Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Země třese, nikde nejsi v bezpečí!... Absolvent Greg narazí na zvláštní seismologický záznam v oblasti Pajaro Island, a rozhodne se ihned o tom informovat svého profesora. Anthony McAlister, který právě prochází krizí svého manželství se zaneprázdněnou architektkou Lynn tuší, že obrovské zemětřesení přinese ostrovu zkázu. Epicentrum je přímo pod institutem umění v Pajaro Island, kde pracuje Lynn. Trhlina se neustále zvětšuje, ničí postupně malé městečko a srovnává jeho obydlí se zemí. Dokáží překonat mocnou sílu přírody? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Gizzmo odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nedovolit k tomu vyprodukovanému odpadu (zde je toto hodnocení více než vystihující) nic nenapsat. V zásadě jde v celém filmu o nic…zemětřesení na jistém ostrově uvězní skupinku lidí ve sklepních chodbách staveniště, které je vyvoláváno právě naší prasklinou a poté jsou vedeny jisté pokusy o jejich záchranu…jak originální. Nejsem žádný expert na herecké výkony ale zde každý do jednoho byl nechutně umělý (něco jako volat o pomoc s úsměvem na tváři). Co se týče efektů, ti nesmí zůstat pozadu...taky hrůza! To snad lepší efekty měla i první „Bondovka“, kde aspoň nebylo na každém kamenu vidět, že nás místo „šutru“ válcuje hromada polystyrénu. Takže si to shrňme. Scénář do modrého kontejneru, efekty hodíme do skla a umělé herecké výkony do plastu…vybírám tedy žlutý kontejner. Máme tedy zreciklováno a dokonce života nechci vidět nic podobného. Režisér by měl lidem za něco takového platit, že se na to vůbec přišli podívat… ()

Johannez 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář obsahuje spoilery. V tomhle filmu se nepovedlo snad vůbec nic, což je poměrně rarita. Už ten příšerně dlouhý úvod, behěm nehož nám konečně připluje název filmu následovaný "démonickým voice-overem": >>PRASKLINA-pRaSkLiNa-prasklina...<< s dramatickou ozvěnou. Pak se tam někdo popálí ve vodě a jeho vyndavání z vody a následné ohledávání zástupcem šerifa se zlatými tkaničkami s bambulemi na sombréru trvá asi 20 minut (mezitím se ovšem občas mrkneme, jak se daří Brandy Ledford a její asistentce Catherine Munden (zde s výstavním výstřihem mimochodem) na jakési stavbě). Pak se něco stane a náhle se roztřesou kamery a divákovi se na bránici vytváří mohutná prasklina. Z nebe začnou pršet hrozivé polystyrénové balvany. To je ta pravá příležitost pro profesora (hahaha) McAllistera, aby ukázal, že se v něm skrývá opravdový záchranář. Šerif po lobotomii ho ale drží pěkně zkrátka a hlídá každý jeho krok - jeho dcera (B. Ledford) je přece v nebezpečí v podivné síti podzemních tunelů, která jako na potvoru konči v hořící garáži s plynovodem, jež je ve filmu vydávána za chemičku. Navíc Allison (C. Munden) je diabetička a nutně potřebuje dávku inzulinu - divák by čekal, že toto téma bude nějak více zpracováno a rozvinuto a nemocné děvče bude v šoku a na pokraji zhroucení vyneseno na rukou hrdinného elektrikáře, který chce v 35 (méně mu být nemohlo) jít na vysokou, leč nestane se tak a celá inzulinová vložka vyznívá do ztracena. O hasičském voze, který dávkuje vodu na hořící chemičku tlakem močícího 90letého prostatika ani nemluvím. Jenže ono je to všechno tak zábavné, že odpad dát prostě nemůžu. Nečekal jsem nic jiného než kravinu, a té se mi dostalo plnými doušky, takže jsem se královsky bavil. Obzvlášť pokud máte špatnou náladu, zafunguje film spolehlivě. Doporučuji! ;-) ()

Reklama

ujec odpad!

všechny recenze uživatele

Okrem mnohých absurdných scén ma najviac bavilo sprchovanie chemickej továrne veľkej ako šopa v Nižných Dementovciach. O pobehovaní v pivnici akéhosi domu architektkou, ktorá zrejme výkresy svojej stavby zabudla pri poslednej návšteve Disneylandu, lebo ani netušila, kde je. Nuž na zasmiatie to bolo akurát. Ďakujeme! ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohych podpriemernych katastrofickych filmov, kde to prekypuje nie adrenalinom nad prichadzjucou prirodnou neplechou, ale skor trapnymi scenami pri ktorych som sa aj obcas pousmial, co to tvorcovia vymysleli za filmovy scenar a samotne prevedenie tiez nezaostava v napinavosti deja filmu. Ale uz som aj videl horsie filmy od tohoto, co mu zas ani moc nepridava ku vacsiemu hodnoteniu, ktore by si zasluzilo z mojej strany. Nic moc film. ()

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

So zámerom pozrieť si po dlhej dobe poriadne sračkový film, tento odpadový výplod naplno splnil moje očakávania. Ukážkový prípad filmovej demencie, našťastie som bol na niečo podobné dopredu pripravený, takže to nezanechalo na mne následky v podobe obhryzených nechtov a hlbokého prespatia zvyšku filmu. Naopak som sa slušne zabával, keď som si predstavil IQ scenáristu a ostatných tvorcov, pretože tie dementnosti, nesúvislosti, chyby a preklepy, ktoré sa odohrávali počas týchto 90tich minút, mohli mať na svedomí len ľudia s ťažším mentálnym postihnutím. Spomedzi všetkých tých maličkostí, ktoré nadávali zmysel a celok tak tvoril nesúvislú hatlaninu musím vytknúť najmä to, že (spoiler) keď hrozí výbuch chemickej továrne (akejkoľvek malej), a to ešte k tomu v USA (u nás by to taká rarita nebola), tak ju predsa počas celého dňa nehasí len jedno rozbité hasičské auto s jedným hasičom, navyše bez hasičského ochranného obleku. Chcel som toho napísať viac, ale zbytočne si budem pri počítači kaziť oči a navyše by sa to do jedného komentu možno ani nezmestilo. :) 15%. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama