Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 037)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neví někdo, proč je v žánrovém zařazení napsáno KOMEDIE? Po letech jsem dal tomuto filmu znovu šanci, ale dojem byl stejný jako kdysi (haló, hledá se vtip, humor, vyhlašuje se pátrání po náznaku pousmání). Tak nic, snad jindy. Kam se poděla(la) ta naše česká komedie? Polívková a Holubová jsou asi dvě nejmíň sexy české herečky, takže obsadit je spolu a navléct je do bikin, je fakt nápad hodný génia. Chyběla už jen Lenka Kořínková či Halina Pawlowská a divákův dávící reflex, by byl doveden k dokonalosti. Jedna hvězda za Klepla a zároveň za to, že hláška s podšálky zlidověla, čímž Účastníci získali kultovní status. Bohužel. Ve filmech pro pamětníky je však víc sexu, než tady humoru. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ aj v tomto prípade platí, že kniha je lepšia ako film. Hovorím to veľmi nerada, ale je to tak. Od komédie očakávam trošku viac. O dosť viac.... Nudila som sa, ale niečo ma pri tom držalo... Možno ta jednoduchosť a nekomplikovanosť. A platí to aj o Románe pre ženy. Ale mám obavy, že Viewegha už budem iba čítať... ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji uživatele, že následující text je poněkud rouhačský. Čert vem, že Účastníci zájezdu postrádají děj a zápletku a jsou pouhou přehlídkou scének. Čert vem, že v oněch přehlídkách neúčinkují postavy, ale figurky pečlivě vybrané tak, aby pokryly co nejširší spektrum (děti, důchodkyně, dorůstající mládež, postarší manželé, dementní průvodkyně). Ale ani sám vládce pekel nemůže odčarovat fakt, že se místo příjemné letní oddechovky dostavila jarní únava, která tou oddechovostí a vtipností příliš nevyniká. A protože nejsem chlap (i když jsem potřebovala písemné potvrzení lékaře, aby mi to okolí uvěřilo, a to jsem ještě musela uplatit doktora koňakem), nespasí to u mě ani hrudník Jitky Kocurové, a pokud někdo pro mě téhle dovolenkové nudě hází záchranný kruh, není to Pamela, ale česká Bridget Jonesová Anny Polívkové, která si dokáže vybojovat svoje místo na slunci a bez námahy přimět diváka, aby jí držel všechny palce, a to i přesto, že na rozdíl od Bridget pro sebe nedostala vlastní film. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Vejdělek příliš neoplývá citem pro gradaci. Spoustu jednotlivostí dokáže solidně rozehrát, ovšem zakončení je povětšinou prachbídné, triviální a očekávatelné. Stejně jako další nešvar českého filmu, a to tradiční přehlídka „naší malé tuposti“, která je jako obvykle přetavena do zástupu černobílých figurek a jejich rádobyhumorných eskapád/trapasů. Není se co divit, že tahle televizní inscenace uspěla v zahraničí. Ty hodně umělé záchvěvy indie geek poetiky se s vámi někdy pokoušejí cloumat více, než by bylo milé. [PS: Květu Fialovou by už měl někdo konečně zamknout do starobince. Minimálně.] ()

sud 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyl zvědav, jak se vyprávění bude dál odvíjet a očekával nějakou srandu, vypnul bych film už po deseti minutách. Naprosto triviální a nezajímavou jízdu autobusem s vyloženě trapným extempore s podšálky , kdy se vůbec nic neděje, natáhli na dvacet minut. Ovšem, ono se vlastně neděje nic po celý film. Jenomže to jsem tak trochu předpokládal, myslel jsem si, že se film bude skládat ze střípků vtipných scének. Bohužel ty vtipné scény byly asi dvě a velice krátké. Jinak tuny dialogů o hovně, občas prokládané neskutečně rušivým elementem v podobě dvou starých dam. Najdou se tu i skvělé herecké výkony (Anna Polívková, Klepl - překvapivě, Martin Sitta), ovšem těch trapných a vyloženě hrozných je víc (Liška - toho fakt nikde nemůžu vystát a mnoho dalších, kteří nevím ani jak se jmenují). O hrozné režii se už vůbec nezmiňuji. Jednu hvězdičku dávám pouze za rodinku Martina Sitty, dvě vtipné scény (tygří mast, vorvaň) a závěrečnou písničku (které však ubírá zpěv Davida Krause). Jako celek ale totální ztráta času. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • „Nezapomenu na scénu s kolegou Martinem Pechlátem, který mě měl coby potápěč šmírovat pod vodou a při tom masturbovat. Stále jsme režisérovi odplouvali mimo záběr, protože jsme byli na širém moři, kde nás unášel proud. S Martinem jsme pak už byli tak vyčerpaní, že nám raději házeli záchranné kruhy, abychom nemuseli stále plavat a mohli si odpočinout. Dost jsme se s tím natrápili, podobně jako se scénou, jak vylézáme z vody a křičíme: ‚Úchyl, je tady úchyl.‘ Tu jsme pro změnu nestihli natočit během jednoho dne, kdy bylo pod mrakem, takže jsme ji dokončovali několikrát vždy těsně po východu slunce. Měli jsme na to pokaždé asi jen čtyřicet minut, než začalo slunce svítit naplno, takže jsme ji točili asi tři dny po sobě,“ prohlásila Eva Leinweberová. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Film navštívilo v kinech 792 592 diváků a vydělal 76 526 158 Kč. Statistika vydáná 1.11.2008. (Pumiiix)
  • Adrian Jastraban a Jaromír Nosek, kteří ztvárnili homosexuální pár, museli ještě několik let poté na ulici čelit posměškům a narážkám na své role. Naopak jim od ctitelů přicházely i zamilované dopisy. (Zdroj: ahaonline.cz)

Reklama

Reklama