Film má momentálně 71% a tady se pro změnu zase shodnu s většinovym názorem. Taky to vidim tak na ty slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama