Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

F.man 

všechny recenze uživatele

V tomto případě jsou kupodivu dvě hvězdy obrovský úspěch. Accepted, který se totiž tváří jako obyčejná teen komedie s poměrně hloupým a značně za vlasy přitaženým nápadem, nakonec poměrně dobře šlape a není zdaleka tak stupidní jak by se mohlo na první pohled zdát. Místy jsem se dokonce i bavil. Nedokážu, ale překousnout, že přes to všechno se jedná o prvoplánový útok na teen diváky a film v sobě nemá nic navíc. Přesto těch 90 minut se na něj dá koukat docela příjemně a nijak v podstatě neuráží. Rejection. That's what makes a college great. The exclusivity of any university is judged primarily by the amount of students it rejects. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Justin Long žene film vpřed spolu se svými podivnými kamarády "studujícími" na fiktivný vysoké škole. Zajímavý nápad, který je vyždímán dostatečně. Vedle povedených vtipů nechybí ani vážnější závěr a pár moralizujících rozhovorů, to už je ale bohužel trademark amerických komedií. Vedle vážnějších partií vtipná komedie, kterou si nejlépe užijete s partou přátel. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Ujetý příběh, prvoplánový děj a rutinní zvraty zcela vyvažuje přítomnost přirozeného a zábavného humoru, který nestojí na nucených gazích, ale vtipem skrz naskrz prosáknuté atmosféře a skvělém Justinovi Longovi. Pokud přistoupíte na nastřelenou dějovou linku, Bezva vejška se vám odmění devadesáti minutami nenucené zábavy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne zajimavej napad, sice silne pritazenej za vlasy a o zaveru je rict tohle jeste slaby slovo, ale proste zajimavy a hlavne pohodove a zabavne natoceny. O nic tu vlastne nejde, proste parta lidi si uziva, ale desne prijemne se to sleduje, sem tam to rozesmeje a herci jsou sympataci v cele s fajnovym Longem, takze lepsi 3*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vejška možná, možná až moc anarchistické na to, aby to někde mohlo fungovat (i když vystudovat sledování asijských gravure modelek - anatomie, móda, orientalistika, mezinárodní vztahy v jednom - by bylo asi fajn), ale Justin Long je bezva vždycky. Celá zápletka, příběh i pointa jede v zavedených kolejích podobných příběhů (Mládí v trapu, svým způsobem i Sexy party), ukazuje však, že je-li výborně obsazená (nejen Long, ale i ostatní vedlejší role - učitel, zrzka, energií nabitý týpek a hlavně ten tlusťoch), jde to i bez fekálního humoru (který mi však nijak nevadí, naopak, mám ho rád). Akorát ten fotr, ten byl fakt na pěst, to se pak není čemu divit, že se tam na školách střílí. Mít takové rodiče, raději bych se nechal dobrovolně adoptovat nějakým homosexuálním párem. Nečekal jsem od toho moc, nakonec jsem si to hodně užil a bavil se. O něčem snad svědčí i fakt, že jsem si to hned druhý den pustil znovu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy Bartleby (Justin Long) mluví s Monicou (Blake Lively), se Monice nepřirozeně mění účes. (Pepy)
  • V dopise od akreditační komise je napsáno „Friday, October 27, 2006“, Bartleby (Justin Long) však v českém dabingu říká „čtvrtek, 26. října“. Když poté o datu mluví se spoluzakladateli, již mluví o pátku. (Pepy)
  • Všechny počítače, které se ve filmu objevují, jsou od společnosti Apple. Jejich počítače je možné spatřit celkem 39krát. (URBAN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno