Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slyšeli jste už někdy o vltavském ostrově Kampa? Je to jeden z nejkrásnějších a nejmalebnějších koutů staré Prahy. A právě zde, v rodině pana lékárníka (J. Bek a K. Fialová) slouží laskavá a upřímná Andula (I. Andrlová), kterou od rána do večera prohání namyšlená lékárníkovic dcera Terezka (S. Postlerová). V nejtěžších životních chvílích Andule pomáhají pohádkové bytosti z Kampy (L. Mrkvička a J. Březinová), které společně s ní Terezku potrestají… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

GIK 

všechny recenze uživatele

Není to klasická atelierová papundeklová pohádka. Minimálně polovina se odehrává venku a to dokonce na atraktivních místech v centru Prahy s celkem, na televizní pohádky, bohatou výpravou. Skvělí herci, výborné vtipné dialogy - kvalitní dramaturgie se nezapře, Terezce to moc sekne + poučení a dobrý konec. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přece nemůžu jít na trh takhle !! V těchhle uválených šatech ?? Co kdybych potkala třeba hraběte Kolovrata nebo Tour-Taxise ??" ;) Další typická poloexteriérní pohádková inscenace rutinérky Janečkové, jejíž rukopis jeden hodně snadno odhalí.. Banální příběh s tak trochu jiným průběhem, než by divák neznalý polovičatých scénářů Jarmily Turnovské čekal, s nezřídka luxusními dialogy, polovičatá moralita a především Jan Štěpánek, režisérčin ex a především herecká ozdoba jejích projektů.. Živelná Andrlová rovněž skvostná.. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda starou Prahu, hlavně pak Kampu a Malou Stranu. Ráda se tam procházím s foťákem v ruce brzy po ránu, když tam ta místa neokupují hejna lačnících turistů. Pak tam hodná strašidla můžete potkat také. Roztomilá a vtipná pohádka. Nejvíce samozřejmě zaujme Ivana Andrlová. Ta byla nepřehlédnutelná. Pohádka je opravdu jasně čitelná, ale v jednoduchosti je síla. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jarmila Turnovská napsala další svou klasickou pohádkou a stihlo se to natočit tak sympaticky krátce před revolucí, že se to ještě mohlo odehrávat na Kampě, než ji zaneřádili grafiťáci a podnikatelé. Roztomilá a hezky zahraná pohádka s hodnými strašidly a snaze střední třídy dostat se mezi horních tisíc. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná televizní pohádka z 80. let o hodné, pracovité, zrzavé Andule (Andrlová) a líné, namyšlené zlatokopce Tereze (Postlerová). Kromě obou, které podaly dobré herecké výkony, tak zahráli také dobře i další jako Bek v roli otce či především Štěpánek jako Lucifer. Především u něj se něco dělo. Věci se objevovaly, pak zase mizely. Zamrzely snad jen ty vykouzlené stuhy na obrazovce, což v dnešní době vypadá vskutku otřesně. Z pohádkových bytostí nechybí ani vodník a víla, škoda jen že dostali tak málo prostoru. Asi tak málo, jako samotná Kampa, která se před kamerou ocitla až úplném závěru. Jinak se jedná o čistou studiovou pohádku. [741. hodnocení, 26. komentář, 56%] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama