Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Poslabší romantický úvod výborne posilnila stredná časť filmu, kde sa láme príbeh. Scéna transplantácie srdca a následné preradenie do soft-hororového, duchárskeho žánru , nemá problém udržať diváka v pozornosti a tak to už ostane až do konca. Scény matka-syn, dávajú za pravdu starému známemu – mama ti chce len dobre a urobí pre to všetko. J. Alba je prirodzená a uveriteľná v romantickej polohe, ale po zvrate v príbehu už herecky nestíha. T. Howard a jeho výčitky svedomia možno mohli dostať viac priestoru, ale to by už film asi nemal taký spád. 80%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý debut, který nedoporučuji zhlédnout před jakoukoli operací (ani nevím, proč jsem si ho pouštěl, když jdu tento týden také na menší zákrok). Námět je zajímavý leč trochu nereálný, což režisér a scénárista v jedné osobě nahrazuje hravou režií. Christensen a Alba hrají obstojně (!), ale velký výkon i na malém prostoru podala Lena Olin. Za pár dní se mi film zřejmě vykouří z hlavy, dnes však nelituji, že jsem si Awake pustil. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zářný případ toho jak se dá skvělý nápad pohřbít nezkušeností tvůrců. Filmu se nedá upřít zajímavá atmosféra a slušné zvraty ale celkově vypadá jako obyčejný televizní snímek na sobotu večer. Co se týká herců tak Christensen není špatný ale Jessica Alba se v druhé polovině tak začne snažit hrát až vypadá neuvěřitelně směšně. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, už zezačátku jsem tušil nějakej zvrat a když k němu došlo, tak mě příjemně překvapil svou neotřelostí a zpracováním, není to brutálně a nesmyslně překombinované, ale tak akorát, herecké výkony jsou v pořádku a poměrně rychle to odsejpá. Není to příběh, který vás totálně vezme, neni 100%, ale je kvalitně a řekl bych inteligentně udělaný. Víc takovýhle filmů! Slušné 4****. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý a chytlavý thriller s několika hůře a několika snáze předvídatelnými momenty. Pro mne osobně zcela premiérové setkání s herectvím Jessicy Alba - nezklamala, ale ani nepřekvapila. Nemocnice či spíše lékařské prostředí je tak nějak obecně populární kulisa, ale občas se stává, že po shlédnutí nějaké "doktorské" filmové či TV perly člověk ztratí chuť na jakékoliv další kontakty s těmi, kdož by měli pečovat o jeho zdraví (ba někdy ztratí pomalu i chuť do života). Probuzení tuto špetku nedůvěry možná částečně přiživí, ale nikoliv děsivou nekvalitou filmu, nýbrž spíše konáním aktérů. Ale nechci spoilerovat více, než je slušné, něco ostatně naznačuje již výše uvedený obsah. Takže shrnuto - pokud vás čeká transplantace srdce, na tento film se raději nekoukejte. ;-) Ale jinak můžete... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)
  • Časti filmu sa natáčali v kampuse Fordham University 's Lincoln Center v New Yorku, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako nemocnica. Iné časti sa natáčali v originálnej nemocnici Bellevue, tiež v New Yorku. Obdobie natáčania trvalo od 31. októbra do decembra 2005. (Arsenal83)
  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)

Reklama

Reklama