Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Fr 

všechny recenze uživatele

Statečnost a hloupost se nevylučují.…. Nic nepobaví víc, jak neštěstí druhýho. Tento film je toho důkazem. Vidět idioty na vlastní oči – je to prdel! S inteligentní zábavou má sice tato ,,přehlídka“ pramálo společnýho, ale nechtějte víc, neposlouchejte monology, soustřeďte se na podstatu. ,,Inteligentním“ vtipem srší i J.Fiennes a tím předvádí další cenné ukázky ze života těch, kteří neštěstí přitahují. Kravina! Ale pobaví! PŘÍBĚH * HUMOR **** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický problém trojhviezdičkových filmov - dobrý, originálny nápad a zároveň jeho podpriemerné využitie. A potenciál bol o to vyšší, že aj herci sa očividne snažili. Za Metallicu by som dal aj o hviezdu vyššie, ale to by som nebol objektívny. Ale aspoň viem, že kvôli tomu si túto skľudnenú šialenosť rád ešte niekedy pozriem. 60%. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Násilně roztáhnout a nadto rozpitvat jednořádkové "fóry" (tzn. notoricky známá hloupá úmrtí) na několikaminutové scénky se málokdy povede, no ani tady se to nevyplatilo. Nadřazená zápletka, kdy se zakřiknutý nekňuba posedlý bezpečím pokouší sestavit psychologické profily kandidátů Darwinových cen a zjistit, co mají společného, pobrala vtipnosti ještě méně a ve své romantické rovině nefungovala vůbec. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Srandovní postava vyšetrřovatele Michael Burrowse. Pro Josepha mám slabost, takže i kdyby hrál ve špatném filmu tak se na film podívám jen kvůli herci. Film je dost zábavný místy však může nudit...Ale vyšetřovací schopnosti Michaela Burrowse a jeho řekla bych panická zděšonost při obyčejném sprchování ve vás vyvolá záchvat smíchu. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

veselý a slibný rozjezd hned na samotném začátku .. něco podobného už bylo použito u filmu Magnólie .. pak ale najednou stopka .. a pokračování je jen jedna velká uměle nastavovaná křeč … ale jsem rád, že jsem alespoň viděl Winonu Ryder, jak ji to sluší v současnosti ... škoda, té nevyužité šance .. mohla to být super jízda .. takto zůstávají jen rozpaky a mírné rozčarování … ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)
  • Keď je Michael (Joseph Fiennes) v knižnici, objaví sa za ním muž čítajúci knihu s názvom "Darwinové ceny", čo je zbierka príbehov podobných tým vo filme. (beso74)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama