Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slyšeli jste už někdy o vltavském ostrově Kampa? Je to jeden z nejkrásnějších a nejmalebnějších koutů staré Prahy. A právě zde, v rodině pana lékárníka (J. Bek a K. Fialová) slouží laskavá a upřímná Andula (I. Andrlová), kterou od rána do večera prohání namyšlená lékárníkovic dcera Terezka (S. Postlerová). V nejtěžších životních chvílích Andule pomáhají pohádkové bytosti z Kampy (L. Mrkvička a J. Březinová), které společně s ní Terezku potrestají… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně udělaná pohádka, ve které Ivana Andrlová statečně zápasí s nepřízní osudu za vydatné pomoci svých nadpřirozených přátel. Pěkné kostýmy, pražské reálie, konk. Kampa se pro příběh velmi hodí. Velkou pochvalu šaramantnímu Ohnivcovi Štěpánkovi. Snad jen ten nerozhodný zelinář mi lezl na nervy, ale dětem to tak nepřijde. za mne 60%, ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mám ráda starou Prahu, hlavně pak Kampu a Malou Stranu. Ráda se tam procházím s foťákem v ruce brzy po ránu, když tam ta místa neokupují hejna lačnících turistů. Pak tam hodná strašidla můžete potkat také. Roztomilá a vtipná pohádka. Nejvíce samozřejmě zaujme Ivana Andrlová. Ta byla nepřehlédnutelná. Pohádka je opravdu jasně čitelná, ale v jednoduchosti je síla. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrná pohádka, nicméně výborně zachycená ženská přechodová fáze. Andula vidí strašidla (takový svoje adoptivní rodiče) pouze do chvíle, kdy se provdá, stejně tak novomanžel dost razantně jakoukoli jejich možnost existence škrtá - "ty se teď starej o lidské nepořádky". Skvěle zahraná nesnesitelná Terezka Simony Postlerové a otřesně prkenný Jan Čenský. Nejlepší moment je ale přetahovaná Květy Fialové s Josefem Bekem o pradědečkovy hodinky - je vidět, jak se při tom oba baví. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jarmila Turnovská napsala další svou klasickou pohádkou a stihlo se to natočit tak sympaticky krátce před revolucí, že se to ještě mohlo odehrávat na Kampě, než ji zaneřádili grafiťáci a podnikatelé. Roztomilá a hezky zahraná pohádka s hodnými strašidly a snaze střední třídy dostat se mezi horních tisíc. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka o potrestané pýše, odměněné laskavosti, strašidlech a tupém snobismu, to vše v kulisách Kampy a plus mínus dobových kostýmech (nějaká doba to byla, to mi nevymluvíte). Škoda, že strašidla to už vzdala a s laskavostí se můžete jít tak vyfotit, nebo nechat vycpat a stát se exemplářem v muzeu. Úplně to vidím, společná vitrínka posledního nezištného člověka a blbouna nejapného. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama